7 grešaka koje praviš kad kupiš prodavnicu | BA.centerar.org

7 grešaka koje praviš kad kupiš prodavnicu

7 grešaka koje praviš kad kupiš prodavnicu

Evo kako predgrađa kupovati namirnice kotača veliki košarica kroz jednako ogroman prolazima Whole Foods, zatim ubacite robu u svoj gigantski prtljažnik.

Evo kako Njujorčani trgovine: stajati u redu ispred Trader Joe za 20 minuta kao da je od najekskluzivnijih noćnom klubu u gradu, stisnuti u da uzme što više stvari kao što možete strpati u svoj ruksak, a zatim čekaju u liniju koja obavija oko radnju za 45 minuta.

Ljudi, radimo pogrešno. Evo kako da olakša kupovinu namirnica (i jeftinije) u New Yorku.

Udaranje Greenmarket u jutarnjim satima

Nikad se ne probuditi early.unless to uključuje odlazak na tržište poljoprivrednika za hapšenje onih cijenjena paradajze za svoj poznati caprese salatu. Pa, dobra vijest. Zapravo dobili najbolje ponude na lasthour tržišta poljoprivrednika, kada proizvođači pokušavaju da se oslobode njihove robu i otići kući. Tako da, to je sasvim u redu da udari dugmetu.

ODLAZAK trgovcu JOE'S AT RUSH HOUR

TJ ima velike ponude na orasima, proizvode i skoro sve ostalo... Ali između sati 5 i 7 sati, izbjeći to kao kuga. Ćete ući i izaći u 15 minuta (i praktično imati cijelu radnju na sebe), ako idete u roku od sat vremena od kada se otvara ili zatvara. Da, čak i Union Square lokaciju.

Stvarno izađete TO Costco

To je primamljiva da bi trek East Harlem ili Rego Park i napunimo košarici sa tim mega-pakovanja papirnih ubrusa, ali ako si ti jedan od sretnih nekoliko Njujorčana s automobilom, kako ćeš dobiti sve natrag u svoj stan? Prijavite se za Instacartand imate Costco roba isporučena u roku od sat vremena - da ti i ne treba članstvo.

NOŠENJE HOME BILO NONPERISHABLES

Imajte na umu da Amazon Prime accountyou kupio za Božić koji ima sve vrste velikih featuresyou nikada ne koristite? Pa, možete kupiti 20 kutija žitarica i da ih dostavljaju u kuću za stan stopi od $ 5.99. Zato prestani schlepping. (To znači da, Jerry.)

POČETAK OSNOVE u HolFuds

Whole Foods je neverovatno mesto kupiti organske proizvode, meso, sir, riba, zanatski jam... Lista se nastavlja. Ali znaš šta Whole Foods nije tako sjajno za? Stvari koje možete kupiti apsolutno bilo gdje, kao što su paradajz sos, suhe tjestenine i brzu hranu. Korak dalje od Kettle Chips, Abbi.

KUPUJE prepakovanih PROIZVODA

Oni divna beba šargarepe i pogodan torbe salate možda ćete uštedjeti nekoliko dodatnih minuta vremena pripreme, ali njihove cijene su uvijek više. Pune veličine mrkva narezane na štapiće ukus jednako dobro. Verujte nam.

POČETAK bukvalno SVE NA BODEGA

OK, osim šećera u krvi je propala a ti ćeš se onesvestiti ako nemaš bar rightthisssecond energije, podalje od kupovine namirnica na bodega. Cijene su često duplo veći ćete naći u redovnoj prodaji. Umjesto toga, dobili nevjerovatan šalicu kave i slanine, jaja i sira.

Povezane vijesti


Post Hrana

7 hranu koju treba jesti svake nedelje

Post Hrana

23 reporteri za repa koji su totalni pobjednici

Post Hrana

Najcenjeniji vegetarijanski recepti Ina garten ikada

Post Hrana

20 laka testenina za ishranu za večeru

Post Hrana

Najbolji 7 Bagela u Čikagu, rangirani

Post Hrana

Dokaz da Bekon čini sve bolji

Post Hrana

8 najboljih mesta za meksičku hranu u Dalasu

Post Hrana

15 strašno dobrih keksa za Halloween

Post Hrana

31 laka i zdrava večera koja će svake noći biti u januaru

Post Hrana

Giada 15 najboljih recepata za udobnost hrane svih vremena

Post Hrana

7 najboljih tacos Los Angelesa

Post Hrana

Izaberite svoj otrov: najbolje vinarije, pivare i destilerije u hamptons-u