5 grešaka koje možete napraviti | BA.centerar.org

5 grešaka koje možete napraviti

5 grešaka koje možete napraviti

Whipping se smoothie može izgledati kao jednostavan način da započnete dan: Pop svoj omiljeni voće u blender, dodajte malo leda i kapljice bademovo mleko, a ti si dobro go.But čekati, ne tako fast.Some od stvari koje dodajete na svoj blender može brzo poremetiti zdravstvene koristi svoj smoothie-a (i okus). Evo pet uobičajene zamke i kako ih izbjeći, tako da možete zapravo počeli uživati ​​u svojim punim plućima kale... Možda.

1. Greška: Kupnja Bargain Produce

A smoothie je samo kao dobar kao voće i povrće stavite u nju. Da, to ne znači da ćete morati da plati ni malo više novca za stvari visokog kvaliteta. Tržnicama, ADU i štandovima farme imaju tendenciju da prodati proizvode koji se uzgaja u nutrijentima bogate zemlje. To je rekao, ako kupite proizvode iz dućana i osjećati dobro o kvalitetu, svakako koristiti.

2. Greška: Dodavanje Too Much Ice

Super-vruće ljetne dane pozivaju na super-hladno osveživače, ali drži se pred miješanje još više leda u svoj smoothie. Previše leda čini vaš smoothie bljuzgavim i vodenasta. Da bi to ukusne i hladne, dodajte smrznuto voće. Ovaj recept stapa ½ smrznuta banana, ¼ avokado, crtica ekstrakta vanilije i Silk Original Cashewmilk. Ne zaboravite da se ljušti i iseckati bananu pre zamrzavanja. Također, probajte ovaj genije trik za izradu smoothie spreman avokada kockice leda.

3. Greška: ne koristite zgušnjivač

Smoothies treba imati neke tijelo ih (da ne pravi sok), tako da koriste nešto što će se smjesa zgusne i učiniti ga kremasta, a ne vlažno. Voće kao što su breskve, kajsije, mango, pa čak i borovnice imaju deblje meso i da će proizvesti lijep konzistencije. Također možete koristiti kašiku ili dva natopljene lana ili chia sjemenke.

4. Greška: Korištenje nedozreo Fruit

Ne bi jesti zelenu bananu (ili nadamo se da ne bi), tako da ne stavi ga u svoje smoothie, bilo. Nedozreo voće neće dobro uklopiti i oni sigurno neće dobar ukus. S druge strane, voće koje imaju nekoliko modrica su OK (drugim riječima, ne boj se neke smeđe mrlje).

5. Greška: Sadr It All In

Manje je više, ljudi. Možda će vam biti u iskušenju da dodate kelj, avokado, bobičasto voće, klice, spirulina i quinoa sa svojim blender, ali se odupre porivu da ide u vodu na namirnicama (to samo dodaje više kalorija). Umjesto toga, ograničite na tri ili četiri glavne sastojke, kao što je u ovom zeleni smoothie sa avokadom i jabuke.

Povezane vijesti


Post Hrana

5 novih restorana sa meso centriranim menijem

Post Hrana

To je Berry sezona

Post Hrana

Unicorn hrana je najljepša epidemija hrane u Los Anđelesu (i tu je gdje da probate duge)

Post Hrana

21 stvari koje apsolutno morate da jedete kad ste u novom orleanu

Post Hrana

8 prijatnih kafica da provedu hladan popodne

Post Hrana

7 službe za isporuku hrane u Njujorku (koje nisu besprekorne), objašnjeno

Post Hrana

19 mini deserta koji su skoro slatki da jedu

Post Hrana

30 supe koje možete učiniti za 30 minuta ili manje

Post Hrana

Naš definitivan vodič za restorane 2018

Post Hrana

Najbolji kokteli u Chicagu

Post Hrana

6 restorana u Čikagu na naručivanje neke (ili sve) zahvalnice

Post Hrana

17 recepata za jedan lonac za lenjive noći