9 načina za jeftinije putovanje u supermarketu | BA.centerar.org

9 načina za jeftinije putovanje u supermarketu

9 načina za jeftinije putovanje u supermarketu

Podignite ruku ako ste ikada dobili u prodavnicu checkout liniju samo da vam pada vilica na lud iznos dugujete. ($ 7.30 za borovnice? Šta ?!) Nema više, tako dugo dok koristite ovih devet štede novac hack.

Plan, plan, plan

Ne možemo naglasiti ovo dovoljno. Plan recepte za cijeli tjedan, vodeći računa da oni koriste neke od istih sastojaka. (Recimo, punjene paprike u ponedjeljak i promiješati-pržiti sa paprikom u srijedu). Zatim, napravite popis. Znajući upravo ono što vam je potrebno osigurava da nećete trošiti novac na sastojaka nećete koristiti.

Shop sama

Kada kupujete s djecom ili značajnim drugima, ti si mnogo više šanse da bude privučen u kupuju stvari koje zapravo ne treba. Pusti to i držati se kupuju ono što znaš da ti treba bez pritisak vršnjaka.

Stock up na prodaju

Kada stvari koje redovito kupuju u prodaji, iskoristiti. Samo budite svjesni rok trajanja stavke, da ne trošite novac na stvari koje će ići loše prije nego što ste u stanju da ga koristite.

Preskočite pripremljene hrane prolaza

Očigledno je način lakše zgrabiti veliki kontejner quinoa salata, ali cijena ($ 8) je znatno više nego što ga sami (oko 4 $).

Znati gdje gledati

Ime-brand stavke koje su obično najskuplji, obično se nalaze na visini očiju. Dok hodate kroz prolaze, gore ili dolje, gdje se nalazi jeftinije generičke verzije brend.

Shop u sezoni

Kada voće i povrće su van sezone, u radnju naplaćuje puno više za njih (recimo, $ 7 borovnice), jer oni nisu tako lako dostupni. Planirajte svoje obroke oko ono što je u sezoni uštedjeti novac - i bolje proizvode za pokretanje.

Pokušajte posna ponedjeljkom

Meso je obično najskuplji dio obroka. Čineći punjenje, ukusna vegetarijanska jela, vi ćete uštedjeti novac. Ako zaista ne može ići u potpunosti bez mesa, relegate piletina, biftek i ribe na drugu stranu jela, tako da ćete morati manje od njih.

Ne kupujte služi porcije

Da, oni su zgodan, ali savršeno porcijama proizvodi skuplji za pakovanje. Umjesto toga, investirati u dobar set Tupperware kupiti pakete redovne veličine i podelimo ga sami.

Kupiti smrznute kada možete

Suprotno popularnom vjerovanju, smrznuta hrana nije sama po sebi manje zdrava od svoje svježe kolega. U stvari, voće i povrće su zamrznuti na vrhuncu - tako da su odlična alternativa za skupe proizvode to je van sezone. Osim toga, oni su jeftiniji i traje duže. Win, win!

Povezane vijesti


Post Hrana

6 novih mesta za brunch izvan ovog vikenda

Post Hrana

5 najboljih ponuda tokom nedelje restorana u Čikagu

Post Hrana

20 recepata megan marka se zaklinja (ona je ogromna hrana)

Post Hrana

Evo kako da jedemo keto za svaki obrok ove nedelje

Post Hrana

3-sastavni dio pica recept recepti

Post Hrana

Ten najboljih krova u Njujorku

Post Hrana

20 ne-dosadnih receptura mešanja i prženja koju možete učiniti za 20 minuta ili manje

Post Hrana

13 recepti za večeru s grčkom inspiracijom da bi se bacali na vikende

Post Hrana

14 dnevnih noći za Valentinovo koji će vas učiniti mamom godine

Post Hrana

Definitivan dokaz da je lubenica najlakša partijska hrana

Post Hrana

19 recepata bez mlekare koje vaša deca zapravo žele da jedu

Post Hrana

29 zdravih obroka za svaku noć u novembru (osim zahvalnosti)