12 najkvalitetnijih SF sudova koje morate pokušati pre nego što umrete | BA.centerar.org

12 najkvalitetnijih SF sudova koje morate pokušati pre nego što umrete

12 najkvalitetnijih SF sudova koje morate pokušati pre nego što umrete

Nije tajna da je San Francisco je nevjerovatan hrane grada, s velikim novim restaurantspopping se po gradu skoro svaki dan. I dok ne možemo žaliti sve nove foodrolling u, imamo neke legendarne jela, kao što je Xiao dugo baoand rebarca, da će ravno promijeniti svoj život. Tako dodati ova jela na svoj kulinarski Bucket List i planiraju da ih pokušati barem jednom (naglasak na najmanje).

@ Rdksf / Instagram

Pečeno pile I KRUH SALATA Zuni CAFÉ

Ova hrskava, free-range ptica i ukusan, ribizla-nitnama kruh salata je stvari legendi, i to s dobrim razlogom. Recept je široko rasprostranjen, ali ništa ne može dodirnuti original. Planirajte romantičnu izlazak, zatražiti od piletine pečenje za dvoje, i ne zaboravite naručiti bocu vina.

1658 Market St.; 415-552-2522 ili zunicafe.com

@ Foodzmything / Instagram

Cioppino AT Tadić GRILL

Posluje od 1849. Godine, ovaj restoran je old-school napisano sve nad njom i to je najbolje mjesto da biste dobili u San Francisku potpis morski plodovi paprikaš, prepuna školjke, škampi, školjke, uvala škampa, crabmeat, bjelica i dagnje.

240 California St.; 415-391-1849 ili tadichgrill.com

@ Yanksing / Instagram

XIAO LONG BAO AT Yank SING

Dođite za punu dim iskustvo sum (koji oseća kao mali jeo u stadion sa 250 vaših najbližih prijatelja) i budite sigurni da se barem jedan red ovih delikatne, juha punjene knedle. Pro tip: Poke rupu u njima i neka se ohladi malo prije nego kopanje-ili rizika opekotine trećeg stepena u usta.

Više lokacija; yanksing.com

Da Share jelo

Carnitas BURRITO AT LA TAQUERIA

Mnogi borba je izbio oko toga ko pravi najbolje burrito u gradu, a San franjevci su žestoko odani svojim omiljenim. Mi smo rekli da sigurno ne može ići u redu sa ovom riže-manje čudo što je punjen pinto grah, salsa, sir, kiselo vrhnje i guacamole.

2889 Mission St.; 415-285-7117

Andi P./Yelp

Celofan REZANCI S CRAB NA Slanted VRATA

Turisti dolaze iz svih krajeva zemlje da pokuša Charles Phan moderne Vijetnamski kreacije. I dok ne možete pogriješiti ni sa čim na meniju, ovo jelo ima posebno mjesto u srcima lokalnog stanovništva. Jednostavna, zadovoljavajući, ukusno.

Ferry Building Marketplace, 1 Ferry Building # 3; 415-861-8032 ili slanteddoor.com

GINGERBREAD PALAČINKE AT Zazie

Ove palačinke-fluffy rundi sa Meyer limun skuta i Bosc kruške-toliko poznati da bi privukli dva sata plus linije svaki dan u tjednu. Čak Adele zaustavio da vidi što su sve o.

941 Cole St.; 415-564-5332 ili zaziesf.com

Boudin / Facebook

Riblja čorba U KRUH POSUDA ​​NA BOUDIN PEKARA

Cheesy? Naravno. Klasični San Francisco? Apsolutno. Čak i tvrdokornom lokalne u nama je spreman priznati da postoji nešto magično oko cjevovoda-hot zdjela, jeli na molu na Ribarski gat po sunčanom danu, s morskim lavovima laje u pozadini i galebova skok iznad glave.

Više lokacija; boudinbakery.com

The Big Eat

Rebarca u Domu rebarca

Riječ je o kao klasičan kao što dobiva. Super-old-school, Engleski-style restoran je još od 1940. Slinging savršen ploče mesa (uklesan sto strana) i suho martinija. Idi rano da daju svoje vrijeme želudac da svari u svakom zalogaju. I ne kucaju na krem ​​špinat dok ne probaš.

1906 Van Ness Ave.; 415-885-4605 ili houseofprimerib.net

@ Cherryeats / Instagram

BILO Seafood at SWAN OYSTER DEPOT

Bukvalno. Kamenice na pola ljuske, Dungeness salata od rakova, Boston riblja čorba-ne možemo ni da odaberete omiljeni, pa zašto ne naručiti sve gore navedeno? To je jedan od Anthony Bourdain je višegodišnji omiljene kada dođe kroz grad. Naš savet: Idi na radni dan prije nego što otvori, planiraju da čekaju u redu, a kada konačno postigne kontra sjedište, naručite svoj ledene Sidro Steam za pranje sve morske dole.

1517 Polk St.; 415-673-1101 ili sfswanoysterdepot.com

Paul Keller / Flickr

EXPLOSIVE CHICKEN AT Z & Y RESTORAN

Kada je baka klasične kineske hrane u Kaliforniji to naziva svojih omiljenih jela, slušamo. Pržene komade piletine sjediti na vrhu krevet sušenog chile paprike. To je neke od najvećih ukusne ptica koje smo ikada imali ali ne jedu chiles. Ozbiljno. Hvala za preporuku, Cecilia Chiang.

655 Jackson St.; 415-981-8988 ili zandyrestaurant.com

Greg J./Yelp

PILETINA PARM originalnu JOE'S

To ne može biti fancy, ali piletina Parmigiana je krajnji udobnost hrane. Dobiti ovo jelo, zajedno sa nalogom za špagete i ćufte za ukus jednostavnog crvenim sosom iz prošlih vremena.

601 Union St.; 415-775-4877 ili originaljoessf.com

Toastable

GARLIC FRIES u AT & T Park

To je prilično ilegalne ne naredi gomilajući strani češnjaka pomfrita svaki put kada gledate na Giants igrati. Samo budite sigurni da bi peperminta.

Više proizvođača; 24 Willie Mays Plaza

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

15 posećenih deserta možete dobiti samo u ovo doba godine

Post Hrana

15 strašno dobrih keksa za Halloween

Post Hrana

Evo gde da jedete trenutno u Čikagu

Post Hrana

11 slatkih pita koje možete učiniti za sat ili manje

Post Hrana

10 jednostavnih ručkova kesica za ručak koji nisu sendvič sa turskom

Post Hrana

6 Tiki barova u Los Anđelesu Sa svim dobrim vibracijama

Post Hrana

17 recepata za ketogene doručak za početak vašeg dana

Post Hrana

Sf je 6 najboljih novih restorana: februar 2018

Post Hrana

Momci, ovo su 5 najboljih južnih restorana u Čikagu upravo sada

Post Hrana

11 najtiražnijih jesti ispod 10 EUR u miami

Post Hrana

20 ukusnih večera recepata za večeru

Post Hrana

21 recepata za to sa svežom kukuruzom koju imate na tržištu farmera