5 dobrotvornih donacija koje niste znali su odbijene od poreza | BA.centerar.org

5 dobrotvornih donacija koje niste znali su odbijene od poreza

5 dobrotvornih donacija koje niste znali su odbijene od poreza

Vi već znate da novčanim donacijama kvalifikovanom dobrotvorne svrhe (tj onaj koji je prepoznat od strane IRS kao oslobođeni poreza) su porezu. Ali to nije jedini način svoj čin velikodušnosti može raditi u vašu korist u aprilu ove godine. Evo, pet iznenađujuće dobrotvorne priloge da mogu tvrditi na povrat poreza.

MachineHeadz / Getty Images

Bezgotovinskog Donacije Kvalifikovanog Charity

Da li ste dali odjeću, igračke ili namještaj sa lokalnim dobre volje ili Salvation Army prošle godine? Na isti način na koji vam dozvoljeno da odbije novčanih donacija, možete uzeti odbitak kada donirati robu kvalifikovani dobrotvorne svrhe. Samo zapamtite da je u cilju da se taj odbitak, morate je po stavkama prijemu listing upravo ono što vam je dao daleko. I možete odbiti samo fer tržišna vrijednost tih stavki, što znači da je iznos koji oni bi se prodavati po u sadašnjem stanju (koje fotelje možda vas koštati 200 $ kada ste ga kupili, ali nakon nekoliko godina habanju, to je vjerojatno vrijedi bliže $ 50).

Twenty20

Platnog fonda

Mnoge kompanije nude zaposlenih priliku da dobrotvorne donacije preko svoje platnom spisku. I dok ste možda smatrali prilično dobro o svojoj donaciji leđa kada ste počeli, velike su šanse da ste nekako zaboravili da su ovi se svakog mjeseca izvedeni iz platu. Da se ovaj odbitak, morate dostaviti zalog kartica pokazuje ime dobrotvorne svrhe i pay stub ili W-2 pokazuje ukupan iznos koji je zadržan-dokumente da je vaš HR odjel treba imati pri ruci.

SolStock / Getty Images  

Troškovi vezani za volontiranje

Dok je IRS ne dozvoljava da se odbiti vrijednost vašeg vremena, većina out-of-pocket troškova vezanih za volontiranje su zaista odbijaju-sve dok se ne nadoknadi za njih ili oni smatraju lično u prirodi ( svoj Uber voziti u dobrotvorne svrhe gala, na primjer, ne kvalifikuje). Neki od ovih troškova mogu uključivati: troškovi prijevoza (uključujući i naplate parkiranja, plin kilometraža i cestarina), uniforme ili druge odjeće nose kao dio svog volontiranja i potrošnog materijala koji se koriste za dobrotvorne usluga (kao što su troškovi sastojaka za taj veliki lonac čili te je dovelo do vaše lokalne javne kuhinje). Heck, možda čak i biti u mogućnosti da odbije troškove dadilja ako ih platili da gledate svoju djecu dok se dobrovoljno. Kao i kod drugih donacija, morat ćete voditi preciznu evidenciju i dokumentaciju kako bi se tvrditi ovih troškova na svom povratku.

El_clicks / Getty Images

Sastojci za svoj lokalni Bake Sale

Jeste li spremi srednju seriju kolače za dobrotvorne svrhe dobrotvornoj večeri? Možda ćete biti u mogućnosti da odbije troškove sastojaka, kaže Lisa Greene-Lewis, CPA i porez stručnjak TurboTax. Samo se pobrini da spase priznanice trgovina prehrambenim prodavnicama, tako da možete nabrojiti troškova u vjerovatno slučaju revizije.

Gchutka / Getty Images  

Donacije Religious Organizations

To uključuje crkve, sinagoge, hramove i džamije. Ali opet, kako bi se odbiti vaše donacije, moraćete evidenciju o tome.

Povezane vijesti


Post Novac

Kako čikaka čine 47k EUR stvarno živi

Post Novac

Najbolji poslovi za ljude koji vole gledati televiziju

Post Novac

Kako dodati 5.000 evra vašoj uštedi do kraja godine

Post Novac

5 pametnih načina ulaganja 1.000 EUR

Post Novac

8 najvećih radnih trendova za 2018

Post Novac

Kako da pogoršate svoje finansije u 32 jednostavna koraka

Post Novac

9 tajni mame koji savladaju ravnotežu između rada i života

Post Novac

5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru

Post Novac

7 stvari koje radite to verovatno uznemiravaju šefa

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u avgustu

Post Novac

6 pametnih preduzetnika o tome kako su počeli

Post Novac

7 načina da se ne zajebavate na grupnoj večeri