8 zdravih alternativa za pirinač (i kako ih bolje okusiti) | BA.centerar.org

8 zdravih alternativa za pirinač (i kako ih bolje okusiti)

8 zdravih alternativa za pirinač (i kako ih bolje okusiti)

Slušajte, volimo ugljikohidrata. Ali, bez obzira na njihovu slast, mi u potpunosti priznati da su mnogi, kao što je naš voljeni riža, nisu velike za nas. Tu ovih osam alternative dolaze u. Oni su slični riže u teksturi i, ako ih odmah kuhati, u ukus previše.

Karfiol

U slučaju da niste primijetili, mi smo stvarno u karfiol. A zašto ne bi trebalo da bude? To je hranjiv (uključujući i vitamin K, koji djeluje kao anti-upalni), i to je nevjerojatno svestran. Jedan od naših omiljenih načina da se pripremi je kao niži-carb verziju riže koja se može koristiti kao sinonim za pravu stvar. Da li ispod pometnju-fry ili dodati u supu, ovaj recept, koji dolazi zajedno u samo deset minuta, postao je sječena u našoj kuhinji.

Šta da: Karfiol Rice

Quinoa

Quinoa je kao neka vrsta verzije zrno karfiola. To je dobro za vas (jedna šolja ima osam grama proteina) i može se koristiti na mnogo različitih načina, od slatkog, zobene pahuljice nalik dishesand čak pancakesto zdravije verzije onih tipično loše-za-vi, kao i ovaj "prženi" pirinač koje će vas ostaviti osjećaj mnogo bolji nego ti nakon scarfing dole brze hrane.

Šta da: Quinoa Fried "Rice"

Lentils

Pa, to je bilo ugodno iznenađenje. Rižoto, kao ukusna kao što je, često ostavlja nam osjećaj pretjerano puno i stvarno opterećen. Nije tako, kada smo zamijeniti tradicionalne Arborio riža sa bijelim sočivo, koje su bez zrna, kuhati brzo i veći su u proteina od riže bi, sve bez gubitka kremasti dobrotu prava stvar.

Šta da: Bijela Leća Rižoto sa gljivama

Farro

Meksičko-inspirisan riža zdjela dobiti zdravu update sa Farro, drevna zrna pšenice koja ima chewy teksture i blagog nutty okus. Osim zadovoljavajući toplinom, farrohas puno proteina, vlakana, željeza i magnezija. Glavu gore da to definitivno nije bez glutena ipak.

Šta da: Black Bean, kukuruz, slatki krumpir i Farro Bowl

Ječam

Uz veliku orašasti okus i chewy, skoro pasta-konzistencije, ječam je sjajan zamjena za rižu u gotovo svim tradicionalno jela riža-based, kao što su ovi "riža" lopte. Ječam i ima 32 grama vlakana po kup; vlakana koja hrani zdrave bakterije u crevima, držeći vas redovne.

Šta da: pećnici italijanski "Rice" Balls

Kineska šećerna trska

Drevna žitarica koje isgluten-free, sirak, za razliku od mnogo drugih žitarica, nema nejestive trup, što znači da zadržava većinu svojih hranjivih tvari. Također sadrži policosanols, jedinjenja dokazano da imaju zdravo srce svojstva. Njegova neutralan ukus i sićušne veličine daju se lijepo supama i variva, gdje su dodali suptilne teksture i okus bez neodoljiv.

Šta da: Tuscan White Bean Stew

Bulgur

Bulgur je bogata vlaknima (24 grama po kup), malo masti i kalorija i klamerica za mediteranske prehrane. To je bogata vitamina B, željeza, fosfora i mangana, a od bulgur ste obično naći u prodavnici već djelomično kuhana, priprema je super brzo nakon što ga kući.

Šta da: Bulgur Black Bean Chili

Zob

Dok se obično koristi u slanim jelima, riža je također zvijezda jedne od naših omiljenih slatke poslastice, sutlijaš. Za osvijetljen-up, srce zdravije verzije, koristite zob umjesto riže. Kada je tinjao u mlijeku, tekstura je gotovo identičan normalan sutlijaš, ali uz dodatni bonus vlakana i dovoljno proteina kako bi vam punu satima.

Šta da: meksička Oat Pudding sa začinskim Matica Klasteri

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

Lako letnje recepte koje ćete napraviti u kuhinji Tiny New York

Post Hrana

Evo šta može da se desi ako prestaneš da jedeš meso

Post Hrana

17 cjelokupnih jela možete napraviti u sporim kuhinjama

Post Hrana

10 francuskih deserta koje verovatno pogrešno izgovarate

Post Hrana

9 najboljih mesta za jedenje oko sindikalne kvadrature (koje nisu u tržnom centru)

Post Hrana

19 starbucks favorita možete napraviti kod kuće

Post Hrana

16 krovnih krova za čišćenje od sada do septembra

Post Hrana

6 crvenih treba da pijete umesto rosa

Post Hrana

Aldi proizvodi ispod 5 evra definitivno bi trebalo da kupujete

Post Hrana

10 najboljih sireva kod trgovca Joea, ruke dole, Nema takmičenja

Post Hrana

15 recepata sa jednom potom quinoa koji su spremni za 30 minuta

Post Hrana

7 najboljih novih restorana u leto