Kako pronaći savršeni madrac u 5 jednostavnih koraka | BA.centerar.org

Kako pronaći savršeni madrac u 5 jednostavnih koraka

Kako pronaći savršeni madrac u 5 jednostavnih koraka

Tako da ste konačno odlučili zamijeniti da pijan stara stvar koju ste kupili odmah nakon koledža za noviji model. I zato što si žena odrastao, vi ste odlučili investirati pristojan komad platu u svoj novi madrac (i vaša dobrobit-provodimo trećinu života spava, na kraju krajeva). Ali pronalaženje savršeni padding da vas uspavati snova je sve samo ne slatko. Opustite se, mi smo pokrili. Evo tvoj korak-po-korak vodič za pronalaženje madrac koje ćete obožavati.

PeopleImages / Getty Images

Prvi korak: Odlučite na Vrsta madraca

Postoji mnogo različitih vrsta tamo sa super-zbunjuje terminologija (Šta se poliuretanske pjene?), Ali ovdje su tri glavne one koje bi trebalo da znate: Innerspring, memorije i lateks. Innerspring madraci su napravljeni od pojedinačno umotan kalemova i nude visok nivo podrške i disanje (odličan za vruće pragova). Madraci su napravljeni od Moldable materijala koji će se oblikuju na svoj oblik-savršen za ublažavanje boli, ali može dobiti prilično toplo noću. I lateks pjena je kako diše i podršku (sa "oporaviti" osjećaj), plus to je antialergijski. Možete odabrati jednu od ovih tipova, ili se odluče za hibrid.

Twenty20

Drugi korak: Re-mislim Čvrstina

Neki brendovi nude jedna veličina odgovara svima čvrstinu nivou, dok drugi imaju brojevima obima ili jednostavno meke, srednje i čvrsta opciju. Ključna stvar za zapamtiti je da čvrstinu je krajnje subjektivan (što je čvrst da možda osjećati kao paperjast oblak nekog drugog). Plus, tip tijela, težine i drugih faktora osobe će također igrati ulogu. Ono što želite je madrac koji je dovoljno mekan da ti potonuti u njega, a ipak dovoljno čvrsta da vam pomogne. Kako vam to? Čitajte dalje.

Twenty20

Treći korak: Take It Za Test Drive

Nespretno skakanje iz kreveta u krevet u trgovini sa prodavac lebdi nad vama nije baš naša ideja zabavnog subotu popodne. Ali isprobavanje svoj madrac je bitno ako želite dobar noćni san. Dajte sebi 20 minuta po madrac u trgovini (urgh, žao mi je) ili kako bi online i iskoristiti probni period. (Casper i Helix spavanja pustiti da testirate vaše od 100 dana.)

Tommaso79 / Getty Images

Četvrti korak: Provjerite jamstvo

Provjerite je li vaš novi spavanje dolazi sa pristojnim garancijom (desetak godina). I ne zaboravite da zaštiti rekao garanciju ulaganjem u zaštitnika madrac. Icky mrlja = nema dobitka.

Twenty20

Peti korak: Sleep, Dream, Ponavljanje

The Better Sleep Vijeće preporučuje zamjenom madrac svakih sedam do deset godina, ali ako si buđenje uz bolove cijelo vrijeme, onda je vrijeme za nadogradnju. A ako ne može ni sjetiti koliko dugo ste imali svoje madrac, onda je definitivno vrijeme da kažem buh-bye.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

5 proizvoda proizvedenih u Čikagu, koje trebate pokušati

Post Dom

9 načina za stilski detektovanje vaše dnevne sobe

Post Dom

Deset najvećih trendova za leto 2018

Post Dom

Kako zadržati svoje bele listove bele (kada živite sa znojenjem čovjekom)

Post Dom

15 poklona za davanje zahvalnice hostese

Post Dom

7 jednostavnih, jeftinih načina za udoban dom

Post Dom

Ona su špilje nove čovječe pećine

Post Dom

Trikovi koji štede prostor za vašu smešno malenu kuhinju

Post Dom

10 genijalnih poklonskih ideja koristeći svoje omiljene fotografije

Post Dom

9 načina da je Tile nova pozadina

Post Dom

9 kupatilskih predmeta koje bi trebalo odmah da odbacite

Post Dom

Kako najbolje iskoristiti otvorenu kuću, prema imovinskoj braći