4 razloga za iznajmljivanje automobila (i 4 razloga za posedovanje) | BA.centerar.org

4 razloga za iznajmljivanje automobila (i 4 razloga za posedovanje)

4 razloga za iznajmljivanje automobila (i 4 razloga za posedovanje)

Ti si tu, auto dilera i svojim Ja sam-ne-ostavlja-dok-I-get-the-best-deal-everpoker lice. Ali, treba da u zakup ili treba kupiti? Nažalost, to može biti teško-i zbunjujuće-finansijske odluku. To je razlog zašto smo konsultovali Ron Montoya, viši savjetovanje potrošača urednik za Edmunds.com, razbiti ga.

Twenty20

Pros lizinga automobila:

Ćete vjerojatno imati niže mjesečne uplate. S obzirom da mnogi od nas misli na naš budžet po mjesecima, ovo je strašno: Leasing znači da bi mogao provesti oko 30 posto manje na mjesečnoj plaćanja u odnosu na mjesečni trošak kredita posjeduje automobil. U stvari, podaci 2017 je pokazala zakup specijalaca nudi salonima ide za nisko kao $ 200 mjesec dana u odnosu na 500 $ mesečno ako kupite auto potpuno novo. Razlog za nižu stopu je da proizvođač vozila često subvencionira mjesečne isplate na lizing automobila. (Hej, oni žele da svoju robu, zar ne?) Jedino upozorenje: Dodatna-čitaj: skuplja osiguranja obično je potrebno ako ne posjedujete.

Vaš automobil će uvijek biti pod garancijom. Zakup ili kupiti, to je tipičan dužina garanciju na novo vozilo je tri godine. Ditto dužinu ugovora o zakupu, što znači da je proizvođač defekti (kao da je baterija neispravna ili greška sa stanje-of-the-art stereo sistem automobila) su uvijek pokriven uslovima vašeg zakupa. Imajte na umu: A Garancija ne pokriva troškove redovnog održavanja kao zamjene ulja ili rotirajući gume. Ali u poređenju sa posjedovanje-gdje ste odgovorni za sva pitanja koja pojavljuju nakon garantnog završava-to može dovesti do puno štednje.

Vi ćete platiti puno manje poreza na promet. FYI, porez na promet se zasniva na dio automobila vi zapravo koristite. To znači da, kada se u zakup, vi samo morati platiti porez na promet na iznos automobil će deprecirati tokom trajanja zakupa. Ostanite s nama ovdje: Na primjer, novo vozilo koje je vrijedno 30.000 $ kupio potpuno novi sa puno može biti samo u vrijednosti od $ 14,000 na kraju 36 mjeseca zakupa a. To znači da, vaš porez na promet se temelji na $ 16.000 u odnosu na punu cijenu.

Ti si više vjerojatno da bi mogli priuštiti bolji automobil. Ponavljamo: Auto plaćanja su niže za mjesec u kojem ste u zakup. To znači da možda imate Wiggle sobu u vašem budžetu da razmotre vozilo recimo srednje veličine u odnosu na ekonomiju opcija-da je malo viši-kraj. Rezultat.

Twenty20

Pros od kupovine automobila:

To je mnogo manje skupo sve dok ga imate dugoročno. Sporazum tipičan kredit za kupovinu novog automobila je oko 69 mjeseci, prema podacima 2017. Godine. To znači da ako planirate da imate svoje vozilo za više od šest godina, ste se na kraju neće imati plaćanja kola na sve. (. Yay, #goals) Uz zakup, to je suprotno: Uvek ćete imati mjesečne uplate automobil.

Nećete imati ograničenja kilometraže. Da, kad se iznajmiti vozilo, vaš ugovor obično dolazi sa ograničenja na koliko milja možete sat godišnje. (U većini slučajeva, ti si ograničena na 10.000 do 12.000 milja godišnje-nakon toga ćete platiti oko 25 centi po milji za bilo višak.) Kada ste vlasnik, možete voziti cross-country i nazad svaki mjesec bez dodatne koštati ako želite. (Možemo li ući?)

Posjedovanje znači da imate kapital. U osnovi, kada ste spremni za trgovinu u vozilu, možete staviti svoju trenutnu vrijednost za troškove novog automobila. Kada zakup, vaše mjesečne uplate ne idu prema posjedovanje. Umjesto toga, ti si dao mogućnost da kupe na kraju vašeg ugovora koji se obračunava na osnovu preostale vrijednosti vozila nakon tri godine upotrebe.

Možete tretirati vaše vozilo kako god želite. Ako ste vlasnik, Godspeed; možete gips svoj automobil sa svim "Moj Kid je čast Roll Student" nalepnice želite ili shuttle svojim blatom pokrivene zlatne retrivere do i od parka. Sa druge strane, kada se u zakup, prekomjerna trošenja na vozilo može imati dodatne troškove kada se vratite auto na dilera, što znači da možda želite da ostavite Fido kod kuće. Womp Womp.

Povezane vijesti


Post Novac

Kako žena iz New Yorka, koja iznosi 95.000 EUR, troši svoj novac

Post Novac

Žene fudbaleri dobijaju 40 puta manje od muškaraca

Post Novac

7 neugodnih novčanih momenata i kako ih rešiti

Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u julu

Post Novac

Ispao mi je kreditni rezultat od 590 do 815

Post Novac

5 stvari koje nikada ne treba da šaljete ili pošaljete putem emaila

Post Novac

5 stvari koje treba kupiti u crnom petak (i 5 stvari koje treba preskočiti)

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u aprilu

Post Novac

8 tajni genijalnih štediša

Post Novac

Kako pobjeći ubistvom

Post Novac

Kako baciti večeru za večeru za 100 EUR