Evo kako majke rađaju širom sveta | BA.centerar.org

Evo kako majke rađaju širom sveta

Evo kako majke rađaju širom sveta

Rađanje deteta je čudno i grosstotally prekrasnim bez obzira gdje živite. To je rekao, svake kulture uzima svoj vlastiti pristup na cijeli poduhvat, a to je fascinantno da nauče razlike širom svijeta.

SRSfoto / Getty Images

Jamajka

Na Jamajci, posteljice i pupčane vrpce su buriedin zemlju. Prijatelji i rođaci posaditi mali mladice na sahrani mjesto i gledati kako raste pored djeteta. Dijete se obično zadužen za brigu o stablo, za koji se vjeruje da nauči mlade lekciju u odgovornost. Mi to volimo!

Mshallenberg / Getty Images

Holandija

Trideset percentof sve porođaja u Holandiji se održati u kući, što znači da trudnice da česta upotreba babica da pomogne kroz rad. Ovim teškim Dutch žena također imaju tendenciju da se odrekne protiv bolova... Na koje kažemo, (ali i: "Dodaj epiduralne.") "Više snage za tebe!"

Yagi-Studio / Getty Images

Japan

Nove mame obično ostati u kući svojim roditeljima 'za čitavu monthwith njihove bebe, vezivanja i vraćanje snage. (Možemo pretpostaviti samo Japanci su manje meša majke-in-zakon nego mi.)

Monkeybusinessimages / Getty Images

Latinska amerika

La cuarentana, grubo prevedeno na "karantin", je praksa u kojoj nove majke uzdržavaju od određenih namirnica, seks i fizička aktivnost za šest tjedana nakon rođenja. Cijelo vrijeme je posvećen dojenje, i druge porodice snose teret kućne poslove, kuhanje i čišćenje. Zvuči prilično dobri prema nama.

Restarif

Turska

Turski majke piti poseban piće, pod nazivom Lohusa Serbeti, nakon njihovog mala dolazak u svijetu. Piće je napravljen sa cimetom, šećerom i crvene boje za hranu i služi gotovo odmah u bolnici.

Iebe-zum-baby

Njemačka

U Njemačkoj, sve trudne mame se malo knjigu naziva "Mutterpass", koji oni donose svim svojim liječnik imenovanja tokom trudnoće. To omogućava doktorima lako referentne stanje i zdravlje majke i bebe i pruža prilično kul rekord da se osvrnemo na kasnije.

Epicurean / Getty Images

Nigerija

U nekim dijelovima ruralnog Nigerija, oni se bave tradiciju Omugwo, u kojoj je baka daje bebu svoje prvo kupanje. Ovo je značilo da označi zajednice koja će pomoći u podizanju djeteta, i podsjetiti majka da ona nije sama u tom procesu.

SanyaSM / Getty Images

Brazil

U mnogim kulturama, to je uobičajeno za prijatelje i rodbinu da donese novu majku poklone. Nije tako u Brazilu, gdje očekuje motheris davati poklone posjete bolnici gostiju. Hm... Nepravedan mnogo?

Karammiri / Getty Images

Finska

Od 1930. Godine, finska vlada je povezao nove majke sa starter kit koji uključuje sve osnove vam je potrebno kada se bave novorođenče. Za bebe? Provjeriti. Listova i igračke? Možeš se kladiti. Mi sanjaju dan kada je ova ideja dobije vuče Stateside.

Povezane vijesti


Post Porodica

5 najboljih saveta za letnje obući kada ste trudni

Post Porodica

10 putovanja koje svaki roditelj treba da uzme sa decom

Post Porodica

Najbolja imena pasa za hranu

Post Porodica

Pitanje za etiketiranje: Da li je u redu da pitate ljude da ne poklanjaju poklone?

Post Porodica

Zvanična pravila naziva Dibs na ime bebe

Post Porodica

15 knjiga koje učiti djecu dobrote

Post Porodica

16 back-to-school ruksaka koji su sve osim prosjeka

Post Porodica

6 jednostavnih načina za hroniku bebe

Post Porodica

5 načina podizanja djece djece

Post Porodica

Rasprava o roditeljstvu: Da li su časovi za bebe stvarno korisni?

Post Porodica

15 kraljevskih imena beba za vaše najsevernije potomstvo

Post Porodica

8 djetinjskih tradicija koje prelazimo na našu djecu