Ovo mora čitati memoir biti nova mama tako neverovatno u pravu | BA.centerar.org

Ovo mora čitati memoir biti nova mama tako neverovatno u pravu

Ovo mora čitati memoir biti nova mama tako neverovatno u pravu

U Body Full of Stars, autor Molly Caro maja piše u iscrpljujući detaljno (doslovno) o ranim danima prvi put majčinstvo.

Njen brutalno iskren račun je i duboko lični i utešno univerzalna. Ona se ne libi od bola-emocionalnog, fizičkog, kulturnih, generacijske-u ono što ona zove "prolaz u majčinstvo."

U mjesecima koji su uslijedili rođenja svoje kćeri, ona je patila od hipotireoze, dna karlice disfunkcije, urinarne inkontinencije (jednom dok se obukao i plešu na vjenčanju) i predmenstrualni disforičnim poremećaj-sve dok živi sa svojim novorođenče, muž, pas i njeni roditelji u uskim četvrtine. Ove stresora u kombinaciji za stvaranje raspoloženja tako oštra, plašila gubi njen voljeni novu porodicu, zajedno sa svojim osjećaj sebe.

Ali dobra vijest, prvi put mame (i one koji će to biti): Njena najbolja, najjasniji, najlirskiji pisanje praktično pleše sa stranice kad ona opisuje svoju ljubav za svoju kćerku.

Ovdje, šokantna, awesome, smiješno, uzvišen trenucima svaka nova majka se suočava, u jednini glas ove majke.

Na trenutak ste prvi put vidjeti svoju bebu...

"Moja kćerka izlazi roza sa pesnicom u glavu, podigao kao ratnik. Ona dolazi iz između mojih nogu, kreće ka grudima, naginje prema meni, gleda pravo u mene, naš prvi pogled, oči u oči. U tom pogled kaže Helloand također Idemo. "Hej", kažem ja... Nisam mogla pasti i učiniti stotinu sklekova. Ja sam. Zvijezda. I zuri u svoju kćer... Njeno lice, oh, joj sve u lice. "

Na koji se ostavi na miru sa svojim novorođenče po prvi put...

"To je moj prvi dan solo sa četiri sedmice kćerkom. [Maj suprug] Chris se vraća na posao... Zbogom, vidimo se u osam sati... 'Mi smo dobro, dobro smo ovde ", kažem da nas i hoda od kreveta do stolice komoda sa kuhinjom i oko ponovo. U njegovom odsustvu, postajem nesposoban za brigu o Eula, ili ja. Kako ću jesti? Kako ću tuš... Trudim se da joj odskočiti i pakao. Bru [psa], sada zapuštena, nosevi praznu posudu vode ne mogu se sagnuti da popuni, i kao što sam bounce, pišam natapa kroz blok i kroz neoprani joga pantalone tako da lokvi počinje da se formira na betonskom podu, a on i dalje žedan, zapravo smatra da pije to. I Eula dalje vrišti. Jednog dana ovo će biti zabavno. "

Na ne znajući šta da spavam čak više IS.

"U noći smo privukli našu vunu zavjese, uključite okean zvuči, i stavio Eula da spava u njoj ko-spavanje pored naše bed.We su talac ovaj ritam. Ako kliknemo na štednjak kuhati, ona probudi. Ako prste crack, ona izaziva... Postojimo u šapnuo mraku od 08:00 pa nadalje... Spavanja postaje stanje prošlosti. [Ali] na rijetkim dan, ona [dremke] za dva sata, i bez obzira na moje jadikovke o bez samostalnog vremena provodim te dodatnih minuta sjedio pored nje, gledajući snu, spreman je da se probudim jer mi nedostaje. "

Na tome neugodno AF u grupu svoj novi mame '...

"Sutradan smo dobili zajedno sa ženama iz našeg rođenja klase... Mi doji naše komadi na divan i udjela. Želim da budem iskren. Nisam zainteresovan za pretend ili čuvanja lica. Ha, ha, smijati se o mom inkontinencije, jer to je sve što mogu učiniti. Niko drugi piša na sebe. Jesmo li svi u privatnom vrtlog? Uzimam Eula je mali pantalone da promeni pelene i reći naglas, "Hajde da pokaže ove butine. ' Kakav majka kaže da je? Ponekad ne znam zašto to što izlazi iz mojih usta izlazi iz usta. Ja sam uvek čudan... Moj crnokosa beba gleda u mene. Mi smo ovdje togethershe mi govori. Ti i ja. Ne worry.I ne znam ko misli da je dobra ideja da me stavi ovdje glavni. "

Kad vidi svoju mamu sa novim očima...

"Nisam imao pojma nisam imao pojma o mojoj majci."

Na bezuslovna ljubav...

"Ova djevojka je eksplodirao moje srce otvoreno. Riječi su glupi zbog toga. Nema riječi za to. A tu je i manji detalj koji nisam spavao otkako je rodila. "

Povezane vijesti


Post Porodica

6 znakova da ste spremni zaustaviti dojenje

Post Porodica

10 najboljih pretplatničkih kutija za decu

Post Porodica

8 načina da pripremite dijete za mlađeg brata ili sestre

Post Porodica

Pozivanje svih majki: Evo 7 načina za neprestano kuvanje

Post Porodica

16 knjiga o deci koje su nas naučile da budu bolji roditelji

Post Porodica

9 poklona da biste dobili prijatelja koji ima drugog deteta

Post Porodica

23 klasična imena djevojčica koja imaju izvanredna tajna značenja

Post Porodica

20 recepata za decu sa alergijama na hranu (da će zapravo želeti da jedu)

Post Porodica

5 stvari koje treba uraditi kada mrzite svoje djece

Post Porodica

8 načina da se maksimalno iskoristite za porodiljsko odsustvo

Post Porodica

Tražili smo poklone za našu 3-godišnju rođendansku zabavu i evo šta se dogodilo

Post Porodica

8 čudesno uradite to sami idejama za papirnu ambalažu za decu