6 grešaka koje verovatno pravite kada kuvate povrće | BA.centerar.org

6 grešaka koje verovatno pravite kada kuvate povrće

6 grešaka koje verovatno pravite kada kuvate povrće

Gnjecavo. Uvenuo. Kašasta. Podignite ruku ako se uopšte mogu koristiti ove pridjevi za opisivanje svoj pari povrće. Hej, to se događa. Srećom, kuhar Andy Bennett iz Michelin zvijezdom, brinu o svom zdravlju restoran Rouge Tomateis ovdje da nam pomogne da kuhati povrće kao profesionalac. Evo, šest stvari koje on želi da prestane raditi, kao, danas.

Usitnjavanje Povrće Neravnomerno

To je potpuno u redu u paru duga paprika, mrkva, tikvica i gljiva, sve u isto vrijeme-polude. Ali, ako ste za kuhanje različitih veličina povrće, Bennett predlaže ih za usitnjavanje u slične veličine prije nego što počnete. Na taj način, oni kuhati ravnomjerno i omogućiti svaki zalogaj je savršeno tendera.

Pečenje na pogrešnom temperature

Kada kuvate povrće u tepsiju, sjećam magični broj: 400 stepeni Celzijusa. Bilo koji niži, a riskirate vuče pan bla šargarepe iz pećnice. "To bi moglo izgledati visoka, ali da biste dobili lijep pržena ukus, morate visokoj temperaturi", kaže Bennett.

Kipuće (Nije blanširanje) Vaš Veggies

OK, ovo jedna vrsta eksplodirao naše umove. Razlog je brokule možete kuhati kod kuće nikad nije toliko oštar i zelene kao brokule ti u restoranu je jer je blanširane. "Steam povrće dok ne budu tender, a onda 'šok' ih u ledenu vodu da se zaustavi kuhanje i držati ih lijepo i žive," Bennett nam govori. Onda kada ste spremni za jelo, samo grijati ih u tavi na nekoliko sekundi da ih zagrijati.

Začinjava Too Late

Ako dajete svoj šparoge brzo hit sol i papar pravo prije nego što ga jesti, ti ne dajući okusa šansu za razvoj, kaže Bennett. Umjesto toga, sezona što je ranije moguće (kao što je, u pravu kada stavite povrće u prženje ili peke) za najukusnije povrća.

Koristeći previše ulja

Povrće upiju tečnost kada kuhati, tako da će apsorbirati sve što si stavio u pan-koji uključuje tri kašike maslinovog ulja samo sipa u. Bennett kaže dodajući samo rain nafte je obično dovoljno. Kao što je povrće kuhati, puste vodu, dodajući vlagu u posudu i održavanje sve od viri.

Nije Koristeći cijelog postrojenja

Hej ti, izbacujući one karfiol stabljike. Zar ne znate da ih možete baciti u svoj procesor hrane da pire karfiol, najbolji prilog ikada stvoren? Veggie ostatke su odličan dodatak za supe i variva, tako da nema izgovora za njih bacaju u smeće. (A ako niste spremni da ih koriste odmah, pop ih u zamrzivač.)

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

6 savršenih parova sira i keksa možete dobiti u bilo kojoj prodavnici prehrambenih proizvoda

Post Hrana

15 keto Casserole recepti koji zahtevaju u osnovi nulti rad

Post Hrana

10 recepata da napravite ovaj Rosh hashanah

Post Hrana

6 hrana koja bi mogla pomoći vašoj zimskoj bluzu

Post Hrana

11 ne-dosadnih grickalica

Post Hrana

8 ukusnih Rosa ispod 25 EUR (i gdje ih dobiti)

Post Hrana

Vaš službeni list šefa kafe iz Njujorka

Post Hrana

Najbolji božićni recepti Ina gartena svih vremena

Post Hrana

17 načina da prehrambene proizvode pretvorite u legitimnu večeru

Post Hrana

Najbolji 7 Bagela u Čikagu, rangirani

Post Hrana

5 načina za zagrevanje kada hladno udari (i da, svi uključuju hranu)

Post Hrana

18 najboljih šoljica čokolade u Njujorku