4 se bore za sve parove kada kupuju svoj prvi dom | BA.centerar.org

4 se bore za sve parove kada kupuju svoj prvi dom

4 se bore za sve parove kada kupuju svoj prvi dom

Prvo dolazi ljubav, onda dolazi kući lov slomljeno srce. Nemojte nas pogrešno shvatiti-to je sve zabava i igre pojavljuju u i od otvorenih vrata, ali ako SO ne slaže sa svojim ukusom u kuhinjama ili se zaljubiti u nešto malo izvan budžeta, sve pada u vodu. Prema novom istraživanju iz Kreditiranje Home, 60 posto domaćih kupnje parova priznaju da napeta puta tokom svoje pretraživanje nekretnina. Evo, četiri najčešće tuče i kako ih riješiti.

Twenty20

Koliko duga Take On

Pokretanje brojeva je teško. To također zahtijeva potpunu transparentnost. Ali procjene svoj odnos duga prema prihodima rano, recimo, na $ 400.000 kuća, je bitno, tako da ste oboje na istoj strani o svojim finansijama i koliko Wiggle sobu koju stvarno imaju. (Imajte na umu da će se dodatne troškove kao što su pravne naknade i kreće troškove, tako da ne možete imati svaki zadnji cent ide prema hipoteka plaćanja.)

Twenty20

Style (i lokacije) za svoju budućnost Home

Vaš mužić želi starter kući, ali ti si više zanima gigantski na brzaka. Ti si dole da investiraju u slatko Pied-a-terre u gradu, dok supružnika je spreman da se preseli u kolibu u šumi. U ovom odeljenju, komunikacija-i kompromisa-ključ. Nije da ne možete naći zajednički imenitelj-oboje samo treba da budu spremni da čuju jedni druge na ono što može biti to rješenje. (I provesti dan ili dva prepustiti svoju lovačku kabina san prije stavljanja nogu dole.)

Twenty20

Kolika Kuću treba

Istina: Samo zato što pretkvalifikaciju za stambeni $ 2 miliona ne znači da je tip ulaganja želite da preuzme. Postoji uobičajena zabluda (dobro, u Americi) da su veće je uvijek bolje. Ali ako ste stvarno dole za opremanje, čišćenje i održavanje sedam spavaćih soba, 4.000 kvadratnih metara vili, često je više problema nego što vrijedi. Razgovarajte sa svojim partnerom o tome što vaše potrebe prostor stvarno i šta će održavanje biti na takvu investiciju.

Twenty20

Koliko je vremena da se posvete DIY

Neki ljudi vole da napune svoje vikende s Home Depot radi. (Pozdravljamo vas.) Ali ako-ili vaš partner-nemoj zamislili sebe zamjene pultova nehajno u subotu, morate biti ispred se o tome od samog početka. A ako ste dole za neke DIY, samo budite sigurni da ste oboje jasno šta će ti kući renoviranja povlačiti, a ne samo iz financijske perspektive, ali iu pogledu vremena. (Cue poštene procjene od izvođača radova vjerujete prije odlaska kroz s prodajom.)

Povezane vijesti


Post Novac

Chrissy teigen i druge strašne žene prolaze svoje tajne na ovoj konferenciji u Los Angelesu

Post Novac

To je i donacija odmora

Post Novac

Možete pismeno izvoditi klasu duševnog ciklusa (plus 5 drugih poreskih odbitaka koje možete preuzeti ove godine)

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u julu

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u februaru

Post Novac

Top 6 novca naglašava (i kako da se zaustavi od njih)

Post Novac

5 dobrotvornih donacija koje niste znali su odbijene od poreza

Post Novac

Cela hrana, trgovac Joes, Aldi: Ovde su sve kupovine koje trebate znati

Post Novac

Kako napraviti 500 EUR jednostavno čišćenjem ormara

Post Novac

5 Čikago žene dele svoje najveće radne greške (kako biste ih izbjegli)

Post Novac

Najmanji domovi za prodaju u Dalasu za manje od 500.000 EUR

Post Novac

9 načina da štedite još više novca na Amazon