Evo šta ćete jesti Sledeći put kada ste u svom vremenu i mrzite život | BA.centerar.org

Evo šta ćete jesti Sledeći put kada ste u svom vremenu i mrzite život

Evo šta ćete jesti Sledeći put kada ste u svom vremenu i mrzite život

Ti si odrastao ženu koja je već uzimajući joj period za vrijeme duge dupe. A opet... Svaki mjesec si bacio nespremnog s grčevima, nadutost, umor, žudnje i generalno kiselo raspoloženje (zahvaljujući navedenim fizički bolovi). Sljedećeg mjeseca, do jedne od ovih devet namirnica, koje su se pokazale ublažiti neke od ne tako prijatan nuspojave kao dama.

Narandže

Istraživanja su pokazala da žene koje dobiju veće količine kalcija i vitamina D iskustvo manje intenzivan simptoma PMS. Razlog? Kalcij smanjuje depresije i zabrinuti osjećaje u mozgu, dok vitamin D reguliše enzim koji pretvara triptofan u serotonin, neurotransmiter koji pomaže u regulaciji raspoloženja. Još jedan veliki izvor ovih vitamina je jogurt, koji sadrži žive kulture promovirati zdrav probavu.

Badema maslac

To je posebno važno tokom menstruacije dobiti dovoljno bogata proteinima i vlaknima, što pomaže stabilizirati šećer u krvi, stoga smanjuje žudnju za loše stvari. Pokušajte Ljigavo neki od badema maslac nakon narezane kruške kada sredinom popodneva glad (ili čak i vješalica) udara.

Hljeb od prekrupe

Integralne žitarice su prepune zdravstvene prednosti. Oni su odličan izvor magnezija, koji pomaže da se smanji napetost mišića, a imaju vitamine B i E koji su pokazali da se bore umora i depresije. Koristite cijeli zrna kruh umjesto bijelog za sendviče, i zapamtite, to parova i sa puter od badema!

Kafa

Ono što ne mogu ovo učiniti? Sljedeći put kada osećate sve crampy i letargičan, pio veliku čašu Joe, koji je upravo možda će vam dati energiju da ustanem s kauča. (Hej, tu je kofein razlog je sastojak u Midol.)

Čaj

Ako niste osoba kava, čaj od kamilice je odlična opcija, previše. To može pomoći u ublažavanju grčenje mišića i smanjiti napetost koja dovodi do anksioznosti i razdražljivosti. Imate mučnina i nadutost? Ići na čaj od đumbira.

Kamenice

Vaš nivo željeza prirodno DIP gubite krv, tako da je važno da se obnovi snabdijevanje vašeg tela sa hranom bogate gvožđem poput ostrige, crveno meso, špinat i kelj.

Banane

Banane su bogate vitaminom B6, magnezij i kalij, što može smanjiti zadržavanje vode i nadutost, a takođe čuvanje, hm, redovna.

Lubenica

Znamo: Želite gumene bombone. Ali mi obećavamo da ćete osjećati somuch bolje ako idete za prirodni šećeri nalaze u vlaknima bogate šljive, smokve i lubenica, a sve borbene nadimanje i dijareja.

Čokolada

Zato što si na period. Da li ono što želite, prokletstvo.

Povezane vijesti


Post Hrana

23 vegetarijanskih receptura za čistu hranu koju morate probati

Post Hrana

5 najboljih steakhouses u Dalasu

Post Hrana

11 genijalnih načina za korištenje ostataka belančevina

Post Hrana

10 naših omiljenih SF kuvara i da, sve su žene

Post Hrana

7 gurmanskih čokolada da naručite sada

Post Hrana

10 kuvara svaki kućni kuvar potreban

Post Hrana

Najbolja pržena piletina u Čikagu, rangirana

Post Hrana

Vrhunski vodič za dostavu Dallas obroka

Post Hrana

8 BYOB restorana u New Yorku morate pokušati

Post Hrana

2018. Zove se: Hoćete da probate ove 6 hrane

Post Hrana

15 predjela sa niskim sadržajem ugljenika za svaku priliku

Post Hrana

20 laka pejzažna cela 30 piletina za večeru