6 jednostavnih načina da vašoj kuhinji daju bolji protok | BA.centerar.org

6 jednostavnih načina da vašoj kuhinji daju bolji protok

6 jednostavnih načina da vašoj kuhinji daju bolji protok

Možete ribati i declutter vašoj kuhinji na pjenušavog savršenstva, ali ako šalice su milje od lonac kave i vaše kuhinjske mirodije su sahranjeni u ostavi, to neće ostati tako dugo. Da, slatki prijatelji, je pitanje siromašnih kuhinje "protok" (ili strateški stavka plasman koji će neminovno učiniti vaš kuhanje i čišćenje rutinski waymore bešavne). Provjerili smo sa Annie Draddy i Michelle Hale, gurua iza profesionalna organizovanja kompanija Henry i Higby, za šest genije savete kako bi se povećala kuhinja protoka.

Twenty20

Organizirati u "zone"

Imaš dobar kuhara i dizajneri rade i misle o svojoj kuhinji kao niz posvećen područja. (Jedan za priprema hrane, kuhanje hrane, čuvanje hrane, uzimanja hrane, itd) Opšte pravilo je da se zadrži kao stavke sa kao stavke tako da: 1) Znaš gdje ih naći i 2) Znate šta zapravo imaju tako da ne overbuy i završiti sa 20 kutija od pilav.

Twenty20

Čuvati Seasonally

Pa kako ti to dodatni brojač prostor posvećen "zone"? Lako. Možete spakovati dalje svojim džempere i kapute kada proljeće godina vrate ali radiš isto za svoj Crock-Pot i cookie listova? Kao što su ormari, kuhinje treba modelirati za sezonske efikasnosti, tako da ne gube vrijedne jednostavan pristup skladišni prostor na stavke koje se ne može koristiti za nekoliko mjeseci. Umjesto toga, sakriti van sezone artikala u svojoj garaži ili rezervne kabinet, zatim izvucite pravovremeno favoriti (kao limunadu bokal i sladoled za kavu) dolaze ljeti.

Twenty20

Keep Začini Na ruku

Skladištenje sastojaka kuvate sa redovno (da maslinovo ulje, origano i košer soli) daleko od peći je glupo način da dodate dodatno vrijeme za obrok Prep. Ubrzajte vaše dnevne rutine kuhanje stavljanjem ulja i začina negdje razumno aka zapravo u blizini peći. U idealnom slučaju, ovi momci treba odložiti u peći susjedne ormar (kako bi se smanjila vizualni nered), ali ako to nije u kartama, koristite moderan poslužavnik na šalteru da obuzda svakodnevnom Essentials.

Twenty20

Ističu vašu Perilica

OK, da ne žale za pranje posuđa (oni su bukvalno najbolja stvar da se dogodi kuhinje ikada), ali istovar to se dade oporezivanja na leđima. Da bi perilica posuđa istovara manje treninga, prodavnica posuđa, čaša i srebrnine što je bliže moguće pranje posuđa. Jasno ormar prostora iznad vašeg uređaja, a zatim uklonite svježe očišćene jela i da ih vrate u svoje zasluženo mjesto u jednom naletu.

Twenty20

Optimizirati svoj obrok Prep

Psst: Jedan najbolje mjesto za čuvanje rezanje ploče (iz perspektive protoka) je iza, ispod ili pored sudoperu. Na taj način možete lako isprati hrane, usitniti ga na rezanje odbora i onda se one povrće na peći (ili sendvič) uz minimalan napor. Oh, i tri navija za jednostavno čišćenje (znate da pranjem tu stvar stalno).

Twenty20

Podešavanje stanice za svoje favorite

Da li vaš svijet vrti oko kave? Napravite mini kafu stanica sa svim učvršćenja (šećer, šalice, kafa, itd) grupisani na jednom mjestu. Avid pekar? Podesite zgodna pečenje stanica za sljedeći put kad napravite kolačiće. Ćete uštedjeti energiju i pokazati svoju ličnost, da se pokrene.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

20 hlađenja za čišćenje koje će vam promijeniti život

Post Dom

8 načina na koje verovatno uznemiravate svoju čistačicu

Post Dom

3 ljetne tablice jednostavno su impresivne

Post Dom

Na ovim 5 kuća je naučno dokazano da se osećate bolje

Post Dom

7 trendova dizajna kuhinje koji su spremni da budu ogromni 2018

Post Dom

9 kreativnih načina da obučete zidove

Post Dom

10 susedstva u New Yorku koje vas vode

Post Dom

5 stvari koje nikada ne bi trebalo da čuvate u kupatilu

Post Dom

8 Hamptons usluga koje vam omogućavaju da izvrsite svoj ceo život

Post Dom

Prve stvari koje svaka nova nevesta treba da uradi

Post Dom

8 laka stvar koju svaka dobra domaćica treba da zna jeste

Post Dom

To može da se desi ako uzmete ime svog muža