7 pravila vina koje ste zvanično imali dozvolu za prekid | BA.centerar.org

7 pravila vina koje ste zvanično imali dozvolu za prekid

7 pravila vina koje ste zvanično imali dozvolu za prekid

Ako mislite da je vino snobovski, skupo i teško da shvate, da je vrijeme da se zaboravi sve što ste ikad čuli pravu ovog drugog. Danas je svijet vina je uzbudljivije nego ikad, tako da smo ditching stare krilatice. Predstavljajući sedam zastarjela pravila vino vam službeno dozvoljeno da prekine.

Rizling samo za desert

Dok ima dosta super-slatka Rieslings možete popiti zajedno sa svojim tiramisu, ovo bijelog grožđa je zapravo jedan od najboljih suvog vina služiti sa čvrstom, slane uparivanja hrane (mislim: začinjena Azijska hrana). Tražiti vina iz Alsace, gdje je većina Rieslings su kosti suho. Ili pazi za riječ "Trocken" na etiketi, što ukazuje na suhom rizling iz Njemačke ili Austrije.

Par Bijelo vino uz ribu i crno vino sa mesom

Iako postoje neke klasične parova koji uvijek rade kao šarm (tj kamenice i Muscadet ili odrezak i cabernet), ovo pravilo se moli da se slomi. Ako jedete svjetlo, peruta ribe kao što su jedini ili slučajnost, držimo bijelo ali meatier, masnu hranu kao i losos ili ahi tunu definitivno može stajati do crvenog vina sa niskim taninima, kao što je Pinot Noir ili Nebbiolo. Za meso, to je potpuno prihvatljivo (pa čak i ohrabrili) upariti piletina, teletina ili svinjetina sa bogatim, mirisno bijelo poput Viognier ili semijon.

Služe Vino bijelo Ice Cold

Čak i ako povezati bijelo vino s vrućim ljetnim danima, belci treba notbe služio direktno iz frižidera. Razmisli o tome: Želite da poboljša ukusa vina, a ne da sakriti kao zamrzavanje Cold Shot votke. Služe ova vina oštre, dajući im pola sata ili tako da se zagrije nakon što čuvaju u frižideru.

Držite se vina iz Značajni regija

Pijete li samo Sancerre tijekom ljeta? Pa, imamo vijesti za vas: Vaša omiljena boca je stvarno samo Sauvignon Blanc iz Sancerre, i sama etiketa čini oko $ 20 više od sličnih vina iz drugih regija. Eksperiment sa sličnim stilovima Sauvignon Blanc iz Austrije, Čile ili Dordogne. (Isto važi i za druge elektrana regije, od Burgundije u Napa.)

Najbolja vina su iz zapadne Evrope

Vinarstvo nastao u zemljama Starog svijeta evropske Francuske, Španije, Italije i Njemačke. Tu ćete pronaći najpoznatijih vinskih regija u svijetu, kao što su Bordeaux, Barolo i šampanjac. Ali ne odbaciti vina iz Novog svijeta, uključujući i istočnoj Evropi i na južnoj hemisferi-ove regije su dom za neke od najuzbudljivijih vina na svijetu. Pogledajte u zemlje kao što su Gruzija, Novog Zelanda i Južne Afrike za zanimljivi, ukusne boce po odličnoj cijeni.

Screw-Top Vino je Crap

Baš kao što ne treba suditi knjigu po koricama, ne treba suditi vino po čepom. Davno su prošli dani kada je navojnim zatvaračem naznačeno niske kvalitete. Inicijativa vijak-cap, koji je počeo u Novom Zelandu, je uhvaćen na cijelom ostatku svijeta vina. Dok čepovi su skupi i mogu se lako održavana tokom vremena, vijak kape traju duže i sprečavaju oksidaciju.

Najbolja vina najskuplji

Baš kao i sve u životu, cijena nije uvijek odrediti kvalitetu to ukazuje na vrijednost otherpeople staviti na određeni proizvod. Tako dok je $ 200 Sassicaia Super Tuscan vjerojatno neće razočarati, možete sigurno naći jednako ukusna boce na bolje vrijednosti. U stvari, pitam sommelier koja vina je najviše uzbuđen oko u svom podrumu, i on će vjerojatno reći da je to $ 30 boca da ukus košta sto dolara.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

Hoteli sa besplatnim parkingom u Čikago

Post Hrana

Evo gde kuvari Hamptons jedu slobodni dan

Post Hrana

20 veštačkih večera recepata ispod 500 kalorija

Post Hrana

5 razloga će se opet zaljubiti u cafe du nord

Post Hrana

Najbolji novi restorani New Yorka: juna 2018

Post Hrana

29 zdravih obroka za svaku noć u novembru (osim zahvalnosti)

Post Hrana

6 krofni u Los Angelesu Morate jesti odmah

Post Hrana

11 načina da koristite svoj BBQ ove jeseni

Post Hrana

Najbolji novi restorani u Njujorku: mart 2018

Post Hrana

23 najkvalitetnijih čikarskih jela morate pokušati barem jednom

Post Hrana

23 restorana treba da proverite ovu jesen

Post Hrana

16 Crock-Pot recepti koje možete učiniti za 3 sata