Raspoređivanje protiv Ide Claire: dva nova restorana u južnom stilu su testirana | BA.centerar.org

Raspoređivanje protiv Ide Claire: dva nova restorana u južnom stilu su testirana

Raspoređivanje protiv Ide Claire: dva nova restorana u južnom stilu su testirana

Comfort food u Dallasu je oh tako božanska, i uz debi dva nova restorana Southern stilu - Ida Clairein Addison i Rapscallionin Donja Greenville - odlučili smo da imamo ukusa-test kako bi se utvrdilo ko je najbolje kuva udobnost hrane. (Uostalom, to je u ime istraživanja.) Ovo je naša procjena:

Većina poput bake: Rapscallion šef kuhinje Nathan Tate pristup je dio farme do stola, dijelu južne udobnost. Od predjela do napajanja, meni se učitava sa modernim obrtima na tradicionalna jela poput lijevanog željeza Pan de Campo - svježe pečeni tiganj proja služio patke i kulturan maslac pomiješan sa slatkim sirak ($ ​​12) i Nashville pržene cijeli ražanj piletina ($ 29). (Heads-up:. Rapscallion je otvoren samo za večeru i vikend užina... Za sada)

Većina razumnim cijenama: Ida Claire To je rijetkost u Dallasu za izlazak da bude ispod $ 100. Međutim, Ida Claire čini mogućim. Ono što pomaže je činjenica da je svaka ploča je dijeliti. Od fritule rak kukuruz ($ 8) do Bird of Paradise (pekan-žaru pola piletina služio sa kelj, gljiva, grašak i slanine au jus; $ 14) na klasične piletinu i vafle ($ 12), svaka ploča puni stomak bez pražnjenja vaš novčanik.

Najbolju atmosferu: Rapscallion Dva eateries imaju oštar kontrast u dekor. Rapscallion spaja klasičan kafiću atmosferi uz minimalan, prirodne estetike. Nasuprot tome, Ida Claire je u Airstream prikolica obučeni u ono što izgleda ostatke naše lude ujne. Međutim, Rapscallion je dobro opremljen bar i kuhinju, što je s obzirom na goste, nas vrhom u svoju korist.

Najbolje koktele: Ida Claire Svi vi, znamo naše koktele i kreativnosti kod Ida Kler nas žudnja mente juleps početkom u brunch. Volimo Family Reunion (ukusan spoj bijele viskija, svježe lubenice, Aperol i mente) i duhana Breskva (miks Tennessee viskija, mente, duhan sirup i travarica). Bonus: Oba su služili više od lomljenog leda u klasičnoj srebrnoj julep kup.

Nakon svega toga, ko je pobjednik? Branje pobednik u ovoj borbi udobnost hrane čini nepravedno. Sowe'll pustiti da odluči.

Ida Claire, 5001 Belt Line Rd.; 214-377-8227 ili ida-claire.com

Rapscallion, 2023 Greenville Ave., # 110; 469-291-5660 ili dallasrapscallion.com

Povezane vijesti


Post Hrana

Svakih 12 kuvara treba svaki kućni kuhar

Post Hrana

Najbolji predjeli koje smo stigli u 2018

Post Hrana

14 desertnih vina koje trebate pokušati

Post Hrana

6 najboljih novih restorana u Čikagu upravo sada

Post Hrana

5 grešaka koje verovatno pravite kada kuvate jaja

Post Hrana

22 kolača možete napraviti u zamrzivaču

Post Hrana

Tačno kako da kažem kada su plodovi zreli

Post Hrana

Ova nova kuhinjska knjiga je previše neverovatna da ne priča

Post Hrana

Gde trenutno da doručkujete u Dalasu?

Post Hrana

10 instagram-dostojnih jela koja se trenutno rade

Post Hrana

9 načina za jeftinije putovanje u supermarketu

Post Hrana

7 restoranskih hacksa morate probati u New Yorku