Genijalan trik za pranje grudnjaka | BA.centerar.org

Genijalan trik za pranje grudnjaka

Genijalan trik za pranje grudnjaka

Budite iskreni: Kada je posljednji put ručno oprao grudnjake? Mi ćemo pretpostaviti da je negdje između "nikad" i "Čekaj, ja treba da washthem ruku?"

(Čak i ako ste pametnjaković i da su ih radi pod slavinu sve ovo vreme, da li si stvarno tako sigurni da su zapravo čisti?)

Pa, otkrili smo ludi pametan način koji će pomoći oba tabora - i to uključuje salatu pauk.

Rave i revizija

Šta mi je potrebno?

Baby šampon ili nježan deterdžent, a plišani peškir i salatu pauk. (Razmislite o tome kao ručni stroj za pranje rublja.)

Snacko Bačko

Šta da radim?

Popunite pauk sa toplom vodom i dodajte 2 kašičice dječji šampon. Potopite grudnjak u vodi i lagano smoosh čaše i nekoliko puta dole da ih dobro i zasićene.

Neka grudnjak potopiti za deset minuta, a zatim početi predenje. Dati nekoliko čvrstih spinova, a zatim baci van sapunici. (Vidi sve to sivo? To je prljavštine i prljavština ostavljajući donjem rublju. Fuj.) Isperite pauk čist, napunite hladnom vodom, stavio grudnjak nazad i vrti ponovo.

Nastaviti ispiranje čistom hladnom vodom dok se ne radi jasno kako bi se osiguralo da su svi deterdžent i prljavština su isprani. Konačno, izlijte vodu, postavite grudnjak nazad u suhom pauk i dati mu još nekoliko spinova ukloniti onoliko vode koliko je to moguće.

Sjajno. A šta je sušenje?

Nježno stisnite i pritisnite vlažnu grudnjak s ručnikom za uklanjanje više vode. (Nikad zavrnuti ili okretati čaša.)

Hang-osušite delikates (uvijek!) Preko stalak za sušenje ili ležao stan na čistu, suhu ručnik. Pro tip: Ne prekidaj grudnjak po trakama, jer će to uzrokovati elastični da ispružim. (Ta-da! To je kako izbjeći dosadne ramena klizanja.)

Huffington Post

Šta ako je moj grudnjak i dalje izgleda staro i tužno?

Ako vaš bijela ili nude boje rublje dalje izgledaju prljavo, boju ili (uzdah) žuta, dodajte ovaj korak pre nego što je gore rutinu: Popunite pauk s hladnom vodom i dodajte 2 žličice bijele destilirana octa. Natopiti grudnjak za 20 minuta, a zatim početi predenje. Nastavite s ostatkom procesa, ali budite sigurni da temeljito isprati ocat rješenje.

A šta ako je moj trake i dalje izgledaju sivo i oljuštene?

Mix nekoliko žlice sode bikarbone s vodom da se stvori pasta, nježno masirajte ga u elastične trake, a zatim zavrti grudnjak u hladnoj vodi. Također možete koristiti za pečenje-soda pasta kao tretman pretpranja za oblaganje poslastica znoja i dezodoransa mrlje.

Ako se trake i dalje imaju pilule, jednostavno "brije" ih. Evo kako: Kada je grudnjak potpuno osuši, položiti ga na ravnu površinu i lagano pokrenuti jednokratnu brijač divljaka da ih ukloni.

The Nest

Super-pomoći. Koliko često bih trebao raditi ovo?

Dok nema teško i brzo pravilo, razmotrite pranja grudnjak nakon svakih 4-7 nosi. Uzmite u obzir sezone (zdravo, ljetni pod-sisa znoj) i koliko često nosite ga na nedeljnom rotacije. Pokušajte da ne nose istu grudnjak više od dva dana za redom; puštajući konfekcije "ostatak" između nosi pomaže da se sačuva svoj oblik i elastičnost.

Napomena o podstavljene grudnjake: Generalno, trebalo bi da ih rjeđe peru. Padding drži na deterdženta i stvara naslage, plus foamlike materijal ima tendenciju da se pijan i razbije kad je oprana previše. Tretiraju ove rublje s posebnom pažnjom.

Povezane vijesti


Post Moda

15 poklona za najviše topove za sve vreme svećica ga neće isključiti

Post Moda

8 elegantnih komada za svaki tip tela

Post Moda

23 haljina za kupovinu pre nego što se prodaju

Post Moda

20 briljantnih poklona za sestre

Post Moda

5 trendova u trendu koje ćemo nositi u 2018

Post Moda

21 neverovatna srećna Gala haljina koja je pukla robotsku temu

Post Moda

10 prekrasnih vjenčanica ispod 1,000 EUR

Post Moda

5 novih ideja odjeće koje će vas provesti kroz radnu nedelju

Post Moda

Kako se obući kao Kate Middleton u plebeijanskom budžetu

Post Moda

10 parova letnjih cipela ispod 100 EUR

Post Moda

15 parova Uber-Trendy mačaka ispod 100 evra

Post Moda

6 outfit ideja krademo od Njujorške modne sedmice