Sf je 6 najboljih novih restorana: februar 2018 | BA.centerar.org

Sf je 6 najboljih novih restorana: februar 2018

Sf je 6 najboljih novih restorana: februar 2018

Restoranske scene nastavlja zagrijati uz pregršt dugoočekivani otvora ovog mjeseca. Michelin-glumio chef Dominique Crenn donosi Berkeley natrag do hip i Marlowe originalne lokacija dobiva zamjenu dobrodošao. Evo šest novih mjesta gdje se jede li uskoro posjetiti.

Christophe L., Yelp

Antoinette

Michelin-glumio chef Dominique Crenn (Ateljea Crenn i Petit Crenn slavu) probudi uspavani stranu Berkeley sa svojim novim francuskim taverna, Antoinette. Uvučen u kultni i novo glammed-up Claremont Hotel, restoran služi luxe jela poput bosiljka hranjene escargot, farro s jastogom i cijeli pečeni grdobine rep. Pro tip: Napravite rezervaciju za brunch. Tremu ispred ima jedan od najspektakularnijih pogled na San Francisco Bay.

41 Tunel Rd, Berkeley.; 510-549-8585 ili antoinettebrasserie.com

Nader Khouri

Koridor Caf

Mid-Market od devet do Fivers, radujte se. Veliki novi grab-and-Go mjesto upravo otvorio na Van Ness. To je od momaka iza bacanje kamena je i Trestle, što znači da znam svaku stavku na meniju će biti dobro. Savršeno za sve od sendvič sladak jaje na zdrav sendvič domaći falafel na tost Lavash.

100 Van Ness Ave.; 415-400-4979

Leo Oyster Bar

Leo Oyster Bar

Najnoviji poduhvat iz Big noću Group (Marlowe, Park Tavern The Cavalier) je ažuriranje na old-school bijelo-stolnjak Seafood Buffet. Klasi sa kamenice na pola ljuske i boca oštar Sauvignon Blanc. Ili se casual sa New England stilu jastoga i pomfrit - ukusna nered.

568 Sacramento St.; 415-872-9982 ili leossf.com

Michael David Rose

Popson je

To je samo armatura da je još jedan od najboljih SF-a hamburger kandidata otvara se u SoMa originalnog Marlowe lokaciju. Popson's - ime novog zajedničkog slinging Causwells 'poznati Patty - služi se klasičnom cheeseburgera, plus chili i slanine-plavi sorti. Ali dosta sa restoranom govori. Sve što vam zaista treba da znate je da je savršen za pre-bejzbol igra gristi prije odlaska na AT & T Park.

330 Townsend St.; 415-654-5001 ili popsons.com

Riley McDermid

Mosu

Što se događa nakon što ste radili na Benu i francuskog Pranje? Pa, u slučaju kuhar vlasnika Sung Anh, otvorite high-end, degustacija-meni-jedini restoran. 12-naravno, $ 195 prix fixe izbornika Mosu uključuje stvari kao što su more mahovine i foie gras juha; brižljivo lima jelo na žaru geoduck sa kumquat, rotkvice, jalapeño i lovage; i desert od tost riže sladoleda, crni susam i Grand Marnier. To je poseban dragulj morate iskusiti za sebe.

1552 Fillmore St.; 415-923-8146 ili mosusf.com

Matador

Union Square dobije neki meksički njuh u načinu upscale tacos i top-polica tekile. Preporučujemo masivan smrznute Margarita upariti sa carnitas taco. Jer, zašto ne? Sačuvajte dobre stvari za post-večeru sipping u baru.

679 Sutter St.; 415-441-5678 ili matadorsf.com

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Hrana

9 brza užini koji vam pružaju trenutni podsticaj

Post Hrana

Najbolji 21 sendvič za doručak u Njujorku, rangiran

Post Hrana

15 iznenađujuće odličnih obroka koje možete napraviti s konzervom tunjevine

Post Hrana

8 iznenađujuća hrana koju niste znali da možete zamrznuti

Post Hrana

29 aplikacija veličine prijedloga koje sve dokazuju sve je manje

Post Hrana

Najbolji predjeli koje smo stigli u 2018

Post Hrana

8 Predivna mesta za ručak napolju u šaptonima

Post Hrana

20 makro-prijatnih recepata da vas drže na putu

Post Hrana

10 najboljih srećnih sati za odrasle žene

Post Hrana

Apsolutno najbolji pomfrit u Njujorku

Post Hrana

11 jednostavnih doručka za 3 sastojka koji možete baciti u No time

Post Hrana

Ovakva avokadna sira samo je razbila naš um