11 kompanija Perks, koja u osnovi dodaje novac u džep | BA.centerar.org

11 kompanija Perks, koja u osnovi dodaje novac u džep

11 kompanija Perks, koja u osnovi dodaje novac u džep

Sljedeći put kada se pregovara za novi posao (ili ozbiljno razmišljaju o potezu od one da si u), ne zaboravite uzeti u obzir povlastice zaposlenika prije nego što se prijavite na točkasta linija. Ti bi biti iznenađeni: Oni mogu biti napisano manje jasno nego platu, ali se mogu dodati do neke ozbiljne gotovinu. Evo, 11 vi definitivno ne želim da previde.

To je pas-Friendly Office

To je trend rastuće radnom mjestu: Sve više kompanija dozvoljavaju svoje zaposlenike kako bi Fido u kancelariju, privilegija koji ne samo da čini sve popularniji, ali i pomaže nadoknaditi štetu psa Walker ili doggy dnevni boravak (koji može koštati čak 500 $ mjesečno).

You Get nadoknađeni za izradu

Budite sigurni da čitaju vaš plan zdravstvenog osiguranja i čitati sitnim slovima. Mnogi poslodavci nude novac natrag za fitness troškove, bez obzira da li je to mesečna članarina teretana, joge ili treninga opremu.

Oni pokrivaju troškove profesionalnog razvoja

Naravno, to uključuje i konferencije i nastave u direktnoj vezi sa svojim poziciju, ali mnoge kompanije će također pomoći u troškovima obrazovanja outsideyour područja stručnosti. Govorite li français?

I imaju 401 (k) Matching

Mi zapravo govorimo o besplatan novac ovdje. Ako vaš poslodavac nudi kompanija utakmicu na iznos koji ste stavili u svoj 401 (k), saznati koliko je, a zatim prilagodite svoj doprinos u skladu s tim. (Čitaj: Put u koliko možete eventualno priuštiti.)

Oni pružaju besplatnu kafu

To $ 4 latte pet dana u tjednu dodaje do 1,000a $ godišnje. Pour sebi svakodnevno šolju joe u kancelariji i to je nešto kao mini povišicu.

I (ponekad) Besplatni ručak

Pizza petak = novac u džepu.

Oni nude Fleksibilni potrošnje računa

A zdravstvene zaštite flex potrošnje računa omogućava vam da koristite pretporeznih dolara za pokrivanje troškova proizvoda i usluga zdravstvene zaštite - sve od over-the-counter lijekove za akupunkturu. (Evo primjer listof prihvatljivih troškova.)

I podređenog-Care Flex potrošnja računa, Too

To je zapravo jedan od najvažnijih nedovoljno iskorišćene ured Perks: Baš kao i tvoj FSA zdravstvene zaštite, možete koristiti pretporeznih dolara prema dnevni boravak, ljetni kamp - čak i dadilja.

Postoji Office Nurse

Flash natrag u osnovnu školu. Sve više i više radnih mjesta nude in-house ambulanti koja može tretirati manjih bolesti (upale grla, sinusa) sans doplate. Na žalost, oni rijetko zovu tvoju mamu i poslati te kući.

I rad-od-Home Dani

Fleksibilnost je život. Opcija za rad od kuće povremeno pomaže vam izbjeći troškove za pitanja neočekivane brigu o djeci, problema sa autom i slično.

Oni nude Concierge usluge i popusti

Provjerite sa svojim odjel HR: Mnogo ureda sada uspostavljanje usluge - kao što su recept pickup i popusti suho čišćenje - kako bi život lakšim za svoje zaposlene. To ne samo da štedi gotovina, to vam štedi vrijeme. A win-win.

Povezane vijesti


Post Novac

Kako pobjeći ubistvom

Post Novac

Najbolja karijera za tvoj horoskopski znak

Post Novac

5 grešaka koje možete napraviti kada podnesete svoje poreze

Post Novac

Kako napraviti 500 EUR jednostavno čišćenjem ormara

Post Novac

8 načina da se uštedite na odmoru

Post Novac

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

Post Novac

Pravi žene na najvećoj finansijskoj lazi koju nikada nisu rekli svojim supružnicima

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu

Post Novac

Chrissy teigen i druge strašne žene prolaze svoje tajne na ovoj konferenciji u Los Angelesu

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u septembru

Post Novac

Evo šta bi izgledalo budžet za vjenčanje 25k EUR

Post Novac

5 greške koje biste mogli tajno raditi na poslu