Dosad i donje rublje za čišćenje vaše rezne ploče | BA.centerar.org

Dosad i donje rublje za čišćenje vaše rezne ploče

Dosad i donje rublje za čišćenje vaše rezne ploče

Koristimo ih svakodnevno iseckati luk. I praziluk. I, OK, sirova pileća prsa. Ali bez odgovarajuće brige, vaš vjerni rezanje odbora će početi da miriše na svoj go-do utorka tepsija trajno. Evo, šest dos za i protiv na čuvanje svoj odbor u vrhunskom stanju.

Delmarva sada

Da li: Sezona drvenu ploču

Drvo je prirodno vrlo porozan pa je potrebno zaštitni pečat kako bi se spriječilo upijanje svih sokova iz hranu - što može dovesti do bojenja, prenoseći okusa ili deformacija. Da pravilno sezone svoj odbor, zasiti se sa hranom razreda mineralna ulja i utrljati ga u čistom kuhinjska krpa, vodeći računa da idu u pravcu zrna. Ostaviti da odstoji nekoliko sati i izbrisati daleko višak. Drvo treba upijte većinu nafte i ostavili suptilan sjaj na površini. Ponovite svaki mjesec.

Webstaurant Store

Ne: Koristite čelika četkom ili spužvom

To je odlično za ribanje lonce i tave, ali ne tako dobro za čišćenje isključili rezanje odbora. Čelik je previše abrazivna, koji grubijana se drveni finiš i razlaže da ulje začina samo pažljivo primjenjivati. Koristite meku spužvu ili mokrim dishcloth umjesto.

Twenty20

Da: Držite noževi oštri

Tako da ne morate da pritisnete dolje kao teško kad rezanja. To stvara žljebovi u odboru, koji su u osnovi maleni kuća za bakterije da nestle u. U to ime, variraju gdje usitniti tako da niko mjesto dobiva previše nositi.

Pioneer Woman

Ne: Koristite hladnu vodu

Odmah nakon svake upotrebe, operite odbor sa toplom sapunici i dobro isprati sve dok nema preostalih mjehurića od deterdženta. Ako ste sjeckani sirovo meso ili perad, očistiti odbor lijevanjem razblaženi izbjeljivač mješavina (1 kašičica izbjeljivač do 1 pošteda vode) nad njim. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta i isperite sve to off sa toplom vodom.

Ozbiljan Eats

Da: Neka pravilno osuši

Nakon pranja, potapše odbor suha. Zatim, postavite ga uspravno Provetri. Ne ostavljajte ga samo sjedi uspravno na radnu površinu i da će zamku vlagu ispod ploče i uzgajati bakterije.

Twenty20

Ne: Zaboravite na duboko očistite ga povremeno

Pogotovo nakon što je neuredan posao kao piling repe ili rezanjem nara. Da li duboko čišćenje prskanjem odbora s grubom soli i masirajući ga sa rez strani limuna. Sok od limuna dezinficira i neutralizira bilo mirise, dok je soli sloughs isključite sve ostatke i mrlje.

Povezane vijesti


Post Dom

Mali svet

Post Dom

Pogledajte 9 poznatih zvezda neverovatnih stanova u Njujorku

Post Dom

17 AAA Perks za koje možda ne znate

Post Dom

11 Mala kancelarija u kutijama koja će vam omogućiti da radite od kuće

Post Dom

6 načina da napravite mamu prijatelje

Post Dom

10 McMansion dizajn Grehovi koji nas teraju da se bacimo sa nepotrebne kupole

Post Dom

8 korisnih kuhinjskih uređaja za koje niste znali da vam je potrebno

Post Dom

16 divnih trijumf domaćina koje će vas gosti obožavati

Post Dom

6 načina da se vaš stan oseti veći

Post Dom

4 kuhinjskih alata je u redu da jeftinije (i 3 zaista ne možete)

Post Dom

8 stvari koje su vam potrebne za odrasle kuće

Post Dom

Brilijantne podzemne ideje Ideje za pločice koje nikada ranije niste videli