10 kuvara svaki kućni kuvar potreban | BA.centerar.org

10 kuvara svaki kućni kuvar potreban

10 kuvara svaki kućni kuvar potreban

Naravno, udario te Interneta recepata na dnevnoj bazi. (Hell yeah, generala OPS Cvjetača!) Ali ima nešto super posebno i old-school o posjedovanje kuharica. Evo, deset nismo mogli živjeti bez.

"Kako to Cook Everything" Marka Bitman

Naslov ovog jedne vrste govori sve. Ako su bili zarobljeni na pustom otoku (to nekako došao potpuno opremljena kuhinja), ovo je knjiga koju bi hteo da uzmem. To će vas naučiti kako da pečenje piletine, flip palačinka i bolje Pad Thai nego što ikada mogao dobiti na bešavne.

"Pečenje" od Dorie Greenspan

Dorie Greenspan je nekako kao i svi omiljeni tetka - topao, šarmantan i nikada bez tanjir svježe pečeni kolačići. Njene recepte su jasni, lako pratiti i prilično siguran. Počnite sa World Peace Kolačići i nemojte nas kriviti kada jedete cijelu seriju.

"U Zuni RH Cookbook" Judy Rodgers

U redu, tako da je svaki restoran na svijetu ovih dana je sezonskog karaktera, tržišne, od farme do stola, bla bla bla. Međutim, u 2006. Godini, kada je San Francisco legenda Judy Rodgers prvi put objavljen njen 500-stranici tome, ona je i dalje prilično oštrice. Još više revolucionarna? Izvanredno detaljne restoran kuharica koje kuće kuhari zapravo može pratiti i upotrebu. Recept za nju legendarni pečenje piletine i kruh salata je dugo pune tri stranice, i vredi svaki korak.

"U Moosewood Cookbook" od Mollie Mačke

Bilo da ste vegetarijanac, držeći se bez mesa ponedjeljkom ili trebate samo nekoliko go-tos za kada vegan instruktor joge susjede iskoči na večeru, važno je da imaju dobar arsenal recepata na biljnoj bazi. Volimo Mollie Mačke iz 1974. Godine klasik, pun zadovoljavajući jela poput spanaća lazanje, brazilski crni pasulj i swiss-i-gljiva quiche.

"Barefoot Contessa strane" Ina Garten

Prilično smo sigurni da niko na Zemlji baca bolje večeru od Ina Garten. I dok bismo odustati je dodatak za pozivnicu za svoje mjesto u Hamptonu, drago nam je samo da postigne njene recepte. Njena knjiga je puna velikih, sezonski organizovan, make-ispred kreacije - od Pitchers koktela Branč složenac na police janjetine.

"U Smitten Kitchen Cookbook" od Deb Perelman

Kada smo u potrazi za dan-to-day inspiraciju skrećemo na naše starog prijatelja Deb Perelman od Smitten Kitchen slavu. Njena knjiga je puna iste vrste bez frke, ukusnih recepata (i prekrasna fotografija) smo navikli od nje veoma popularan blog u proteklih osam godina.

"Jerusalem" Yotam Ottolenghi i Sami Tamimi

Bilo nam je teško izabrati samo jedan od Yotam Ottolenghi je kuharica. (Mi smo strastveni poklonici njegove vegetarijanske knjige, dosta). Ali Jerusalim na kraju ukrao naša srca. Written zajednički dva Jerusalem domorodaca jedan Jevrej, jedan arapsko-hvata živost drevnog grada u iznenađujuće receptima puna podebljano okusa.

"Essentials italijanskog Cooking" od Marcella Hazan

Marcella Hazan je italijansku kuhinju kao Julia Child je bio da se francuski. Ako želite naučiti kako da prave italijanske hrane, uključujući njen savršen, naizgled jednostavna četiri sastojak marinara-postoji samo jedan izvor. Kraj priče.

"Meksički Everyday" Rick Bayless

Ispostavilo se da je meksički hrane je malo složeniji od tacos i guacamole. I Rick Bayless, vlasnik Čikaga carstvo upscale Meksički restorani - je jasno stavio do misije svoj život da bi ovo svježe, varirao kuhinju američkom nepce. Sve njegove knjige su super, ali receptima mogu dobiti malo uključena. Meksički Everydayis upravljati bez gubitka okusa.

"The Cake Biblija" Rose Levy Beranbaum

Jer ponekad želiš da napravi tortu. I Beranbaum će vam pokazati kako - od jednostavnog kafu kolač na četiri-slojevite, potpuno uređena svadbena torta, i sve između.

Povezane vijesti


Post Hrana

9 iznenađujućih stvari koje možete zamrznuti u kockama ledene kocke

Post Hrana

Najbolja pečena piletina Čikaga

Post Hrana

7 mesta za podizanje najboljeg zahvalnog grebena

Post Hrana

10 neobučenih radnih ručkova možete napraviti za manje od 3 EUR servira

Post Hrana

Vikendne dorucke za doručak, vredne ranije

Post Hrana

Morate probati nove deserte u Čikagu

Post Hrana

Nedeljni vatrogasni recepti za doručak, ručak i večeru

Post Hrana

5 stvari koje radite (vjerovatno) uznemiruju svog konobara

Post Hrana

5 iznenađujućih novih mesta za uzimanje koktela koji nisu bar

Post Hrana

7 sneaky načina za nadogradnju zamrznute pice

Post Hrana

15 najboljih deserta kod trgovca Joea, rangirano iz yuma u omg

Post Hrana

10 najromantičnijih restorana u Americi