7 greške u čišćenju koje stvarno više nanose štetu nego dobro | BA.centerar.org

7 greške u čišćenju koje stvarno više nanose štetu nego dobro

7 greške u čišćenju koje stvarno više nanose štetu nego dobro

Usisavanje, brisanje prašine, radi jela... Svako malo pomaže, zar ne? Pa, čak i ako vaša kuća lookssparkling, možda slučajno širenje bakterije oko ili rade štetu svoje zdravlje bez da to znaju. Obratite pažnju na ovih sedam grijeha čišćenje.

Gilaxia / Getty Images

Koristeći Old Sponge

Čak i nakon što koristi dva ili tri puta, bakterija će početi rasti u spužve, i to može proširiti i na svakoj površini u svojoj kući (bljak). Čist spužvama svaki dan ih pojavljuju u mikrovalnoj pećnici jednu minutu, ili koji ih vode kroz perilica posuđa sa suhom ciklusa. Oh, i zamijeniti taj tip potpuno čim počne miriše funky.

Twenty20

Itavanje Silverware u jednom pravcu

Ako ubacite sve svoje vilice, noževe i žlice ručka strani u mašini za pranje posuđa, držiš toplu vodu (koja puca iz sredine) da dođu do nagomilanu na hranu. Umjesto toga, opterećenje kašike i viljuške ručka stranom dole i noževima nositi stranom prema gore tako da ne smanji sebe kada se uzme ih.

Twenty20

Miješanje Proizvodi za čišćenje

Izbjeljivač i Bor-Sol i očistiti vaš pod, tako da ne može povrijediti miješati se malo svake od njih, zar ne? Ne, ni ne razmišljam o tome. Proizvodi za čišćenje sadrže jake kemikalije koje mogu izazvati opasne reakcije ako ih zajedno miješati. Ti si način bolje koristeći jedan prema njegovim instrukcijama paket u ventilacijom.

Twenty20

Stavljanje WC četka Away Wet

Vi znate da malo nosilac svoj wc četka živote? To je idealno mjesto za razvoj bakterija ako stavite četkicu dalje dok je još vlažna. Evo šta da radim umjesto: Nakon čišćenja wc-a, sandwich četkicu između zatvorenog wc dasku i zdjelu da bi ga na mjestu dok ne bude potpuno suva (oko 20 minuta), zatim staviti ga.

Twenty20

Čišćenje bez rukavica

Imajte na umu da pri ruci dojavu o ne miješanje sredstva za čišćenje? Pa, zamislite svu štetu tih hemikalija učiniti kad ih sve izlažu kožu na čišćenje dan. Nošenje gumene rukavice drži ruke lijepo i mekano, previše.

Twenty20

Prskanje površinske i odmah Wiping It Down

Znamo, da ne želiš da želea igre za bojenje svoj bijelog mramora pult. Ali, prije nego što počnete ribanje, neka sredstva za dezinfekciju sjesti na šalter za najmanje 30 sekundi da joj pomogne da stvarno napasti klice. Kada ste u nedoumici, obrišite brojač za dezinfekciju još jednom nakon što je čist.

Twenty20

Upotreba stakla Cleaner za piling Brojači i podovi

Vaš vjerni bocu sredstva za čišćenje stakla će očistiti mrvice na stolu u škripcu, ali ga ne koristim kao go-u. Bolje ti je spremanja za čišćenje stakla za prozore i koriste za dezinfekciju da se očisti Germy površina oko kuće.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

Kakav narkoman Berkus stvarno razmišlja o ormaru

Post Dom

8 načina na koji si ti sranje (i šta da radiš umesto toga)

Post Dom

18 najboljih kafanskih knjiga od 2018

Post Dom

7 najneverovatnijih bazena u hamptonima

Post Dom

Brilijantne podzemne ideje Ideje za pločice koje nikada ranije niste videli

Post Dom

7 švedskih prazničnih tradicija koje su tako kul (i nekako čudne)

Post Dom

Jedan trik za beskrajno lepu kuhinju

Post Dom

6 sjajnih načina da se mali prostor oseti veći

Post Dom

Cozy Duvet pokriva svaki budžet

Post Dom

7 stvari koje svaki roditelj treba da uradi prije početka školske godine

Post Dom

Izveštaj mulja

Post Dom

Ovaj zahvalni hostese poklon je tako sladak i pametan