Najbolja boja za svaku sobu u vašoj kući, prema nauci | BA.centerar.org

Najbolja boja za svaku sobu u vašoj kući, prema nauci

Najbolja boja za svaku sobu u vašoj kući, prema nauci

Branje savršen boje boje za vaš dom može biti pomalo kao dobitak na lutriji. Što će reći, između Pinterest trendovima i dugine uzorke na Sherwin-Williams, to je stvarno, stvarno teško. Ako ste u potrazi za suziti, tu je još jedan faktor možda treba razmotriti: nauka.

Za vođenje, pitali smo Sally Augustin-psiholog, direktor u konsultantske firme dizajn sa nauke, a stručnjak u tome kako sredinama utiču na ljude-da baci svjetlo na putu različite boje utiču na naše raspoloženje, a kako se to prevodi na svoj dom.

Unaprijed, psihološki korisno nijanse možda želite staviti na zidove (i nekoliko da izbegne). Hvala, nauka!

@ Gravityhomeblog / Instagram

Za Spavaća soba: Pokušajte Dusty Plava

Plava je univerzalno boju povezujemo s miran i odmor, možda zbog evolucijske udruženja sa vedro nebo i izvora vode. (Studije zapravo pokazuju da se ljudi više sna u plavom sobe.) Držite hladu nizak u zasićenje i visoke sjaja (aka prigušeni i ne previše tamna) za maksimalnu korist.

Izbjegavajte: Ljubičasta

Moglo bi biti pored plave na točak boju, ali zapravo može dovesti do najgore kvalitetu sna.

Za Home Office: Pokušajte Sage Green

Zelena je povezana sa kreativno razmišljanje, i prosti brojevi vaše mentalno stanje za rad. To može imati veze sa činjenicom da ga podsjeća na prirodu, što može pomoći očistiti svoj um. Opet, manje-zasićenih nijansa kao što je kadulja je idealna, jer ne želite da preko-stimulirati.

Izbjegavajte: Crvena

Ne zaboravite one crveno-pen mark-up svojim nastavnicima su na razred-školske obaveze? Vjerovali ili ne, nosimo te asocijacije u odrasloj dobi. Augustin tvrdi da su izloženi u crvenu čak i za kratko vrijeme može degradirati analitičke performanse.

Hart Wright Arhitekti, AIA / Houzz

Za Kuhinja: Pokušajte Poppy.or Cobalt

Ovaj je nezgodna, jer to ovisi o efektu koji želite. Toplija, zasićenim tonova poput crvene i narandžaste stimuliše apetit ali ako pokušavate da obuzda svoj poriv da upadne u frižider, plavi ima suprotan efekat. U svakom slučaju, kuhinje su jedna prostorija u kojoj su u redu više zasićenih, jarke nijanse: Energični Vibe je obično dočekati kada pravite doručak.

Izbjegavajte: žuto zelenkaste

Zanimljivo, žuta je najmanje omiljena boja ukupne širom svijeta, ali često omiljena za kuhinje. Nakon što dodate nagovještaj zelenih, piše kao bolesno (definitivno nije osjećaj želite u blizini hrane).

Početna Adore

Za kupaonicu ili Vanity: Pokušajte Blush Pink

Dok bijele je povezan sa čistoće i čistoće, to može napraviti sobu osjetiti oštar. Pink, s druge strane, stvara najviše laskavu okruženje za sve tonove kože, pa čak i može učiniti ako se osjećate malo toplije kad izađem iz tuša. Ali ne morate ići punom Barbie biste dobili efekt: Suptilni sedefom osjeća svježe i moderno s desne strane tijela.

Izbjegavajte: Neon

Kupaonice imaju tendenciju da budu male, a niko ne želi da se zarobljeni u zatvorenom prostoru koji ih je vizuelno napada.

Archzine

Za dnevni boravak: Pokušajte Warm Sand

S obzirom da je višenamjenski prostor-ti si isto tako verovatno provesti vrijeme čitanja kao što su razgovor s prijateljima-mogao bi da argumenti za oba zasićenih i prigušenim bojama. Međutim, Augustin kaže pogriješilo na strani opuštajuće tonove, jer društvenim situacijama (nadamo se) proizvesti dovoljno energije, a jarke soba može biti pretjerivanje. Nešto na toplom strani, kao bleda Sienna, povećava faktor udobnosti. (Psst: izložena opeke se dešava da se uklopi profil.)

Izbjegavajte: Sve pretamna ili Zasićena

Dok su neki jarkim bojama mogu dodati drame u dnevni boravak, previše duboko tonovi mogu osjetiti opresivne. Jedini put da je to dobra stvar? Ako imate lagodan nišu ili čitanje kutak želite da Cocoon nalik. Tamo je tamna tupe ili tamno siva može biti samo ulaznica.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

10 stvari koje trebate znati o kupovini stana u New Yorku

Post Dom

Rešeno je vaše najveće (i najmanje) kupatilo

Post Dom

9 ideja rođendana za decu koja nisu hromi ili skupi

Post Dom

Kako kupiti prodaju garaže

Post Dom

5 najčešćih soba za dekorisanje grešaka

Post Dom

10 prekrasnih kuća za odmor slavnih

Post Dom

11 cool predmeta koji se miješaju u zid galerije

Post Dom

12 pravila ukrašavanja boje

Post Dom

Ovi lažljivi Murali nas čuju

Post Dom

7 jeftinih načina za povećanje privlačnosti vaše kuće

Post Dom

10 trikova za lako letnje zabavu

Post Dom

14 briljantnih mesta za postavljanje pokretnih tapeta (osim vaših zidova)