5 grešaka koje verovatno pravite kada kuvate jaja | BA.centerar.org

5 grešaka koje verovatno pravite kada kuvate jaja

5 grešaka koje verovatno pravite kada kuvate jaja

Bez obzira na to koliko jaja možemo flip, pržiti, poširati ili scramble, oni nikada ne izgledaju (ili, budimo iskreni, ukus) kao dobar kao što je to na našim brunch ploča. Zato ćemo savjetovanja guru jaje: Chef Nick Korbee popularnog NYC restoran Egg Shop (i autor nove kuharice istog imena) je tu da nam pomogne naše žumance igre izbjegavanjem te greške. Pročitajte njegov glavni savjeti onda spremi jedan od ovih predivnih jaja recipesfor doručak, ručak ili večeru.

Ti krivolov Jaja u običnu vodu

Sve što vam treba je malo avokado tost, tako da provri malo vode, spustite jaja u... I odjednom su razbijena žumanca i gudače bjelanca širom pot. Sljedeći put, držati tih beba netaknuta dodavanjem snow sirćeta ili soka od limuna u vodu. Kiselina će pomoći zajedno vezati bijelci i spriječiti žumanca razbije. "I pustite jaje što bliže površini vode moguće", Korbee napominje. "Da notdrop to kao vruće mikrofon."

Ti si Over-kodiranja

Ako pravite omlet ili kajgana, to može biti primamljivo da ih bičevati se u prozračnom penu sa mikserom blender ili ruku. "Budite upozoreni", kaže Korbee. "Styro-neobičnosti vas očekuje." Da bi se izbjegla gumene, čudno puffy jaja, ti si mnogo bolje s tradicionalnim umutiti, miješanje žumance i bijele do samo u kombinaciji.

Ti Dodavanje Toppings Prerano

Vi znate da je blijed, kašasti konzistentnost dobijete kada pokušate dodati paradajz i spanać sa svojim kajgana? Ovo je potpuno izbjeći. Smanjiti topline do srednje, i ne žurite. "Ne otimati kao manijak" Korbee savetuje. "Budite chill." Tako je prije nego što se vrši jaja, dodati u bilo preliva želite.

Ti Flipping Bez prakse

Ako si uvijek nije u stanju flip jaja u sauté tavi bez razbijanje žumance, ne tuku se. Potrebno je ozbiljna praksa. Do tada, evo brzo rešenje da se izbjegne slomljena žumance: pokriti posudu s pripijene poklopac i okrenite topline do najniže. "Ovo će pare preostale belance koja pokriva žumance i niko vas neće pozvati se na to."

Ti Boiling Too Long

Ako vaš žumanca tvrdo kuhano jaje su sive, ti ih ne timing pravilno. "Lenjost je zlog carstva", kaže Korbee. Umjesto da u hodu, slijedite ove pravila upravo: Baci jaja u kipuću vodu za 8 do 11 minuta, a zatim ih odmah staviti u ledenu kupku. Chill ih u frižideru. "Volim osam minuta jaja, ali žumance će i dalje biti malo želatinasta, baš kao i moj čovjek Yoda", šali se on.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

8 najboljih boca Rosa ispod 25 EUR (i gdje ih naći u Dalasu)

Post Hrana

Zvanična lista gradskih kantica u Njujorku

Post Hrana

14 pada recepte koji nemaju apsolutno nikakve veze sa tikvicama

Post Hrana

16 novih restorana u Chicagu morate probati ovu jesen

Post Hrana

Najtopliji novi restorani u Njujorku ovog leta

Post Hrana

Najbolji brunch u 5 Brooklyn kvartova

Post Hrana

5 zdravih i ukusnih mesta za doručak i grickanje

Post Hrana

Tamo gde svi u Los Angelesu trenutno jedu: decembar 2018

Post Hrana

Najbolji novi restorani u Njujorku: mart 2018

Post Hrana

15 strašno dobrih keksa za Halloween

Post Hrana

31 indijski inspiracioni recepti za večeru

Post Hrana

11 najboljih salata u Čikagu