Zašto je to zapravo dobra ideja da se braća i sestra bore | BA.centerar.org

Zašto je to zapravo dobra ideja da se braća i sestra bore

Zašto je to zapravo dobra ideja da se braća i sestra bore

Baš kao što je zvuk malo dijete slijetanje teško lijevo kukom i onda... Pet sekundi kasnije... Srodnika sirena nalik zavijanje ništa gura roditeljskog tipke. Ali, prije nego što počnete suđenje njihov sledeći smackdown, razmislite o ovom argumentsagainst (uvijek) intervencije.

Monkeybusinessimages / Getty iamges

Sukob goriva kreativnost

Piše Univerziteta upravljanja Pennsylvania i profesor psihologije Adam Grant u The New York Times: "Vještina... Imati dobar argument da ne postane lični je kritično u životu. Ali, to je onaj koji malo roditelji naučiti da svoju djecu. Želimo da damo djecu stabilan dom, tako da smo zaustaviti braće i sestara iz svađa i mi imamo svoje argumente iza zatvorenih vrata. Ipak, ako klinci nikad neće dobiti izložena neslaganje, mi ćemo završiti ograničava njihovu kreativnost. "Making njihov slučaj, pregovaranja, kompromisa, preuzimanje odgovornosti-ima život vještinama koje treba postići iz dnevnog boravka Throwdown. I nemojte biti previše krivim (zdravo) hash stvari sa svojim partnerom u dometu čujnosti malo slušalaca. Grant citira studythat direktno povezuje kreativnost odraslih s obzirom da je odrastao u kućama koje su bile manje od skladnog: ". Rezultati su pokazali da se roditeljsko sukob značajno pozitivno povezana sa kasnije nivoa odraslih kreativnosti"

PeopleImages / Getty Images

Rješavanje vlastitih sukoba čini djecu nezavisni

Psiholozi zagovaraju * smireno * dobijanje involvedif tuče djecu 'eskalirati do tačke nasilja. Ali roditeljstvo bloger i mama od četiri dječaka Melissa L. Fenton upozorava protiv refleksni intervencije. Ona donosi upthis virusne Zaragoza primjer posredovanje run amok: "Ja nemam vremena da se olakša sestre sporo ples terapija (i ako neko je prvi u redu da se terapija ovde to će biti ja)", piše ona. "Real život nije tako, gdje imamo terapijske intervencije ceo dan, i što prije moja djeca znaju da im je potrebno da nauče vještine da se nastane stvarna razlika, bolje... Ne želim moja djeca uvijek moraju da zavise na mene, ili treće strane, kako bi se olakšalo pomirenja. "

Skynesher / Getty Images

Borba ih priprema za igralište.

Djeca koja su navikli na tvrde nisu šokirani u predaju kada su neminovno suočavaju sukoba. "Ako se rijetko vidimo spat, učimo da zazire od opasnosti od sukoba", piše Grant. "Svjedočenje argumenti-i učestvuju u njima-pomaže nam rasti deblje kože... Nema boljeg vremena nego djetinjstva naučiti kako dijeliti ga van i da ga." I nema boljeg protivnika za bavljenje o, psiholozi kažu, nego naša braća i sestre.

PeopleImages / Getty Images

... I postavlja ih za uspjeh u karijeri

Šta parničnih stranaka, književnih agenata, senatora i izvršni direktori imaju zajedničko? Svi oni ističu u arguingtheart uvjeravanja.

Povezane vijesti


Post Porodica

16 imena za bebe inspirisane putovanjem koje će vam dati Pangs of wanderlust

Post Porodica

10 ludih pametnih nošnji za kostime koje možete napraviti za decu

Post Porodica

7 haških dojki koji otežavaju posao

Post Porodica

21 imena koja su inspirisana jesenjem, za koju ćete potpuno smanjiti

Post Porodica

Sada treba 6 stvari da uradite ako se vaše dijete maltretira

Post Porodica

6 letnjih kampova koje želimo postojale kada smo imali 10 godina

Post Porodica

27 najboljih porodičnih filmova svih vremena

Post Porodica

20 stvari koje svaki prazan Nester shvata u prvoj godini (nijedna od njih nema veze sa nestalom dece)

Post Porodica

14 talijanskih imena beba sa Beyond slatkim nadimcima

Post Porodica

7 fantastičnih podkastova za roditelje koji će vas učiniti Smiješati, plačati i eventualno uzimati vaše cijevi vezane

Post Porodica

20 britanskih imena bebe za ljubitelje knjiga

Post Porodica

5 ne-hrabrih načina da decu zabave za dan u Njujorku