11 finansijske obaveze za očekivanje majki | BA.centerar.org

11 finansijske obaveze za očekivanje majki

11 finansijske obaveze za očekivanje majki

Yay, ti Preggo! Iako ste jasno o osnovama onoga što se dalje dešava (ultrazvuk slike, neodoljiva onesies, jaslice prep), osećaš malo nejasno kada je u pitanju finansijski to-do pred andafter beba stigne. Evo, 11 stvari koje trebate brinuti o. Ne brini, imaš ovo.

Twenty20

NACRT A PRE-BABY BUDŽETA

Teško je ne ide gaga na sve slatke stvari, ali morate mapirati budžet za praktične stvari - out-of-pocket troškova liječenja, materinstva odjeće, kolica - to će doći do tokom narednih devet mjeseci. Naravno, možete baciti lista želja stvari na registar, ali da se snađe na velikom (i malo) košta rano daje ti i tvoj tatica priliku da se na istoj stranici o tome što želite u odnosu na ono što si možete priuštiti --i prilagodili potrošnju u skladu s tim.

Twenty20

I POST-ISPORUKA BUDŽETA, TOO

Vau, jednokratne pelene može koštati blizu 1.000 $ u prvoj godini. I da ne zaboravimo hranu, odjeću i brigu o djeci. Dobro je što postoji tona online kalkulatora (kao što je ova) će vam pomoći da predvidi prvih 12 mjeseci troškove beba.

Twenty20

OBRATITE SE ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Vaš ginekomastiju samo potvrdila ono što ste već znali: To je stvarno. Dobiti na telefon ASAP sa svom dobavljaču zdravstvene zaštite i da im da hodaju kroz ukupni troškovi (prenatalnu njegu, rada i isporuka, pedijatar copays) da je beba pod svoj trenutni plan. Onda možete koristiti tu informaciju da donose odluke - kao što je prebacivanje na u mrežu ultrazvuku objekt ili pokretanje tih prenatalne Podučavanje pilatesa u potpunosti nisam znao da bi mogao biti nadoknađeni.

Twenty20

I bolnica

Ti bi biti iznenađeni na opseg out-of-pocket troškova koji osiguranje neće dirati. Sve od naknada za privatnu sobu za troškove obrezivanja. Uvijek je bolje znati unapred. (I, ako je moguće, da izdvoji novac u flex račun da plati za te troškove.)

Twenty20

Na kraju, morate obavijestiti svog poslodavca

U idealnom slučaju, vi i vaš muž pogledao u obiteljski odmor politika i koristi svoj kompanija (pa čak i zaradila dodatnih dana odmora) prije nego što je trudna. Ako je tako, kada ste spremni da se približi vaš šef ili HR rep, imate generalnu ideju o tome kako će razgovor ići. Ako ne volite politiku, doći do stola sa konkretan plan kako da to rade bolje za vas. Možda je to posao-od-home aranžman nakon porodiljskog odsustva završi, možda je to unaprijed na kraju godine bonus da pomogne sa neplaćenog vremena. Pregovaraju: Iznenadio bi se što možete dobiti.

Twenty20

DO A STATUS provjeriti na vaš hitan slučaj FONDA

Vaš cilj: Have vrijedan troškova života najmanje tri do šest mjeseci 'spasio prije nego beba stigne (i više ako je samo jedan od vas planira da radi).

Twenty20

I vrednovati vaši planovi za CHILD CARE

To je primamljiva da napuste ovaj proces za porodiljsko odsustvo, ali ako znate da ćete da se vratim u ured, početi istraživanje mogućnosti za brigu o djeci sada. Neki dan briga zahtijevaju da se na listu čekanja mjeseci unaprijed, a neke dadilje može potrajati eona do veterinara. Plus, to je vrijedno donosi svoje planove sa svojim poslodavcem. Mnogi radna mjesta zapravo vam omogućiti da stavite onoliko koliko $ 5,000 u fleksibilan potrošnje računa za brigu o djeci, a bez poreza korist koja može ozbiljno nadoknaditi troškove.

Twenty20

OSNOVATI (ili ažuriranje) VOLJU

Uh, ovi razgovori mogu osjećati stresno, ali... Znaš... Da su dobri na duge staze. Usluga kao što su Quicken WillMaker su jeftini i olakšavaju postaviti sve gore i napraviti ispravke, kao koji će izgledati nakon vaša djeca iu kom trenutku će vaša djeca imaju pristup svoju baštinu.

Twenty20

I promijeniti KORISNIKA NA VAŠEM 401K

Dodavanje ime svoje bebe na svoj 401 (k) i IRA je manja promjena, ali važna. Trebalo bi da dobijete i jasnoća o tome kako će sredstva biti doled out (na primjer, povjerenje u odnosu na hitnu provjeru) i sve kazne koje će doći u igru ​​treba svoju djecu umoči u rano.

Twenty20

NE ZABORAVI o novom MOM poreske olakšice

Da, možete dobiti poreske olakšice za imati dijete. Tipično, ova zaplijenjeno od oko 4.000 $ godišnje (u zavisnosti od nivoa prihoda), da ne spominjemo uštede bonus ako ste plaćati za (preko stola) brigu o djeci. Vaš HR rep može pomoći da ažurirate izuzeća.

Ili u školi

Viši ed nije jeftin, što znači da je nikada nije prerano za početak Socking keš. Najbolje je da se uspostavi 529 plan, koji nudi rast i povlačenje bez poreza, dok se sredstva na kraju koriste za obrazovanje.

Povezane vijesti


Post Novac

Cela hrana, trgovac Joes, Aldi: Ovde su sve kupovine koje trebate znati

Post Novac

7 sneaky načina za uštedu na ljetnom putovanju

Post Novac

6 najboljih radnih mesta za rad od kuće

Post Novac

20 načina da sačuvamo 20 EUR ovog meseca

Post Novac

9 žena u Njujorku dele savete za promenu igre koje su oblikovale svoju karijeru

Post Novac

Evo koliko će svima u životu učiniti ovu prazničnu sezonu

Post Novac

9 načina za ocjenu jeftinijih hotelskih soba

Post Novac

8 novčanih rezolucija koje treba napraviti (i zapravo zadržati) 2018

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu

Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca

Post Novac

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)