6 najboljih činova Ramen u gradu | BA.centerar.org

6 najboljih činova Ramen u gradu

6 najboljih činova Ramen u gradu

A pošto svi znamo da je sve prilično zadovoljstvo kao što cjevovoda-hot ramen kada je hladno i sivo vreme smo zaokružili neke od najboljih zdjela oko upravo u vrijeme kišne sezone (hvala, El Niño). Početi planirati za naredni pljusak sada.

Orenchi Beyond

Orenchi Poznato je da imaju najbolje ramen u Bay Area, ali to je sat vremena vožnje do Santa Clara, plus tu je dva do tri sata čekanja za sto! Srećom, oni su otvorila ispostavu u SF, gdje možete uživati ​​u tradicionalnim tonkotsupork savršenstva. Ili biti odvažan i probati nešto drugačije tori sobainstead (pileća juha sa svinjetinom ramena, kriške limuna, brazilski papra, praziluk i rezani morska trava).

174 Valencia St.; orenchi-beyond.com

BobaCindy

Waraku

Izbor ramen nabavljač u Japantown nije mala stvar. (Kako može biti toliko restorana u tri blokova?) Uzmite naš savjet i idi u Waraku. Na meniju ima samo četiri opcije ramen, i nijedan od njih miso. Kažemo naredi tsukemen, koji uključuje potapanjem bočnog rezanaca na bogate, kremaste čorba.

1638 Post St.; 415-292-3388 ili warakuus.com

Darin Dines

Katana-Ya

Touristy? Da. (Nesretni nusproizvod popis u Lonely Planet.) Ipak vrijedilo čekati? Definitivno. Prilagodite svoju posudu na ova mala rupa-in-the-zid izborom gustine (bogat ili svjetlo), bujon okusa (miso, soja, so) i nivo ljutine. Pro tip: Izbjegavajte gužve tako što ćete ovdje za noćne rezance. To je otvorena do 01:00

430 Geary St.; 415-771-1280

Maria del Rio

Izakaya Sozai

Očekujte bogati, kremasti čorba, svinjetina trbuh i meko kuhano jaje na ovom ramen sveto mjesto, čiji se potpis zdjela je dobio ime po restorana japansko-rođen kuhar. Naručite ga nakon predjela i dobro, baš kao što bi na tradicionalnom izakaya. Reč mudri: Napravite rezervaciju ili rizik čeka najmanje jedan sat za stolom.

1500 Irving St.; 415-742-5122 ili izakayasozai.com

Maria del Rio

Ken Ken Ramen

Bivši pop-up otišao cigle i malter zadovoljava u mesojeda, vegetarijanci i vegani podjednako sa miso, so, soja i veganske čorbe. Ako si mesojed, idite za tonkotsuramen sa dinstana svinjetina (služi samo utorkom i srijedom). Biljojedi će obradovati u posna preliva uključujući i zelene jabuke, pečurke, praziluk, bok Choy i šargarepe.

3378 18th St.; 415-967-2636 ili eatkenkenramen.com

Maria del Rio

Ramen Shop

Tehnički nije u sedam sedam, ovaj high-end ramen mjesto preko mosta u Oakland je nezaobilazna. To čijem se čelu nalazi se Chez Panisse veterinar, tako da možete očekivati ​​kvaliteta na noćne meniju promene - od izrazito firme rezance i umami bogate čorbe da preliva koji uključuju soli sušen jaje, kralj bukovače, maslac grah i senf zelje. Uprkos nedavnom ekspanziju, tu je još uvijek dosta čekanja na ovom bez rezervacije zgloba. Dobiti tamo kad se to otvara u 5.

5812 College Ave., Oakland; 510-788-6370 ili ramenshop.com

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

17 obroka koje možete napraviti s konzervom čičme

Post Hrana

Hrana za hranu je nova stvar i ovde su čikaški najbolji

Post Hrana

7 hranu koju treba jesti svake nedelje

Post Hrana

7 načina da dobijete protein ako sečete na meso

Post Hrana

8 iznenađujuća hrana koju niste znali da možete zamrznuti

Post Hrana

Sve stvari moraju da jedu pre nego što umru

Post Hrana

15 iznenađujuće odličnih obroka koje možete napraviti s konzervom tunjevine

Post Hrana

Koji fensi sir treba da jedete (prema vašem horoskopu, naravno)

Post Hrana

31 citira koji dokazuju da je hrana zapravo život

Post Hrana

8 najboljih čaša supe u Čikagu

Post Hrana

Šta da jedeš svake noći za ceo mesec

Post Hrana

Apsolutno najbolji sladoled u San Francisku, rangiran