Kako prestati da se bije sa suprugom ispred djece | BA.centerar.org

Kako prestati da se bije sa suprugom ispred djece

Kako prestati da se bije sa suprugom ispred djece

Izgubiti cool pred svoju djecu? Ne ohladi na sve, naravno. Ali, ako želite da se širi sloj užasno na svoju krivicu sendvič, pokušajte svađali deci ispred njih. Da bi porodica vremena više zabave i manje optužen za bijes, slijedite ove šest koraka za mirniji ko-roditeljstva.

Twenty20

Tag sebe outSo tvoj muž je opsjednut sa stolom manire, kada je prioritet samo dobiješ dijete da jede nešto (doslovno sve) da nije hot dog. Ako on gura svoju agendu salvetu-u-krilu, a ne bori se na njega (tj podrugljivo ističu njegovu bezobrazno visoka očekivanja), korak po strani. Pustite ga nositi ručak dok vas na večeru, dajući jedni drugima priliku da vodi poslove, tuš kabina ili relax (!), Dok je druga osoba kuvari i hrani. Da, uzimanje obroka zajedno kao porodica je uspostavio pogodnosti, ali manje pa ako napetost i drama su na meniju.

Put sitna riba argumente na iceIf vaš supružnik radi nešto da vozi li lud (kao sankcija je Pepa Pig maraton, nakon što ste zabranila subota vremena na ekranu, samo da može pročitati novine), napraviti mentalnu note-ili da napišemo jedan naniže onda bi ga kasnije, kada su deca sigurno van domašaja zvuka (čitaj: REM-ciklusa spava). I ne viče. Šanse su, ako sto je diskusija na nekoliko sati, moći ćete da hash stvari više glatko-ako se čak i ne zaboravite ponijeti pitanje se na sve.

Izbori smartEven ako svađe između njihovih roditelja nema nikakve veze sa njima, klinci će neminovno sebe vide kao uzrok, kažu stručnjaci. A ti ne prevariti nikoga sa svojim nevidljiv korištenje tihi tretman (klinci su kao emocionalni Bloodhounds i da nanjuše pasivno-agresivno ponašanje od milja daleko). Ali rješavanje borba ispred njih ima neočekivano naopako. "Kada se konstruktivno rukuje sukoba, deca uče kompromis, suosjećanje i da koriste humor i toplinu za rješavanje nesuglasica", rekao je jedan stručnjak GMA. "Oni su saznali da je sukob sa nekim koga voliš nije kraj svijeta."

Twenty20

Nabavite mantraOne sama experttells, "imam jadno dan, ali ljutite će samo pogoršati stvari." Ali, mantra optionsare beskonačna. Ponavljanje umirujući fraza na sebe (volimo "Umekšavanje na osjećaj") u trenucima usijane besa možete dati prostora da prebaci svoj perspektive i da vas od vrišteći kao Banshee.

Uključiti kidsWait, šta? Ali čuje nas. Tu je argument da bude za otvorenost: "Ako imate sve svoje borbe iza zatvorenih vrata, ili reci deci," Ne borimo se, "kad je jasno da ste vi, oni neće naučiti vjerovati vlastitim percepcije-ili, što se toga tiče ", piše jedan stručnjak roditeljstva. Umjesto toga, objasniti im da ste vi i vaš supružnik se uzrujao jedni sa drugima, ali da ste oboje izvinio i vole puno. Brzo i jednostavno. I ističu da svoju djecu da su bili ni na koji način kriv.

Wavebreakmedia / Getty Images

Obratite pažnju na svoj Bodyfeel osećanja-doslovno. Je li vaše srce racing? Je li vaše vilice stisnute? Su pesnice zgužvana? Je glavu oporavlja? To ti je znak da se duboko, ili prošetati. Jednostavno postaju svjesni fizičkog crvenim zastavama ljutnje može biti dovoljno da im se crveno svjetlo.

Povezane vijesti


Post Porodica

8 znakova da je vaše dijete spremno da ostaje kod kuće

Post Porodica

Najbolji pokloni u poslednjem trenutku koje možete i dalje dobiti za svoju djecu

Post Porodica

5 sjajnih ideja za djecu koja dele prostoriju

Post Porodica

5 stvari koje treba učiniti kada vam Toddler leži

Post Porodica

9 stvari koje svi parovi treba da rade jednom godišnje

Post Porodica

30 stvari koje svaka mama treba da uradi sa svojom ćerkom pre nego što počne srednju školu

Post Porodica

6 stvari koje stvarno trebate prestati raditi za svoju djecu

Post Porodica

10 super-slatkih zahvalnih ideja za decu

Post Porodica

8 načina da se mali vrtić oseti većim

Post Porodica

10 ludih pametnih nošnji za kostime koje možete napraviti za decu

Post Porodica

Kako uvesti čvrste materije do bebe (od 4 do 12 meseci)

Post Porodica

Vruće napolju? Evo 13 vodenih igara kako bi se deca ohladila