Nije kolika, to je ljubičasto plač, kažu pedijatri | BA.centerar.org

Nije kolika, to je ljubičasto plač, kažu pedijatri

Nije kolika, to je ljubičasto plač, kažu pedijatri

Život sa novorođenče je pun uspona i padova. Jednog dana, vaš klinac je slatka, gugutave bebu i narednih ona pretvorila u non-stop mašinu plače. Jedna stvar koja može pomoći: upoznaju se sa periodom PURPLE plače. Evo šta treba da znate.

Dakle, šta je to? Skovao pedijatar dr Ronald Barr, period PURPLE plače odnosi na normalnu (naglasak na normalan) fazi razvoja koji se obično javlja u prvih nekoliko tjedana i mjeseci života bebe. Odlikuju uporni plače, ova faza obično počinje na oko dvije sedmice, vrhovi oko dva mjeseca, a onda se poboljšava u četiri mjeseca.

I zašto je to zove? Ne, to ne znači da je vaša beba pretvara ljubičaste sa plače. To je zapravo akronim se koristi za opisivanje šest zajedničke karakteristike ove faze. "P" se odnosi na vrhunac plače, što znači da je vaša beba može plakati više svake sedmice, a vrhunac na oko dva mjeseca. "U" je skraćenica za neočekivano, jer to plakanje može dolaze i odlaze, a vi ne znam zašto (tj, to nije vezano za prljave pelene, hranjenje ili bilo šta drugo). Je "R" znači da vaša beba je otporan na umirujuće. Drugi "P" se odnosi na "bol", kao u "izgleda kao da je boli kad plače." "L" je skraćenica za dugotrajne, sa plače napadi obično u prosjeku oko 35 minuta (ali može biti dok god dva ili tri sata). I na kraju, "E" se odnosi na večeri, što je kada su ti epizode se često dešavaju.

Kako se sve ovo pomoći moje plače beba? Čak i ako sve to produženo plakanje je super frustrirajuće, postajući svjesni PURPLE plače, roditelji mogu barem osjetiti uvjeriti da je normalno ono što oni doživljavaju. "Reč" period "je važno, jer to znači da je to samo privremeno i da će doći kraj", kaže dr Barr. (Obično u je oko tri do pet mjeseci.) Tokom ove razvojne faze, stručnjaci savjetuju da umiri svoju bebu najbolje što možete i pokušajte da se ne frustriran.

Je PURPLE plače isto što i kolike? Čolić je termin koji se koristi za opisivanje novorođenče da plače puno. "Ali ono što je drugačije je to [kolike] Obično se smatra da je stanje ili abnormalnost da neke bebe imaju i neke bebe ne", objašnjava dr Barr. Period ljubičaste plače, s druge strane, odnosi na fazu u razvoju da sve bebe imaju (iako neki mogu doživjeti više od drugih).

Ali, šta ako moja beba plače jer nešto nije u redu? Beba koja plače jer je bolestan će vjerojatno imati i druge simptome (kao što su povraćanje ili gubitak težine). Ako si na daljinu zabrinut, uzeti vaše dijete kod doktora. Zatim, kada ste dobili potpuno jasno iz vašeg pedijatra, možete biti sigurni da je ono što se događa normalno i da će proći.

Povezane vijesti


Post Porodica

5 se bori protiv svih parova koje treba da imaju u prvoj godini braka

Post Porodica

5 trendova roditeljstva koji će biti veliki u 2018. godini

Post Porodica

15 jednostavnih načina da ojačate svoj brak kada imate djecu

Post Porodica

5 stvari koje se mogu dogoditi ako dozvolite da vaša beba koristi dude

Post Porodica

5 su stvarno korisni saveti za savladavanje vaše svekrve

Post Porodica

6 poklonskih ideja za svoje voljene brigu o djeci

Post Porodica

8 jednostavan način da naučite svoju djecu pažljivost i zahvalnost

Post Porodica

5 naučno dokazanih načina za podizanje srećnije djece

Post Porodica

5 knjiga koje treba da pročitate ako imate kćerku

Post Porodica

5 genijalnih načina za skidanje djece sa kauča u hladnom vremenu

Post Porodica

5 načina da se uverite da deca neće uništiti vašu vezu

Post Porodica

7 stvari koje tinejdžeri treba da znaju da rade pre koledža