Ove 11 hrane su naučno dokazane da povećavaju vaše raspoloženje | BA.centerar.org

Ove 11 hrane su naučno dokazane da povećavaju vaše raspoloženje

Ove 11 hrane su naučno dokazane da povećavaju vaše raspoloženje

OK, svi smo čuli izreku "jabuka dnevno drži liječnika daleko." Ali studiji časopisu American Journal of Public Health je utvrdila da jedu voće i povrće zapravo može poboljšati vaše mentalno zdravlje, previše. Ispitanici su povećanu sreću za svaku dodatnu služe su pojeli u jednom danu. Dakle, sljedeći put kada si neraspoložena, do jednog od ovih 11 namirnica.

SPANAĆEM

Tamno zeleno povrće su bogati folatima, B vitamina koji utječe na neurotransmitere raspoloženje kontrole u vašem mozgu. Yay, nauke.

CITRUS

Mandarine, klementine, pupka naranče, grejp, samo recite. Svi su prepuna folne kiseline, B vitamina koji je instant raspoloženje booster.

BANANAS

Tri razloga da ovaj sastojak smoothie klamerica: kalijum (poboljšava funkcije mozga), B6 ​​(povećava serotonina, koji umiruje tijelo) i triptofana (The Happy aminokiselina koja regulira raspoloženje).

BLITVA

Magnezij vam daje instant energije i bačve off depresije. Plus, to je jedan od hranjivih tvari nedostaje u prosjeku ishrani, pa dinstajte neki se kao redovni prilog.

BERRIES

Pozdravite najbolji ugljenih hidrata ikad. Bobice daju poticaj glukoze, što može smanjiti razdražljivost.

BLUE KROMPIR

Potraži ove prilično krompir sljedeći put ste na pijaci. Oni prepuna antioksidansa koji smanjuju upalu (poznati raspoloženje ubica) i pun joda, koji pomaže u regulaciji vaše štitnjače (aka raspoloženje majstor).

ŠPARUGA

Natovariti na trostruka pretnja kada je u sezoni ovog proljeća: To je izvor serotonina, folata i enzima koji razlažu alkohol. (Da, to znači da je prirodni lek za mamurluk, previše.)

Cherry paradajzom

To je sve o likopen, a fitonutrijent rastvorljivi u mastima koji zapravo mogu zaustaviti gomilanje pro-upalnih spojeva povezana sa depresijom.

SLATKI KROMPIR

Kompleksa ugljenih hidrata (poput ovih ukusna pečena pomfrit) povećati nivo serotonina, koje imaju umirujuće na organizam.

Avokado

Combo B vitamina i kalija povećava nivo serotonina i snižava krvni pritisak, a oba držati mirno i prikupljeni. Proći avo tost, molim vas.

PEPPERS

Hrana bogata vitaminom C može pomoći da se zaustavi proizvodnju kortizola, hormona stresa. Žute paprike imaju najviše, zatim crvena i zelena. Narezati ovi momci i spakovati ih u snack Baggie za sredinom popodneva pick-me-up.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

Raspoređivanje protiv Ide Claire: dva nova restorana u južnom stilu su testirana

Post Hrana

24 dezerta koji su vam potrebni u životu

Post Hrana

Ovo samo u: Los Anđelesov kupon Dome je nova nexis restorana

Post Hrana

14 iznenađujućih načina za korištenje ostataka brusnice

Post Hrana

8 najboljih pita u celom gradu Los Anđeles

Post Hrana

Vaš službeni list šefa kafe iz Njujorka

Post Hrana

8 grešaka na roštenju koje možete napraviti

Post Hrana

Najbolji novi restorani Njujorka: januar 2018

Post Hrana

Zaboravili ste da odmrznete ćurku. Evo kako ga popraviti

Post Hrana

Najbolja komora za udobnost u Njujorku koju morate probati ove zime

Post Hrana

12 zapravo ukusnih načina za kuvanje sa neželjenom poštom

Post Hrana

20 jednostavnih veštačkih večera koje su na vašoj Paleo dijetetici