Kako ne sisati na usisavanje | BA.centerar.org

Kako ne sisati na usisavanje

Kako ne sisati na usisavanje

Osim ako Monica Geller je svoj alter ego, čišćenja kuća pada negdje između večeru sa svojim bivšim i radite svoj porez aka to je najgore. Ali to neverovatan osećaj ti kasnije kao što uživaju u svojim pjenušava boravište je sooooosatisfying. Evo, pet koraka koji će vam pomoći usisavati pravilno, tako da možete provesti manje vremena za čišćenje i više vremena uživajući u prljavštine bez iskopavanja.

Twenty20

Prvi korak: Save Usisavanje za Zadnji

Dobiti sve te druge dosadne poslove čišćenja od načina prvi, tako da je sve to prljavštine i prljavština koje prodrla na zemlju dok si zaprašivanje (jer naravno vi prašinu, zar ne?) Će se pokupio vakuum čistač.

Izvor slike / Getty Images

Drugi korak: Brisanje Space

Prije nego što počnete, pobrinite se da na brzinu zamah u sobu da pokupi sve što bi moglo zaglavi vakuum. To znači da bilo koji sitniša, spajalice, igračke i Bobby igle. (Zašto ima uvijek tako mnogo Bobby igle ?!) Ne brini male stvari kao što su mrvice, prljavština ili Trixy krzno muda. (Ali tečnosti su velika ne-ne.)

Voyagerix / Getty Images

Treći korak: Ispraznite Bag

Da biste dobili najviše usisavanje iz vašeg vakuum, zamijenite vrećicu kada je više od dvije trećine puna (ne kad je džem pakuje i počinje da radi čudne zvukove). Ako vaš Hoover je bez kese, onda budite sigurni da ispraznite kanister pred početak. Kosa ostao oko gonič glave četkice? Koristite ripper šav ili škare za uklanjanje pramenove-Da, ulazi unutra. Ne budi plemenitih.

FotoDuets / Getty Images

Četvrti korak: Rad Strateški

OK, sada ste spremni za početak usisavanja. Rad vrha do zavjese odozdo, a zatim upholstery i na kraju etaže. I ne boj korištenja tih dodatnih alata (oni ne grizu, obećanje). Koristite uski nastavak (duge, ravne cijevi) da se u uglovima i usisavanje stepenice. Koristite presvlake četkom (da mala okrugla stvar da, hm, izgleda kao četka) na namještaj. Za svoj kauč ili fotelja, uzeti jastuke van i vakuum baze, leđa, ruke i sa strane prije nego što završava sa jastucima. Fuj.

Didesign021 / Getty Images

Peti korak: Vacuum i ponavljanja

To može izgledati kao dvostruki posao, ali budite sigurni da ide preko tepih ili tepih više puta da pokupi sve gunk koji je zarobljen između vlakana. Takođe bi trebalo kretati se u pravcu, pazeći da napadne tepih iz svih uglova. Lako peasy.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

13 stvari u vašem stanu zaista trebate čišćenje (ali ne)

Post Dom

8 ideja za poboljšanje kuće (ispod 150) EUR za probni rad ove godine

Post Dom

Stvari koje trebate znati pre nego što obnovite svoju kuhinju

Post Dom

Ko će pozvati u Dalasu za sve vaše održavanje u domaćinstvu

Post Dom

6 bebi predmeta na koje biste se trebali upasti

Post Dom

Mikromandije su nova luda

Post Dom

7 tajni za kupovinu treba da znaju svi ljubitelji kućnih ljubimaca

Post Dom

3 Njujorški butici koji zapravo prave odmor za zabavu ponovo

Post Dom

8 laka stvar koju svaka dobra domaćica treba da zna jeste

Post Dom

22 stvari koje dobra domaćica uvek ima u svom domu

Post Dom

Sve su bitne za vašu najsjajnije spavaće sobe

Post Dom

8 saveta za proleće za ljude koji mrze čišćenje