Ja sam konkurentan roditelj i dobro sam sa tim | BA.centerar.org

Ja sam konkurentan roditelj i dobro sam sa tim

Ja sam konkurentan roditelj i dobro sam sa tim

Sve je počelo kada sam imao četiri mjeseca trudna. Bio sam u svojoj mjesečno prenatalne imenovanja, i osjetio sam sinu udarac u mojoj utrobi. To nije bio prvi put osjetio sam ga se kreće, ali to je bilo prvi put da sam osjećali moć dovoljno da se raspita o njegovim performansama. Pitao sam doktora milion pitanja: "Koliko često treba osećam ga izbacila?" "Je li on u 90. Percentila za fetus udaraca"? "Da li su njegove snažne udarce pokazatelj buduće karijere igra profesionalni nogomet?"

Bilo je jasno: Pokazao sam ranih znakova CPD. (Competitive roditelja Disorder).

Kao i svaki dobar roditelj, prije nego što je moj sin ušao u svijet, želio sam da bude najbolja u svemu. Čitao sam da ga i igrao ga klasične muzike u mojoj utrobi. I kad je došao, moj muž i ja smo ga počela štednju i kupili najbolje, bez BPA igračke, krevetić, autosjedalicu i kolica.

Ali, moje ponašanje je počelo da se konkurentna red: shvatio sam prijatelje o razvoju njihove djece, uglavnom zato što sam iskreno stalo Pitao sam, ali i zbog toga što sam bio koristeći kao i mjerili protiv mog sina. Ako je njihov mali je sjedio do četiri mjeseca, želio sam moj sjedio sa tri. Ako je njihov klinac je nasmijan, želio sam moj smejem... I klicati... I govori Jerry Seinfeld kalibra šale.

Moje konkurentnost visoke prošlog mjeseca pogodio svih vremena kada sam ušao u moju već sedam mjeseci stara u kasting za veliki brend bebu. Na kraju krajeva, moj sin je objectivelycute, zar ne? (Da.) I on stalno smije. (Ukupno). Dakle, naravno da će ga izaberu za svoju novu kampanju. (Ne.) Na casting, moj sin jedva osmehnu sve umjesto je plakao cijelo vrijeme. Nepotrebno je reći da ga nisu odabrali za kampanju, i dok sam ga nisam kriv (nisam ukupno lud fazi mama, momci), duboko u sebi sam bio slomljenog srca.

I ispostavilo se, da sam u pravu da bi bili konkurentni. Kako se navodi u 2011 Danas Showsurvey, nevjerovatnih 90 posto majki priznaje da mjerenje druge žene na osnovu ponašanja njihove djece. (Ove dame prijavili sudeći sve, od težine djeteta na koliko dugo ti ili ne doji.) Drugim riječima, kada je vaše dijete sporo hodati ili ne uzima na obuku nošu... Drugim roditeljima stvarno uzimaju komentar.

Ali to je više nego samo sveprisutnost da se osećam dobro o mojoj konkurentnosti; ima smisla u kontekstu koji sam outsideof majčinstvo. Na kraju krajeva, ja sam konkurentan na svaki drugi aspekt mog života, pa zašto ne bih staviti naglasak na moje dijete jer je najbolji? Nemojte me pogrešno shvatiti: Volim svog sina bez obzira na sve. Moja molitva je jednostavno za njega da bude skroman pobjednik.

PS U slučaju da se pitate, studije pokazuju da je do trećeg tromjesečja, beba potez i udari 30 puta na sat. Moj sin preselio 35 do 40 puta. Nisam siguran da li je fudbal u svoju budućnost, ali jedno je sigurno: To mama medvjed je više nego spreman da bude ponosan, overzealous soccer mama.

Povezane vijesti


Post Porodica

18 imena zena djevojčice koja će donijeti sve mazele

Post Porodica

8 načina da vaša deca zapravo obavljaju svoje poslove

Post Porodica

20 imena beba inspirisanih romanom Jane Austen

Post Porodica

Najbolji pokloni u poslednjem trenutku koje možete i dalje dobiti za svoju djecu

Post Porodica

5 se bori protiv svih parova koje treba da imaju u prvoj godini braka

Post Porodica

11 stvari koje treba uraditi sa svojom decom kada potpuno nemate ideje

Post Porodica

18 škotskih imena bebe za vašu očaravajuću Wee jednu

Post Porodica

22 stvari koje treba uraditi pre nego što vaše dete postane 2

Post Porodica

10 alergija za bombone

Post Porodica

9 najboljih prazničnih kartica za slanje ove godine

Post Porodica

14 čudnih prehrambenih navika stvarnih mališana

Post Porodica

Moje dete se zaklinje, šta sada?