6 pitanja koja se uklanjaju Krojači mogu popraviti (i 4 ne mogu) | BA.centerar.org

6 pitanja koja se uklanjaju Krojači mogu popraviti (i 4 ne mogu)

6 pitanja koja se uklanjaju Krojači mogu popraviti (i 4 ne mogu)

Pronalaženje savršen koktel haljinu koja grli na pravim mjestima i pada na samo pravo dužina je teže nego pronalaženje polarnog medvjeda u mećavi. Ali sa magijom dobrog krojača, sve je moguće. Pa, gotovo sve. Evo, šest sljedeći nivo promene bilo krojač vrijedan njene soli može učiniti, kao i nekoliko stvari koje ni profesionalci ne mogu popraviti.

Getty Images

Oni mogu Rework je NecklineIf si zabrinut pokazuje malo previše dekolte, ili ne dovoljno, krojač može pomoći podesiti dekolte dodavanjem tkanina, uklanjanje ogrlice ili pretvaranje osnovni V-izrez u poniranje vrijedan nosi oko rolu dvostrani traka za. (Ako je to vaša takve stvari.)

Oni mogu dodati ili premještanje ZipperIf izbjeći nosi određenu haljinu samo zato što je bol da se povuče preko glave, možda želite uzeti u obzir umjesto toga dodavanjem zatvarač bacanja ga u donaciju gomilu. Ova izmjena zahtijeva dovoljno tkanine za smještaj zatvarač, tako da nije realno za haljinu koja je već prilično čvrsto. Naizmjenično, ako mrziš bore da uđu u haljinu koja zips se leđima, a krojač može ukloniti da zatvarač i dodati jednu ispod ruke umjesto.

Oni ne mogu uzeti nešto više od četiri InchesIf pričaš pantalone, prekidom je bliže dva inča. Nakon što je znak četiri inča, originalni proporcije, artikl će biti bačen van i početi gledati nakrivljen na potpuno nov način. Dobro pravilo prilikom manjih stvari je da ne treba pokušati smanjiti nešto više od jedne veličine.

Christian Vierig / Getty Images

Oni mogu to popraviti Gap u pojas Vaš JeansYou konačno pronašla farmerice da bi vaš bum izgled Kardashian nivou neverovatno. Jedini problem: pojas je gapping u leđa na neki način ne pojas će se popraviti. Ne boj se, to je zapravo super-jednostavan problem popraviti. Ako vaš krojač nije previše zauzet, on ili ona bi možda i to učinio na vrijeme za večeru te iste noći.

Oni mogu Dodajte obloga Simple SilhouettesAdding golotinjom boje postava na malo čista ljetna haljina znači da ćete dobiti beskrajno koristi od toga (i beskrajno više komplimenata). A-line suknje, pomak haljine i ravno-noga pantalone su dobri kandidati za dodavanje postavom, ali imajte na umu da nije sve lako linija. Ništa previše uske ili previše komplikovan će predstavljati više problema za vaš krojač nego što vrijedi.

Oni ne mogu Prilagodite Ramena MuchThink možete samo ukloniti naramenice od tog 80-moć odijelo i nositi ponosno kroz ostatak 2017.? Razmisli ponovo. Podešavanje ramena je rizičan potez koji rijetko isplati. Uklanjanje naramenice često ostavlja višak tkanine koji je teško riješiti, i pokušaj da se smanji ramena previše-širok vrhu često zahtijeva dekonstrukcije i rekonstrukcije cijelog stvar.

Melodie Jeng / Getty Images

Oni mogu bojom prirodnih materijala DarkerFabrics poput trapera, pamuk, lan i muslin lako za bojenje nekoliko nijansi tamnije ili čak napraviti crno. Dakle, umjesto da baca onih crvenih vina mrlje bijele traperice, dati im novi život kao par elegantnim crnim skinnies.

Oni ne mogu bojom Manmade tkanine ili razvedri AnythingOn Druga strana, postoje određene tkanine koje ne prihvataju boje jako dobro, i malo tkanine na svim mogu se olakšati više od jedne ili dvije nijanse. Poliestera i acetat ne može biti obojen bez Machinery Factory-razreda. Koža je također vrlo teško mijenjati. Dakle, ako ste nestrpljivi da svoju kožnu suknju roze (kao da si video na svim street-style zvijezde), možda uzeti u obzir samo pronalaženje jedan sa stalka.

Twenty20

Oni mogu izmijeniti Jako šljokicama ili perlama ItemTake ovo sa zrnom soli. Moguće je skratiti ili uzeti u struku potpuno šljokicama suknjici, ali to treba učiniti samo neko ko ima iskustva u radu sa šljokicama. Ako niste sigurni sposobnosti krojača, zamolite da vidi primjere svog dosadašnjeg rada. Mnogi, posebno onih sa visokim vještina nivo-držati portfelja na gotovs kako bi potaknuti nove klijente.

Oni ne mogu izmijeniti CorsetCorsets po prirodi treba da odgovara vašem tijelu poput rukavice i da su zapravo lakše graditi od nule nego da promene zbog svih uzorak komada je i kostima potrebna da bi jedan. Ako ste zaista svoje srce postaviti na korzet haljinu ili komad donjeg rublja koja se ne uklapanje u pravu u radnji, uzeti puno fotografija i da ih kod specijaliste koji mogu ponovo svoj komad sna tako da vam odgovara (i vaša djevojke) savršeno.

Povezane vijesti


Post Moda

15 poklona za najviše topove za sve vreme svećica ga neće isključiti

Post Moda

15 najčudnijih stvari koje možete kupiti u Zari upravo sada

Post Moda

Kako domaći dizajner Kelly wearstler ispunjava svoju odjeću do svog prostora

Post Moda

5 komada odjeće koja bi imala svaka žena preko 40 godina

Post Moda

6 načina da izgledaju kao milijun dolara (bez rušenja banke)

Post Moda

7 načina za nošenje pada najhladnije pantalone: pantalone za papirnu vreću

Post Moda

5 pada 16 trendova pista koje možete zapravo nositi

Post Moda

6 klasičnih angažovanih prstenova koji će uvek biti u stilu

Post Moda

10 modnih izbora koji govore svetu ja sam iz Dalasa

Post Moda

Šta kupiti svoju mamu, koja je poznata po izboru

Post Moda

15 trendova kaputa koji mogu preživjeti zimu stvarnog posla

Post Moda

7 trendova iz Njujorške modne sedmice koje možete nositi u ovom trenutku