7 stvari slavnih Krojači nikada ne bi radili s vlastitom odjećom | BA.centerar.org

7 stvari slavnih Krojači nikada ne bi radili s vlastitom odjećom

7 stvari slavnih Krojači nikada ne bi radili s vlastitom odjećom

Tokom gotovo svaki DIY projekt odjeće, mi smo shvatili prekasno da smo precijenjena naše sposobnosti. (RIP te farmerke pokušali smo da u slučaju nesreće na vlastite.) Tako smo sjeli s Michelle Cherry greenfield Clothiersin Brooklyn i Stacie Pettersen je Beyond Bespoke Tailorsin Manhattan. Evo, oni nikada ne bi uradio na svoju odjeću sedam stvari (što znači da bi trebalo da izbjeći, previše).

Dmitry Rostovtsev / Getty Images

Kupiti Odjeća koju treba Altered Oko otvore za ruke ili Butine

Čak i ako ste potpuno zaljubljen u haljinu ili farmerke i spremni da se granatira iz ozbiljne gotovine da ih u formi, ne postoje krojači jednostavno ne može učiniti nekoliko stvari. Dva glavna bol mjesta krojača svuda: izrez i bedra. "Jedan otvor za rukav, ako je prevelika, ne može biti manji", kaže Višnja. "A ako ste curvy, pantalone potrebno da se uklopi u kuk", budući da je teško pustiti prostor oko bedra i dodajte tkanine nazad u.

Christian Vierig / Getty Images

Koristite Iron-On Tape u Hem par pantalona

To može biti primamljivo da postignu za brzi popravak i hem sa onima kupovni bez sew trake, spajajući tkanina ljepilo umjesto natezanja iglom i koncem. Ali Cherry upozorava na to. "Ljepilo nikada ne dolazi van, a to nije kao da je nevidljiv s desne strane. Obično možete vidjeti dio gdje se zaglavio tkaninu zajedno ", kaže ona. "Ako vaš porub izlazi iz pantalone ili suknje dok ste na poslu, onda selotejp je stvarno najbolja stvar. Ako ste super očajni, možeš zapravo klamerica to jer će spajalice izaći. Pegle na traci neće. "

Christian Vierig / Getty Images

Pare Odjeća s dekorativnim detaljima

Brz rafal vodenu paru može učiniti ništa loše, zar ne? Ispostavilo se, može. "Ako vaš odjeća ima izvlačenja ili šljokice, nikada ne bi trebalo na pari to" Pettersen upozorava. "Mnogo perle i šljokice su ručno oslikane ili obojena. U većini slučajeva pogodio perle parom će potpuno promijeniti boju od njih i da će uništiti haljinu." Za ove posebne odjevne predmete, ona kaže da je bolje da se stavku na profesionalni čistač umjesto.

Christian Vierig / Getty Images

Dry-Clean svaki komad na kojoj piše "Dry-Clean Only"

I to ne zato što je visoka cena da se osuši čisti. To je zapravo vrlo teško na odjeću. Trešnja kaže: "Kada se suho čišćenje, odjeću umre mala smrt, kao mačka s devet života. Također, fluid suho čišćenje dobiva samo iz mrlje koje nisu rastvorljive u vodi, kao što su vosak ili ulje. Ako mrlja je topiv u vodi, to neće izaći na suho čišćenje. "Umjesto toga, ona preporučuje pranje ruku određenim predmetima. "Svila bluze i haljine, na primjer, ne moraju biti suhe održavanjem. Možete zapravo ruku oprati ih u hladnu vodu sa šamponom. Pustite ih da kaplje suha, dati im brzo željeza i to će biti sasvim u redu. "

Twenty20

Hang Stvari na pogrešan način

Nalazimo se stalno nervira malo konce unutar haljine i majice. Ali, nažalost, to je loša ideja da ih odrezati. "Ako tvoja haljina ima petlje iznutra, postoji razlog za njih", kaže Pettersen. I to ne samo strappy bluze. "Džemper treba presaviti preko vješalice, a ne obješen od ramena Za odijela, trebalo bi da koristite vješalica sa širokim tijelo kako bi se osiguralo da ramena ostanu strukturirani Za pantalone, zaboraviti te snimke;... Oni će uništiti samo svoj pojaseve Stack dva ili tri para na vješalica, umjesto, ili savijte pantalone da im daju život. "

Misszin / Getty Images

Pokušajte da bojom Odjeća sama

Koliko i želite promijeniti boju koja teal djeveruša haljina svadbeni vašeg rođaka, treba dobro razmisliti. "To je zapravo vrlo teško za bojenje konfekcije all-over hlad", kaže Cherry. "Ako zamrljane je ono što ide za, onda je to lako. Ali, ako želite lijep, čak i obojenost na haljinu, to je gotovo nemoguće da to radite sami nakon što je već napravio. "

Twenty20

Mjeriti se sa metar

To online veličine vodiča čini zgodan dokle god se dogodi da imate metar naokolo, ali Pettersen upozorava na to. "Bez obzira na to koliko si kvalifikovan, to nikada neće raditi. Vaš mjerenja tijela se mijenjaju sa svakom pokretu, a to je nemoguće dobiti ispravne mjerenja", kaže ona. Umjesto toga, ona preporučuje da specijalista izmjene to učiniti za vas za malu naknadu (obično $ 10 ili manje). Ili u najmanju ruku, imati prijatelja to učiniti za vas tako da ćete dobiti vanjskog ugla mjerenja.

Povezane vijesti


Post Moda

31 fantastične outfit ideje za svaki dan u avgustu

Post Moda

Najbolja šortsa za žene preko 30 godina

Post Moda

Naš omiljeni modni i lepotani nalaz iz 2018

Post Moda

8 načina da nosite kožnu jaknu kao novi yorker

Post Moda

7 noćnih odjeća sa hladnim vremenom koje su tako lako kopirati

Post Moda

15 pantalona koje su stvarno ugodne

Post Moda

10 parova putujućih cipela koje nisu u potpunosti odvratne

Post Moda

Riblji se vrate, bebe, a evo kako ih nositi (kao odrasla osoba, u dnevnom svetlu)

Post Moda

8 ebay shopping tajni koje će vam dobiti najbolje ponude

Post Moda

Najviše laskavi jedan dio za svaki tip tela

Post Moda

5 pada odjeće koje dokazuju florale nisu samo za proleće

Post Moda

6 neophodno je preći svoju garderobu od zime do proleća