7 najboljih mesta u vašoj kući | BA.centerar.org

7 najboljih mesta u vašoj kući

7 najboljih mesta u vašoj kući

Na skali od jedan do uredne, da ćemo dati sebi oko sedam. Stavili smo polovne čarape u korpi. Kada smo prosuti talog kave svuda po podu, mi obično ih skupljati. Ali ima još bismo mogli uraditi? Da. Uvijek.

Provjerili smo u sa Donna Smallin Kuper - ovjerena tehničar čišćenje kuće (da, to je posao), autor i sve oko organiziranja super osoba - za neke savete na mjestima smo vjerojatno nedostaju.

Čitajte... Dezinficijens u ruci.

Zidova iza WC

Sprej od ispiranja čini ovaj jedan od najodvratnija mesta u vašoj kući - i onaj koji vam možda neće primijetiti ako ne, dobro, stoji da piškim. Čine ovaj dio svog redovnog rutinskog čišćenja spritzing području sa svim namjene čišćenje, što mu omogućava da odstoji nekoliko minuta, a zatim brisanje sa mikrofiber krpu ili papirnatim ručnikom. I ući u naviku zatvaranja poklopca u cjelini, jer sa svakim ispiranje toaleta, čestice vode (i E. Coli) može prskati i zemljišta do 20 metara. (Započni povijeno.)

Slavina Prozračivači

Voda iz vaše kuhinje i kupaonice slavine teče kroz ono što se zove travnjake, a ako niste očistiti ranije (što, budimo iskreni, verovatno niste), naći ćete malo sloj crne, ubuđan ick- izazivanja grunge. Svakih nekoliko mjeseci, uklonite aerator i potopite ga u ocat za najmanje 15 minuta. Iščetkajte pažljivo svih dijelova četkicom za zube kako biste uklonili preostale ostatke, a zatim ga vijak natrag na i popiti vodu iz slavine plijesni-free.

Silverware ladica Organizator

Pod tim uredan malo gomile "čistih" noževi, viljuške i žlice je ozbiljan sloj prašine i mrvica. Uklonite sve i povremeno oprati organizator - i usisajte ladici dok si u tome.

Kuhinjskom stolu

U zabludi pokušaj čistoće, većina ljudi rutinski brišu kuhinji sa spužvama i kuhinjske krpe koje su teemingwith klice. (Prema University of Arizona studija, prosječna spužva ima čak 7 milijardi bacila na njega.) Da bi svoj omiljeni alat za čišćenje higijenski, DIP je u sapunjava vode, stisnite sapunice putem, a zatim isperite i stavite ga u mikrovalnoj na velika snaga za tri minute. Onda idu u grad na tim countertops.

Plafonjere

Pogledaj gore. Mogao svojim luster proći za Addams Family ekstra? Čisto unutarnji i vanjski rasvjetnih tijela svake sezone. I ne zaboravite da daju (cool) žarulja je obrišite vlažnom krpom. Čist žarulja emitira 20 posto više svjetla nego prljava jedan radi.

Hladnjak kvaka

Osim ako ga očistiti, to je prljavo - ne samo od otisaka prstiju, ali i sa komadićima hrane. Čine brišući ga dio vaše svakodnevnice.

Iza i ispod te Aparat za kavu

Hej, čišćenje brojač u frontof malih kućanskih aparata je samo pola bitke. Ispod i iza je mjesto gdje ćete naći pravi zlato: prašina, mrvice i sušeno na prosipanje.

Povezane vijesti


Post Dom

Šta je mikro-mansion i treba li živjeti u jednom?

Post Dom

Trikovi koji štede prostor za vašu smešno malenu kuhinju

Post Dom

11 uradi to sebi zahvalnicu mesta za obuću vašeg stol za odmor

Post Dom

9 jednostavnih načina da uvek držite čistu kuhinju

Post Dom

Najbolji pokloni za ljude koji nemaju puno prostora

Post Dom

5 načina štednje na struju bez isključivanja ac

Post Dom

7 savjeta za rješavanje prolećnog čišćenja

Post Dom

14 bez poklona poklona za svoje rodbine

Post Dom

11 genius uređaja za čišćenje koje će vam promijeniti život

Post Dom

Kako kupiti svoje kupatilo za kućne ljubimce

Post Dom

8 najčešćih dnevnih soba uređuju greške

Post Dom

27 bonkers neverovatnih kupaonica