Šta je regresija sna i kako se bavim? | BA.centerar.org

Šta je regresija sna i kako se bavim?

Šta je regresija sna i kako se bavim?

Tako da finallygot svoju bebu u pomalo predvidljiv raspored spavanja i onda BAM! Vratila se na buđenje više puta jednu noć i da si se vratio u kojima je potrebno šest šoljica kafe na funkcije. To ne izgleda samo ne fer, zar ne? Ali, prije nego što podnese ostavku sebe život hodajući zombi, dobiti istinu o tim sasvim prirodno (još super-frustrirajuće) sna promjene i kako se nositi.

Čekaj, šta je regresija sna? Rebecca Kempton, MD i osnivač Baby Sleep Pro, objašnjava da je "regresija san se odnosi na period od nedjelje (jedan do četiri) kada beba ili dijete koje je dobro spavao iznenada pokazuje neke odraza u svom sna, bilo noću ili tokom dremanje. "dobra vijest je da regresija sna su privremeni tako dugo dok ih ne normalizuje sa svojim odgovor (više o tome kasnije). Loša vijest? Iako je najčešća dobi za regresije tri do pet mjeseci, osam do deset mjeseci, 18 mjeseci i dvije godine, mogu u osnovi se dogoditi u dobi od čak u dvocifren. (Razgovarajte o grubo buđenje.)

Kako se to razlikuje od sna usrana noć? Iako regresije san pretočiti u lošu noć drijemanja za vas kidandfor (da ne spominjem za braću i sestre, susjede, pas i svima u roku od dvije milje radijus), oni su više o promjene u ponašanju tokom vremena. "Svi mi imamo random noći siromašnih spavati, ali regresija sna neće riješiti na vlastitu do sljedeće noći", objašnjava Julie Wright, MFT i suosnivač The Happy spavanje.

Šta sam uradio da zaslužim ovo? Opustite se mama, to nije tvoja krivica. Ovisno o dobi vašeg djeteta, postoje lotof razloga zašto su recidivi mogu se dešava, uključujući i udara u razvoju, odvajanje anksioznost i mijenja obrasce spavanja. Ali, sve su to sasvim prirodno i možete u skladu s tim odgovoriti. Fuj.

Dakle, ono što je dovraga mogu učiniti u vezi toga? To može biti primamljivo da pokušate anythingto uhvatiti neki z, ali držeći se zdrave navike je ključ-ne želite da se privremeno regresije stalna. To znači pazeći sobi vaše bebe je san spreman i pokušava da nix bilo od pomoći udruženjima ili štake, savjetuje dr Kempton. "Ako rock svoju bebu da spava, razmotrite puštajući ih da nauče vrijednih vještina samo-umirujuće. Ili, ako vaše dijete je zaspao lako i odjednom počne spavanje borba, nude dodatnu sigurnost, ali onda napuste prostoriju i pustiti ih da spavaju nezavisno. "To neće biti lako, ali opet, niti je prolazak kroz dan dva sata zatvoriti oči.

Šta je strašna četiri mjeseca regresija? Pa evo gdje postaje nezgodno. Kada ti četiri mjeseca stara mijenja njene navike, to nije tehnički regresija sna. "Četiri mjeseca je stalna promjena u načinu na koji se mozak beba žičani i kada su se prebacili na više ciklusa sna odraslih kao što su", objašnjava dr Kempton. Ali to ne znači da navike spavanja svojim četiri mjeseca stara (ili nedostatak istog) moraju biti novi normalno. Čine ovaj put za uvođenje obuke sna, kažu stručnjaci.

Ništa ne radi. Instinkti. "Ako mislite da nešto medicinski mogao biti uzrok, to je uvijek najbolje da se vrednovanje doktora", savetuje Wright.

Povezane vijesti


Post Porodica

19 praktično besplatnih načina da se ove godine proslavi Dan Valentina

Post Porodica

5 načina da budete prisutniji u vašem braku

Post Porodica

Evo stope za zubu

Post Porodica

7 najprodavanijih knjiga za podizanje bebi, destilirane u 50 reči ili manje

Post Porodica

Evo kako majke rađaju širom sveta

Post Porodica

18 škotskih imena bebe za vašu očaravajuću Wee jednu

Post Porodica

6 jednostavnih načina da svoje djece pretvorite u svesne jedare

Post Porodica

8 načina da vaša deca zapravo obavljaju svoje poslove

Post Porodica

11 magičnih bašti za inspiraciju vašeg sledećeg porodičnog projekta

Post Porodica

9 rešenja za igru koja vam čine čišćenje

Post Porodica

20 imena beba inspirisana hranom

Post Porodica

Debata: Da li biste dozvolili deci da se spavaju?