10 zapovesti o pranju vaših farmerki | BA.centerar.org

10 zapovesti o pranju vaših farmerki

10 zapovesti o pranju vaših farmerki

Upravo si potrošio 200 $ na premium teksas i sad ćeš chuck farmerke u za pranje? Neki besplatne savjete: loša ideja. Postoje pravila (ili kako mi to volimo da ih pozovem, zapovesti) za pravilno teksas njegu ako želite da farmerke da zadrže oblik i boju. Čujte, čujte.

1. Nećeš pranje Jeans nakon svakog Wear. U idealnom slučaju, trebali biste oprati farmerke svaki drugi mjesec (pod uslovom da nemate mrlje). Danas većina tkanina mješavine imaju dovoljno likre da drži svoj oblik - što znači da ne morate brinuti o istezanje ih. Ono što morate brinuti je deterdženti za pranje rublja izaziva boje da bledi... Brzo.

2. Ti ćeš zaboravite da Air Jeans Out. Sada kada niste tehnički ih pere koliko, vi i dalje treba dati svoj farmerke prostora da diše između nosi. A trik: Drži ih van tuš i pusti ih apsorbirati pare da ubije neugodnih mirisa.

3. Ti ćeš Uvijek koristite hladnu vodu. Kada dobijete oko stavljanja ove štence u pranje, vidi gore napomenu o blijeđenje boje. Podešavanje temperature na hladnoću pomaže tkanine zadržati boje. (Također ne boli da se baci u žličicu crnog pepperfor ostatka piling.)

4. Ti ćeš uvijek isključite Jeans Inside Out. Opet, to je za tkanine (i boja) očuvanje. Važno je. To je također dobro pravilo ako ste zabrinuti zbog tamne teksas trljanje off na drugu odeću.

5. Ti ćeš Uvijek pranje Jeans sa sličnih boja. Denim krvari. To je činjenica. Učini sebi uslugu i odvojite vaše bele i darks.

6. Ti ćeš Splurge na Color-Safe deterdženta. Svoj omiljeni par ne dolazi zajedno svaki dan. Tretiraju s poštovanjem koje zaslužuje.

7. Ti ćeš Nikada ne perite Too Many parovi odjednom. Svi smo za efikasnost, ali više-punjenje tereta za pranje može uzrokovati šavovima i šavovima za razbijanje i patentni zatvarači na prepreku.

8. Ti ćeš Nikad Stavi Jeans u kosu. U savršenom scenariju, traper uvijek treba poravnati i položio ga na ravnu površinu da se osuši. Najgorem slučaju, možete koristiti za sušenje stalak ili linija odjeće, ali izbjeći kosu... Ili rizik neujednačen skupljanje.

9. Ti ćeš Never Get Denim Dry-Cleaned.It razgrađuje vlakna i nosi off bilo opran premaza. Dovoljno sam rekao.

10. Ti ćeš Uvijek Honor Thy uputstva za njegu. Mi ćemo priznati da ponekad (ponekad) tu je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Pročitajte sve oznake, a zatim uzeti naše zapovijedi u obzir.

Povezane vijesti


Post Moda

Od klasike do Boho-e, ovo je najbolja investiciona torba za vaš lični stil

Post Moda

Najbolja džemperska haljina za svaki tip tela

Post Moda

8 komada treninga možete nositi ceo dan i ne izgledati nesigurno

Post Moda

5 stvari koje se mogu desiti ako prestate da nosite štiklicu

Post Moda

7 trendova iz Njujorške modne sedmice koju možete nositi sutra

Post Moda

5 Zappos shopping Perks za koje možda ne znate

Post Moda

Kako se nositi sa visokim strukovima, moderno

Post Moda

Kimono je nova jeans jakna

Post Moda

Sada su najbolji zimski kaputi

Post Moda

Najbolji oblik za sve potrebe

Post Moda

10 načina za odmor - ako je tvoja mala crna haljina

Post Moda

Kako nositi kratke hlače poput odrasle žene