Traženje posla? Kako objasniti mamu na tvojoj | BA.centerar.org

Traženje posla? Kako objasniti mamu na tvojoj

Traženje posla? Kako objasniti mamu na tvojoj

U vijestima u posljednje vrijeme je LinkedIn initiativedesigned da pojasni potencijalnim poslodavcima da porodiljsko odsustvo bilo da traje pet mjeseci ili pet godina-nije produženi odmor (iako nam je rečeno česte toplesnost i ostati cijelu noć se desiti u Ibiza). Ipak, bez obzira da li Preuređujemo svoj CV ili sjedanje za intervjue (uz neugodno ako ste u nadi da će biti angažovani od strane 26-godišnjak jedan dude), teško je znati šta da kažem o vremenu "off" (ha). Dok studiessuggest što jednostavno o temi najbolje, evo nekoliko savjeta, zvuk ugriza i spin AMP se vaše samopouzdanje i pomoći brusiti svoju poruku. Sada idi po njih, tigar mama.

Nemojte se cuteWriting "Domaći inženjer" ili "Family direktor" na svoj CV je nepotrebno bezobrazan u najboljem slučaju, zbunjujuće u najgorem slučaju.

Organizirajte svoje rezime po kategoriji a ne chronologyGroup vaša iskustva po tipu (Professional, obrazovanje, volonter), a ne tajming. Ovo uzima fokus isključite sve duže periode nezaposlenosti i stavlja ga gdje pripada: na stručnosti.

List relevantno iskustvo samo razgovora bilo kakav volonterski ili honorarni posao koji si radila izvan ureda-ali samo ako se odnosi na posao koji želite. Tako da regrutirao roditelja-čitače za školsku biblioteku klinac? Spomenuti kako si upao u vaše upravljanje pozadinu njih bore. Ako se dobrovoljno kod vašeg lokalnog hrane Co-op i žele posao u ugostiteljstvu, evo ti od farme do stola razgovor tačke. Ali ako neplaćeni iskustvo bez obzira koliko dragi-smatra slučajnim, ostavite ga svoj CV.

Povjerenje projekta Da citiram svetac ne daje nikakve F --- e, Kate Moss: "Nikad se žale, nikad objasniti." U intervjuima, biti transparentan ali ukratko-o tome zašto uključen brzine. ( "Odlučio sam da ostanem kod kuće neko vrijeme, jer je to bilo najbolje za moju obitelj." Tokom i van.) A zatim okrenite kako spremni i uzbuđeni ste da se vratim na posao, idealno za ove specifične COMPANY. Zapamtite: Roditelji su laser-fokusiran prioritizers, stručni multitaskere i negovanje mentora. Ako se odlučite da to slučaj, to mislim. Nikad (ikad) Izvinjavam se za ostanak kod kuće.

Mreža kao da nikada leftInvite kolege na kafu i pitati puno pitanja (tada pasti njihova imena sa napustiti). Seminare i konferencije. Gledajte TED. Pohađaju kurseve uhvatiti se na tehnološki napredak. (Onda reci: "Kako smo i komunicirali prije Slack ?!") Pročitajte industriji ogovaranja. Ukratko, da sve ono što radili da ubiju vrijeme za stolom ili zato IT odjel je vas. Ove daleko od-the-sandbox situacije razmnožavanja rezime punila i intervju leda prekidače. Uvjerite se i dalje pripada u svom poslovanju, a ti si na pola puta do ubedi nekog drugog.

Povezane vijesti


Post Porodica

15 kreativnih načina proslave godišnjice vjenčanja

Post Porodica

18 imena zena djevojčice koja će donijeti sve mazele

Post Porodica

14 smešno slatkih pidžama koje niste znali za svoju porodicu

Post Porodica

7 najboljih porodičnih aktivnosti koje nisu još jedan kukuruzni lavirint

Post Porodica

Koja je šumska škola (i kada mogu da počne moje dete)?

Post Porodica

Najbolja imena pasa za hranu

Post Porodica

Imate blizance? Evo 9 iznenađujućih stvari koje možete staviti na svoj registar

Post Porodica

15 poklona cela porodica će voleti

Post Porodica

Ustvari, ustvari, napravite sami praznični pokloni

Post Porodica

Kako zadržati vašu decu sigurno ovog leta (bez postanja helikopterske mame)

Post Porodica

7 genijalnih načina za uštedu na spisku kupovine u školi

Post Porodica

Redshirting je trending: Evo šta to može značiti za vaše dete