7 kućnih aparata koje apsolutno ne možete ubiti | BA.centerar.org

7 kućnih aparata koje apsolutno ne možete ubiti

7 kućnih aparata koje apsolutno ne možete ubiti

A nekoliko dobro postavljeni biljke mogu uljepšati vaš prostor (i raspoloženje) odmah. Ne mogu zadržati biljaka u životu ikada? Ovih sedam picks su tako nisko-održavanje, praktično se brinu o sebi.

Twenty20

Split-list Philodendron

Žudnja malo topline u tvom životu? (Hm, uvijek.) Je split-list philodendron daje tropski vibe da bez obzira na prostor koji nastanjuje. Pobrini se da dobije dovoljno - mada ne i usmjeriti - suncu, i voda kad god počne tlo da se osjećaju suha. Ne iznenađuje, ove biljke džungli poput napreduju u vlage, tako da daju lišće svjetlo zamagljivanja jednom dnevno kako bi ih zelene i živahna.

DHSPhoto / Getty Images

Mir Lily

Tko ne bi želio da se probudim pored jednog od ovih Serene izgleda cvjetanja? U krem ​​bijelo cvijeće i sjajno lišće, ovaj privlačan pick radi dobro na niskim suncu - u stvari, tamnije to bolje. (Hi, noćni stočić.) Držite tla vlažna sve vrijeme, ali ne iznad vode, jer ovi momci su podložni truljenja korijena.

Zoomtravels / Getty Images

Jade Plant

Jer Jades zadržavaju vlagu u svojim neodoljivim, zaobljenim listovima, lako možete reći kada su previše ili nedovoljno zaliven. Ako izgledaju pomalo naborano i sad, koji su im potrebni H2O. Ako izgledaju pomalo žuta, neka se osuši malo prije nego što ih ponovo hrani.

Inomasa / Getty Images

Moth Orchid

Ove elegantne biljke možete naći u većini trgovinama i cvećare, u raznim bojama. Nakon što ste ih kući, postavite ih u severo ili istočno-suočava prozor relativno svijetle sobe. Kada vrhu inch tla osjeća suha, pokrenite lonac pod mlakom vodom i ostavite da upije do dna rupe za odvod.

Nataistock / Getty Images

African Violet

Pick svijetla tačka-recimo, kuhinja prozora za ovog vitalnog postrojenja i držati ga u čučanj lonac ili srednjih solju da primi plitkog korijena. Oprezni da ih ne preplave sa vodom (samo ako je tlo kosti suho!) I pokušajte da se ne lišće mokra.

Twenty20

Zrak Biljke


Također poznat kao najviše Instagrammable biljaka ikad, ovi mali momci mogu rasti bilo gdje - visi iz vašeg stropa, u terarijumu... Na zidu. Potrebno im je samo svježe, kruži zrak (tako da nema zatvorenog lonci) i lep potopiti jednom do dva puta tjedno. (Ah, da se biljka vazduha.) Plop ih u malu posudu vode za jedan sat, protresti ih i pustite da se osuše prije nego što ih vratiti u njihovim prozračnim domovima.

Katjabakurova / Getty Images

Calamondin Orange

A bezobrazan saksiji stabla sa tamno zeleno lišće, bijelo cvijeće, i zlatnim voće, a calamondin je prokleto prijatan. (I da, možete jesti voće, iako je malo kiseo). Držite ih u sunčanoj sobi i sedmični vodu dok ljeti - što je o tome kada treba pustiti ih van u svakom slučaju.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

3 ljetne tablice jednostavno su impresivne

Post Dom

Američka omiljena rasa pasa su upravo objavljena (utešne zelenice kupljene širom zemlje)

Post Dom

7 insajderskih savjeta za kupovinu na svjetskom tržištu

Post Dom

10 ne-nagomilanih ideja o ponovnom obradivanju porodice

Post Dom

11 divnih dekorskih ideja za dečiju sobu

Post Dom

10 poznatih domova koji su trenutno na tržištu

Post Dom

7 stvari koje svaki vlasnik kuće treba da uradi jednom godišnje

Post Dom

Sobe u zimskom vrtu su nova ona koja se preliva (i lako se mogu napraviti)

Post Dom

Ovaj genijalni uređaj koji štedi prostor pomaže vam da maksimalno iskoristite svoj kvadratni materijal

Post Dom

Najbolji (i najgori) trendovi kućnog dekora iz svake decenije

Post Dom

Kuhinja je neophodna za svakodnevni kuvar

Post Dom

Kako ne sisati na usisavanje