10 Prekrasni višegodišnji sadnici ove jeseni | BA.centerar.org

10 Prekrasni višegodišnji sadnici ove jeseni

10 Prekrasni višegodišnji sadnici ove jeseni

Ove godine, mi smo misleći naprijed i podmetanje more prilično višegodišnje (biljke koje ponovo izrastu iz godine u godinu iz istog korena sistem) u našem dvorištu. (Zdravo, smanjiti buketa dolazi proljeće!) Provjerili smo u našim djevojka Jennifer Segale ofWildflower Farmsin Half Moon Bay, California, za najbolji u grupi.

Getty / Fotokon

Bekovina

Ova obimna, postrojenja oblak nalik voli prostor, pa budite sigurni još bolje će staviti u veliki kontejner ili, u zemlju. Pufnastu bijele cvetovi (slično kao čipkastu hortenzija) će vas vrtelo doći proljeće.

Getty / Whiteway

Grožđa Zumbul

Mirisnim cvjeta u najlepše ljubičaste nijanse, ova biljka je poznat za pojavljuju niotkuda (u rano proljeće) i navijaju ljudi se sa svojim skulpturalnim cvijeće. (Kupovina nekoliko dodatnih sijalica, jer ovi momci izgledaju najbolje kada grupisani u neposrednoj blizini zajedno.)

Getty / yanjf

Wonderland Žuta

Sa svojim jarke boje i papirast latica, te zlatno-žute maka stajati visok i kraljevski krade show dolaze rano proljeće. Imajte na umu da je ovaj magični maka ne trpi visokoj temperaturi, nažalost. (To je najsretniji u blagom klimom.)

Getty / Volga2012

Plavi anđeo

Ove zanimljiv zaboraviti-me-siromašnih uspostaviti najbolje u bogatom, dobro pražnjenje zemljišta. Dok smo ih volimo kao dainty rafal zimzelen plave u vrtu, oni izgledaju nevjerojatno slatko (i posebnih) u cut-cvijet buket.

Getty / Yogeshmoore

Meksički Milkweed

Također poznat kao Bloodflower, ovo cvatu je nevjerojatan višegodišnja rasti ne samo zbog svoje ljepote, ali i da pomogne monarh leptira stanovništva. Dođi proljeće, ove svijetle, veselo cvijeće će biti u timu sa korisnim nektara za njih da se gostite.

Getty / FarionO

Ringsabell Indigo Blue

Sa svojim obliku zvona ljubičasto cvijeće i sjajna, tamno-zeleno lišće, ovaj šarmantni biljka stvarno pojavljuje u pograničnim vrtovima ili u metalnim kontejnerima. (PS Oni drže oko dobro u ljeto.)

Getty / North Light Images

Giant Snowdrop

A veću verziju tradicionalnog Snowdrop, ove žarulje zadnja njihova prilično glave već u januaru u nekim klimama. Plant ih zatvoriti zajedno u posudama na svom pragu, tako da ne propustite početkom cvjetanja šou.

Getty / lvinst

Bradati Iris

Ove zanimljiv gomolja napraviti ruffly, dramatičnom izjavom. Ako želite proljeće cvjeta ASAP, pokušajte plantingIris "To je Giggle" dramatičan zlatni cvijet koji donosi boje ranog sezone u vrt.

Getty / Billy_Fam

Helleborus

Sa svojim sjajnim zelenim lišćem i ombré bazirani latice, ovi lepotani su must-have. (Segale omiljeni raznovrsnost je žilav roze Phoenix.) Biljka ovi momci direktno u zemlju i dati im parcijalne hladu i oni će brzo udvostručiti u veličini.

Getty / PaulFJS

Butterfly Bush

Sa svojim bezobrazan ljubičaste cvjeta i opojan miris, leptiri (kao svoju oznaku predlaže) će obožavati ovu biljku koliko i ti. Segale preporučuje sadnja u prostranom placu koji bi mogao imati koristi od malo privatnosti.

Povezane vijesti


Post Dom

10 pristupačnih nalaza sa cilja koji izgledaju kao milion dolara

Post Dom

9 stilskih zamena za preuređenje spavaće sobe

Post Dom

6 jednostavnih načina da vašoj kuhinji daju bolji protok

Post Dom

25 poklona koje će impresionirati vašeg šefa

Post Dom

Evo, pomogli smo vam na božićnoj radnji za sve muškarce u vašem životu

Post Dom

Najbolji pokloni iz amazonske ručne torbe

Post Dom

6 nevoličnih Bridal ideja za tuširanje koje će još uvek zadovoljiti publiku

Post Dom

5 načina da se odmor počne zabavljati na sebi

Post Dom

Stvari koje čine Los Anđeles iznajmljivači obavezno rade jednom godišnje

Post Dom

7 načina za pripremu kuće za hladno vrijeme

Post Dom

20 luksuznih kućnih dekorskih poklona za sve na vašoj listi za odmor

Post Dom

7 stvari na tvom stolu koje vas čine nesrećnim