Ove 5 cvećara u prodavnici će trajati najduže | BA.centerar.org

Ove 5 cvećara u prodavnici će trajati najduže

Ove 5 cvećara u prodavnici će trajati najduže

Od najboljih ugla trim stemsto optimalnog vode temperaturefor perkiness, uradili smo naše istraživanje kada je u pitanju vođenje rezano cvijeće u životu. Ali ostaje pitanje: Koji cvjeta zapravo dati najbolje za svoj novac? Sljedeći put kad počastiti buket na kasi, mi visoko predlažemo grabi jedan od ovih pet lijepe i Hardy sorti-sve koji imaju impresivan vaza život od dvije do četiri sedmice.

Almaje / Getty Images

Alstroemeria: Two Weeks

Vjerojatno ste vidjeli ove momke za years.and sada znaš njihovo ime. Speckled, truba u obliku cvjeta u će trajati do 14 dana kada se daju svježe vode dnevno (oni su veliki piju, tako da ne štedjeti). Riječ mudrima: Odgovor zeleno lišće na alstroemeria stabljike će postati žuta i dobro uvenuti prije cvijeće sami završiti cvatnje. Tako jednostavno čupamo van Browning ostavlja onako kako se pojavljuju, i dalje uživati ​​u šarenim cvetnih dana, čak i nedelja, nakon toga.

Jxfzsy / Getty

Cut Ljiljani: Two Weeks

Kada je kupio svježe, mirisno ljiljani često tjedan dana prije čvrsto pupoljci još otvoren. To je također nije neuobičajeno za jedan pupoljak da pucaju, ali još jedan na istom matičnih da dodatnih pet do deset dana da pokaže svoje boje. Rezultat? Buket to je elegantan, uvijek razvija i, najbolje od svega, super dugotrajan. PS Budite sigurni da uklonite neuredne polen mahuna i postavite ljiljani od direktnog izlaganja suncu za maksimalno produženje života.

Anskuw ​​/ Getty

Karanfili: tri sedmice

Karanfili dobiti lošu reputaciju jer je "jeftino", ali iskreno ono što ne voli? Oni su veseli, novčanik-friendly, javi se svaka boja pod suncem i izgledaju super šik kada skratiti i uređen jednostavno. Oh, i da li smo spomenuti traju nevjerovatnih tri sedmice? Samo ne zaboravite da uklonite latice ili lišće, koji je pogodio na nivo vode ili ispod, kao i da redovno osvježiti njihovo snabdijevanje H2O.

Bubutu- / Getty

Allium: dvije do tri sedmice

Ne ove ljubičaste kugle te usrećiti samo gledajući ih? Dobre vijesti-obimni skulpturalno cvjeta traje između dva i tri tjedna kada zbrinuti na odgovarajući način. Vrlo važni napomena: Oni su zapravo iz iste porodice kao luk, ljutika i praziluka, i njihova voda može početi mirisati kao da ako ne često osvježiti.

Natalie_board / Getty

Krizantema: Četiri nedelje

Ovi sveprisutni cvetovi su daleko najbolja vrijednost za dolar potrošen: Oni trajati cijeli 25 do 30 dana. Da ih zadrže svežim, odlučiti za hrizanteme sa lijepim duge stabljike, i trim one budale svakih nekoliko dana.

Pratite PureWow na Pinterest

Povezane vijesti


Post Dom

10 pametnih načina da vaš tv bude manje odvratan

Post Dom

Kako uvek vratiti svoj sigurnosni depozit

Post Dom

Lenjički vodič za čišćenje kuće pre praznika

Post Dom

7 stvari koje treba uraditi svaki dan da čuvaju čistu kuću

Post Dom

5 tajni žena koje su više organizovane od tebe

Post Dom

Najveći domaći trendovi na proleće 2018

Post Dom

7 stvari koje morate uraditi pre nego što prodate svoj dom

Post Dom

12 pitanja koja želite da postavite pre nego što se preselite u novi stan

Post Dom

9 koraka za nadogradnju vaše kuhinje

Post Dom

4 stvari koje biste uvek trebali kupiti kod kuće (i 3 ne bi trebali)

Post Dom

7 trikova za beljenje belih

Post Dom

5 trendova renoviranja kuća koji će biti ogromni 2018