Zbogom, zlatne ribice i banane: Evo kako podići avanturista | BA.centerar.org

Zbogom, zlatne ribice i banane: Evo kako podići avanturista

Zbogom, zlatne ribice i banane: Evo kako podići avanturista

Kako bi bilo lepo ako četiri-godišnjak koji se traži u tom velikom serije u nedjelju navečer Varaš Skillet Paella? No drugi večera ima prekrasan prsten na njega. Pričali smo sa djetinjstvo ishranu pedagog i kuhar David Siegel za savjete i trikove na podizanje djecu sa velikim nepca.

Ipekata / Getty Images

Pokušajte da ne Stres zbog nereda

To nije baš opuštajuće kada novorođenče mrlje slatki krumpir sve nad njom kosu i vaša prekrasna mramorni stol. Ali dirljivo i bukvalno čini veliki nered sa hranom je zapravo važan način da djeca nauče da istraže svoje čula i prihvatiti novu hranu. Napraviti čišćenje dio rutinskih i stavio ceradu dole, ako je to ono što je potrebno.

Twenty20

Uvesti Teksture Early

Evo sjajne vesti: Ne treba da se ljuti odluka tona pirea voća i veggie. Prema American Academy of Pediatrics, možete uvesti čvrstu hranu, uključujući cijeli teksturom one-već oko šest mjeseci. Pokušajte sjeckani voće, kuhana dobro povrće, pa čak i kajganu. (Nova studija u Pediatricsfound da hranjenje jaja za djecu i mlade kao šest mjeseci im pomaže da raste i ne čini se da povećava rizik od alergija jajeta.) Cilj? Da biste ih koristiti za što više različitih tekstura moguće.

Martinan / Getty Images

Cilj za razne okusa

Baby boy može samo halapljivo se one mrkve i grašak-neverovatno-ali ćete želite da previše istražiti unchartered teritoriju. U stvari, to je važno da ga upozna sa što više različitih ukusa je to moguće, u rasponu od oštar luk na gorke zelje da kiselo sok od limuna. Razmišljajte o tome kao što je izgradnja rječnika okus.

Sezona hranu za bebe

To je mit da je dječja hrana treba da bude blag i dosadan. Bacite pogled na druge zemlje: U Indiji, bebe jedu začinjenog sočivo na šest mjeseci, a u Japanu oni milovanje se sušena riba zobena kaša. Sezona (umereno) sa soli, biber, začini i bilje iz cijelog svijeta.

Winjeel / Getty Images

Ne Projekat "Ne sviđa mi se"

Kada hraniti svoju bebu brokoli po prvi put, to je lako pročitati nos poviti kao "ne vole". Ali ovo rano, "kao što su" i "Ne sviđa mi" su potpuno stranih pojmova. To je u ljudskoj prirodi da bude sumnjičav novih stvari. Vaša beba je naporno radi na obradi novim okusima i senzacije. Drugi, treći ili, dovraga, čak 15. Put se hrani na nju, ona će vjerojatno doći oko. Ako ništa drugo, ti uzimajući joj u naviku pokušavajući hrane.

Nikada Pritisak svom djetetu da Eat

Nakon vaše dijete pretvara jedan, to je vaša odgovornost da se strukturira jela s zdravoj hrani i vašeg djeteta da odluči koliko žele jesti. Govori vaše dijete da "sve završiti na tanjuru" sprječava nju da prizna svoje glad znakova.

Povezane vijesti


Post Porodica

23 najbolja deca pokazuju da možete da potičete odmah

Post Porodica

11 igara zahvalnosti kako bi se čitava porodica držala zabavnim (i bez prskanja)

Post Porodica

14 imena beba inspirisanih dragocenim dragim kamenjem

Post Porodica

18 stvari koje stvarno trebate znati ako imate bebu u leto

Post Porodica

Touring predškolske ustanove? Evo šta treba tražiti

Post Porodica

6 jednostavnih načina za hroniku bebe

Post Porodica

6 savjeta da osvežite vazduh vašeg psa

Post Porodica

Inspirisana Jennifer garner, probala sam dan sa mojom decom. Evo šta se dogodilo

Post Porodica

Najbolja lekcija za učenje vaše djece u svakom uzrastu

Post Porodica

Ovo mora čitati memoir biti nova mama tako neverovatno u pravu

Post Porodica

8 jednostavan način da naučite svoju djecu pažljivost i zahvalnost

Post Porodica

8 načina da se maksimalno iskoristite za porodiljsko odsustvo