8 stvari koje pravi sushi ljubavnik nikad neće učiniti | BA.centerar.org

8 stvari koje pravi sushi ljubavnik nikad neće učiniti

8 stvari koje pravi sushi ljubavnik nikad neće učiniti

Ste koristili štapiće od vas je bilo pet. Znate li razliku između Maki rol i ruku roll. A ti bi nevereat Kaliforniji roll imitacijom rakovima. Dakle, ti si u osnovi suši profesionalac, zar ne? Pitali smo kuvar od popularne japanski restoran da nas na pravi put. Evo osam iznenađujuće stvari pravi sushi-ljubavnik nikada ne bi uradio. (Priznaj: Ti si kriv za barem nekoliko.)

Nikada ne bi stavili Wasabi u Njihova Soy Sauce

Spremni za it.gasp, to je stvarno nikada OK da biste dodali wasabi. Sushi kuhar koristi ono što oni smatraju da se baš pravu količinu Wasabi kreirati profil savršen ukus za svaki komad ribe. Miješanje wasabi u vaš soja sos je glavni suši faux pas. Čak i najmanja količina wasabi može izazvati ogromnu udarac topline i, s druge strane, da vam onemoguće doživljava zamršene slojeve ukusa suši kuvar namenjen da probate.

.ili Umočite Rice Into the Soy Sauce

Zar ne mrzite kad izgubiš sve to ukusne riže u ponor u soja sos jelo? Kada obaranjem suši, treba uroniti samo samo ribu, a nikada riža. U suprotnom ćete apsorbirati mnogo više sos vise nego sto mi treba. I polako na pour-soja sos jelo bi trebao izgledati kao plitko kraj bazena, a ne duboko kraj.

Nikada ne bi Mjesto Štapići Direktno na tabeli

Većina fancy sushi spojevi uključuju zgodan stalak za vas da se odmore, ali ako se nađete bez njega, savijte papirna konfekcija da ih ne dotičete stola. Ali štapićima nisu uvijek potrebni: To je OK jesti sushi sa svojim rukama. (Samo Sashimi, s druge strane? Štapiće.)

.ili Leave Them viri kroz Bowl Rice

To se smatra nepoštovanje napišite štapićima viri iz bilo koje jelo, jer liči na tamjan koristi za sahrane i ceremonije u japanskoj kulturi. Također: nikad ne trljajte štapićima zajedno nakon što ih raspadala. To govori domaćin mislite da štapiće mogao krhotine, a samim tim i mislite da njegov pribor su jeftini i za jednokratnu upotrebu.

Nikada ne bi Jedite đumbir i suši Zajedno

Kiseli đumbir (ili gari) se daje kao ukras da očiste vaše nepce kada pokušate nove vrste ribe tokom obroka. Trebalo bi početi sa lakšim, bijele ribe i završavaju sa bogatim, masne ribe.

.ili Jedite Roll Prije Sašimi ili suši

Sushi Rolls (aka maki-zushi ili ako vam je draže veće vrste, futomaki) treba jesti tek nakon sashimi i sushi, a svaki komad bi trebalo biti dovoljno mali da se lako završio u jednom zalogaju. Opet, DIP samo lagano.

Nikada ne bi Jedite Roll s 10 Sastojci

A sushi Puristički nikada ne bi narediti ili jesti masivne sushi role sa deset sastojcima koje često vidimo na menijima danas (gledamo na vas, škampi-tempura-punjene zmaj roll). Počast jednostavnost svaki sastojak je ključ kada crafting dobro suši.

.i smeđe riže Da li je ne-ne

Smeđa riža nije tradicionalno koristi za sushi u Japanu. Ima teže teksture i chewier ustima od kratkog grained Sushi riža, koja spaja bez ljepljive ili gumene. Dobar komad sušija treba otopiti u ustima. Žao nam je, integralne žitarice. Ti si samo neće smanjiti ga.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

6 delikatno drugačije pizze iz Los Angelesa koje treba da probate

Post Hrana

26 južnih recepti koji bi svi trebali napraviti na zemlji

Post Hrana

18 divnih koktela za brunch koji nisu mimoze

Post Hrana

16 ne-kuvana jela kada je previše vruće da koristi pećnicu

Post Hrana

Vafla su sledeći veliki dezertni trend (i iznenađujuće je lako napraviti)

Post Hrana

12 najboljih recepti Nigella Lawson svih vremena

Post Hrana

10 starbucks hacksa koje će vam promeniti život (ili bar ujutru)

Post Hrana

Aldi proizvodi ispod 5 evra definitivno bi trebalo da kupujete

Post Hrana

18 neobično ukusnih načina za kuvanje sa bačonskom mastom

Post Hrana

Najnoviji novi restorani u Hamptons-u trenutno

Post Hrana

12 laka, bužična poslastica za probu ovog leta

Post Hrana

Indijska kuhinja ima veliki trenutak u SF-u i ovde je rezervacija