8 sjajnih mesta za održivu kupovinu u Njujorku | BA.centerar.org

8 sjajnih mesta za održivu kupovinu u Njujorku

8 sjajnih mesta za održivu kupovinu u Njujorku

Ako je trash-bag-postrojilo ulice su bilo kakve naznake, NYC mogao koristiti malo pomoći da postane ekološki prihvatljiviji metropole. I dok recikliranje grada mandata i kompostiranje (kao što je stalno progresivno Seattle i San Franciska), da je misija pada direktno u ruke njegovih stanovnika. Srećom, postoji mnogo mjesta na kojima zeleno-uma New Yorker može zaliha na održivi odjeće, kozmetičkih proizvoda i kući robe. (Ne iznenađuje, mnogi su u Brooklynu.) Evo osam volimo.

Green u BKLYN / Yelp.

Green u BKLYN

Veteran ekološki čvorište u Fort Greene je započeo native New Yorker-na Dan planete Zemlje u 2009. Kao mjesto za lokalno stanovništvo da kupuju održivog domaćinstva spajalice, kao što su sredstva za čišćenje bio-friendly i reciklirati-papira. Prodavnicu zajednica zalihe mnoštvo lokalnih stvorio proizvoda, uključujući super-slatka L'énoncé bambusa čarape dizajniran i proizveden u Bed-Stuy.

432 Myrtle Ave.; greeninbklyn.com

Comedy Central

Zero Waste Daniel

Dizajner Daniel Silverstein kreacije su nosile poput Kristen Bell i Amber Valletta (čiji jumpsuityou mogu običaj reda online), ali isto tako ima više pristupačne opcija, sve se sastoji od odgovorno izvor tkanina ili 100 posto otpadnog materijala. Posebno smo u njegovu liniju pamuka Tees koji imaju imidž ikone poput Davida Bowiea, i "Jevrejin-ish" sweatshirtIlana nosio na Broad City.

369 Hooper St., Brooklyn; zerowastedaniel.com

Celsious

Outsource svoju posvećenost zeleniji način života u ovom Williamsburg Laundromat (koju je osnovao dvije sestre), koji se učitava s ultra-energetski efikasnih pranje i sušenje rublja i tri sastojak deterdženta iz Simply Co. Također je, hm, u chicest vešeraj smo 've ikada vidio, zajedno sa bogatim zelenilom, priključenom fair-trade kafić i dvorištu gdje možete pijuckati Matcha dok je čekao iz ciklusa okretanja. Smatram da je to način da se maziti, a također radi nešto dobroćudan za zemlju.

115 N. Sedmi St., Brooklyn; 718-388-1221 ili celsious.com

Paket Free Shop

Pokrenut u maju 2017. Godine, paket Free Shop je najnoviji napor Lauren Singer, žena iza popularnog bloga Trash nula-otpad je za Tossers (i tim, Jednostavno Co.). Raskošnih otvoren, minimalistički prostor u Williamsburg okuplja održivog kuća i kozmetički proizvodi i odjeću iz različitih etičkih brendova na jednom mjestu. Odaberite dvostruki rub safetyrazor ili metala ili bambusa slame, i odmah smanjiti emisiju otpada.

137 Grand St., Brooklyn; packagefreeshop.com

Svraka

Potreban last-minute poklon koji daje utisak staviš misao u to? Ovo Upper West Side shop ima Curated izbor po razumnim cijenama, eco-friendly stavke za odrasle i djecu, kao meku, prugasti alpaka deka, lokalno stvorio printor trendi backpackmade od recikliranih plastičnih boca.

488 Amsterdam Ave.; 212-579-3003 ili magpienewyork.com

Baggu

Verovatno ste čuli za eko-friendly torba kompanija koja je pokrenuta od strane majke i kćeri duo i skočila na zvezde. Pa, da ćete pronaći cigle i malter lokaciju za svoju robu u Williamsburg, gdje možete pregledati njegove zbirke čiste linije torbi, platno torbice i ruksake, plus originalni za višekratnu upotrebu kese. Mi volimo ovaj prugasti platnu duffelmade sa 100 posto pamuk (od čega je 65 posto se reciklira).

242 Wythe Ave., broj 4; baggu.com

Zelena Depot / Facebook

Green Depot

Za sveobuhvatnu izbor bio-prihvatljivih proizvoda, nacionalni lanac gvožđaru te je pokriven. Brooklyn lokacija u osnovi ima sve što vam je potrebno pretvoriti čitav svoj dom otpada ne baze, iz Greenguard certifikat (strogi standard za low-emisija proizvedenih proizvoda) Bona parketu brus sa perive čišćenje podloga za kompostiranje Posuđe i organskog pamuka Muslin bulk vreće za kupovinu namirnica. Napomena: Radnja se prodaje za zelenu gradnju materijala samo imenovanje (ako se osećate ambiciozan DIY crtu), ali možete pop u pregledavanje lifestyle u svako doba.

1 Ivy Hill Rd, Brooklyn.; 718-782-2991 ili greendepot.com

CAP Beauty

U srcu West Village, CAP Ljepota je prepuno više od 150 brendova od 100 posto prirodnih proizvoda, od kojih su mnogi nastoje da budu kao dobro za okoliš kao što su za vas poput SW Osnove, čime se osigurava svom sastavu su certificirani organski, sajam ili potiču od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, i Zemlja Tu Face, koji obavezuje na korištenje višekratnu upotrebu, kompostiranje i reciklirati kontejnera. S obzirom na opseg oči širenje održivog njegu kože, šminku i kosu opcije, mi se usuđuješ da napustite ovu Emporium praznih ruku.

238 W. Tenth St.; 212-227-1088 ili capbeauty.com

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

11 najboljih pretplatničkih kutija koje će pokloniti svim svojim ljudima

Post Dom

11 šikanskih načina da vaš dvor bude privatniji

Post Dom

Brilijantne podzemne ideje Ideje za pločice koje nikada ranije niste videli

Post Dom

Najbolja boja za svaku sobu u vašoj kući, prema nauci

Post Dom

Najbolji saveti za domaćice koje smo naučili od naših baka

Post Dom

Sobe u zimskom vrtu su nova ona koja se preliva (i lako se mogu napraviti)

Post Dom

30 stvari koje treba da uradite pre nego što stignu kuće

Post Dom

Drop zone su najbolje mesto za uredno čuvanje dece

Post Dom

18 načina da se vaš život poveća prije noći ludilo praznika

Post Dom

Fete osvježi: 7 novih načina bacanja ljetne zabave

Post Dom

20 božićnih ideja za dekoraciju kladimo se na što niste pomislili

Post Dom

8 načina suše do vašeg dvorišta