9 genijalnih saveta za kuću za obuku šteneta | BA.centerar.org

9 genijalnih saveta za kuću za obuku šteneta

9 genijalnih saveta za kuću za obuku šteneta

Čim i malo Rocky zaključana oči, vi ste znali da je trebalo da bude. I sad kad si donio svoj novi drugar kući, ti voliš to slatko, balavi Furball čak i više. Ono što, međutim don'tlove, se ima kupiti novi marokanski područje tepih (roll oka). Vrijeme je da trenirati svoje pseto. Koji god način koji će koristiti-sanduk trening, izlet na otvorenom ili trening-ovih papira pametan savjeti će doći u ruci.

Milos-Krečković / Getty Images

Pripazi na Vaš Pup

Znamo, rekao je lakše nego učiniti. Ali pokušajte biti što oprezu moguće kada je u pitanju pazi na znakove da Ina Pawten treba da ide. To su: njuška, kruži ili samo visi oko vrata. Čak i ako niste 100 posto sigurna da treba, da je izvede. Bolje biti siguran nego žao.

Antonio_Diaz / Getty Images

Držati na raspored

Nahraniti štene u isto vrijeme svaki dan i da ga na isto mjesto svaki put da oslobodi sebe (po mogućnosti ne komšije ispred stepenicama), gdje će mu miris tražiti da ode. Dosljednost je ključ.

SbytovaMN / Getty Images

Koriste povodac

Čak i ako imate ograđenog dvorišta, to je dobra ideja koristiti povodac kad Olive mora da ide. U suprotnom, ona je vjerojatno da se rastrojen (sve mirise!) I zaboravite to učiniti ono što je došla tamo da radim. Bacite se na posao i thenlet njoj trče (ona će to kao nagradu za dobro ponašanje).

M_a_y_a / Getty Images

Go Često

The American Kennel Club kaže da je kao pravilo pawthumb, psi mogu kontrolirati svoje mjehuri za onoliko sati koliko su mjeseci (do oko devet mjeseci). Dakle, vaša četiri mjeseca stara Cockapoo bi trebao biti OK da ga drži u oko četiri sata. Međutim, štenci obično potrebno za izaći prva stvar ujutro i nakon dremaju, jedu i igraju i ponovo prije spavanja (tako da, prilično često).

Pekić / Getty Images

Pozitivan Jačanje

Kad god vaše četveronožne prijatelja poslujemo van, ležao je na debelom s pohvalama. Naravno, možda će vam izgledati kao matica stoji na ulici i pljeskati jer Charlie pooped, ali štenad dobro odgovoriti na nagrade (posebno ako su jestive). I ne žuri natrag u kuću čim on radi svoj poslovni ili-psi su pametni i da će naučiti da odgoditi, tako da oni mogu ostati vani duže.

StudioThreeDots / Getty Images

Ne kažnjavaju Nakon činjenica

Guraju nos vašeg psa na licu mjesta gdje je pišao ne pomaže ako je nekoliko sati nakon što se to dogodi, kažu stručnjaci. Tvoj pas nema memorije ili mogućnost povezivanja svoj bijes na ono što su radili. Ako radite uhvatite štene sredinom akciju, aplaudiraju jednom ili reći nešto poput "oh-oh" dopustiti joj do znanja da takvo ponašanje nije u redu, a onda je odvesti van.

Franciskocz / Getty Images

Ne zaboravite da se nesreće Happen

Čak i najsavršeniji pseto će imati nezgode ili dva. Frustrirajuće? Da. Ali to nije kraj svijeta. Preterujem će samo uplašiti vaše štene, koji bi mogao da joj strah za sebe osloboditi ispred vas (biramo podmukla iza kauč nereda).

Didesign021 / Getty Images

Clean Up Nakon

To nije kao da planirate na ostavljajući malo Fido je izmet u sredini dnevnog boravka za sve da vide, ali pobrinite se da reallyclean gore. To je zato što a) Fuj i b) Preostali miris mogao reći svojim štene da je ovo savršena nošu mjesto. Pokušajte Miracle Advanced Pet Trigger Sprayerfor tvrdokornih mrlja prirode ili BISSELL Pet mrlja i mirisa Pretreatthat je posebno dizajniran s tepiha i presvlaka na umu.

Twenty20

Imajte na umu da Vaš štene je poseban

Ali ti si već znao, zar ne? Ono što mislimo je to samo zato što je tri dana laboratoriju svog prijatelja da se obučavaju ne znači da svoj mali dlačica loptu (čak i ako je to iste rase) će učiniti isto. To obično traje oko četiri do šest mjeseci za štene da bude u potpunosti housetrained, ali neke mogu trajati duže (čak i do godinu dana). Kada je u pitanju mazi, međutim, oni su obično stručnjaci od prvog dana.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

18 romantičnih ideja o datumu koji ne uključuju Netflix i hladnoću

Post Dom

Kako feng shui vaš dom da postigne svoje nove godine rezolucije

Post Dom

Najbolji pokloni za ljubitelje dizajna

Post Dom

Ne možemo vjerovati da su ove kuće u Dalasu još uvijek na tržištu

Post Dom

5 kućnih grešaka u renoviranju koje možete napraviti

Post Dom

5 poboljšanja kuhinje koja će vam doneti ozbiljnu roi

Post Dom

Rešenja za skladištenje koja neće učiniti da vaš dom izgleda kao koledž

Post Dom

Ova priča nas je ubedila da dobijemo osiguranje osiguranja

Post Dom

25 prazničnih poklona ispod 25 EUR

Post Dom

Kako baciti rafiniranu zabavu u vašem domu - nužno je tražiti nužne radnje

Post Dom

Evo zašto vam je potrebno kupiti belu prodaju u januaru

Post Dom

Bijeli slon pod 20 evra ispod svake godine hoće da ukrade