5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora) | BA.centerar.org

5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora)

5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora)

Platu je super i sve to, ali zar ne bi bilo lijepo ako ste imali dovoljno dodatni prihod za pokrivanje troškova, recimo, nedeljni tab trgovina prehrambenim? Ili još bolje, da kanta torba ste posmatrajući? Evo, pet kreativni (i malo napora) načina da se zaradi nešto novca sa strane.

Twenty20

Iz Vaše fotografije

Volite uzimajući fotografije na vaš iPhone ili DSLR fotoaparata. Umjesto da ih jednostavno postavljanje na Instagram, unovčiti svoje kreativne napore Foap, kompanija koja se bavi prodajom korisnički dodane Slika brendovima u potrazi za zalihama slika. Jednostavno preuzmite aplikaciju i početi upload-veća rezolucija, to bolje. Ako brend odluči da kupi jedan, može se licencirati za 10 $. Foap uzima pola, tako da ćete napraviti $ 5 po prodaji.

Twenty20

Od supermarketa

Ne postoji sedmice da prođe da ne bi putovanje (ili pet) u prodavnicu. Nacionalni Consumer Panel-run Nielsen-omogućava snimanje vaše kupovine i zaraditi gotovinu natrag. Čim se prijavite, Nielsen će vam poslati ručni skener, plus detalje o tome kako da biste preuzeli aplikaciju, tako da možete zap barkodova na svakodnevne stvari (kao što je sok od naranče ili žitarica) i snima koliko ste platili. Učinite to jednom tjedno, a vi ćete biit nagrada, koja se može unovčiti u za nagrade kao što su iTunes ili Amazon poklon kartica. (Deset minuta skeniranje nedelje mogao da zaraditi 50 $ nagradu karticu do kraja ove godine.)

Twenty20

Dok radite Out

Naravno, što je u obliku slova bod je super i sve to, ali Achievemintgives vam priliku da zarade novčane nagrade za drobljenje svoj fitness ciljeve. Jednostavno sinkronizirati aplikaciju sa svojim Fitbit, Run Keeper ili Apple zdravlja, i dobiti bodove svaki put kada zdrav aktivnost kao što je udario svoj dnevni korake ili prijavom san pristojan noći. Te točke se onda mogu pretvoriti u gotovinu nagrade. (Vi ćete biti plaćeni $ 10 za svakih 10.000 poena zaradite.)

Twenty20

Dok gledate svoju djecu

Prema LearnVest, roditelji koji smatraju da se pauzirao sati, privezan za sportske rasporeda njihova deca, imaju veliku priliku da napravi neke dodatna sredstva potpisivanjem do suditi utakmice. Za početak morate na Google ime svog grada, plus "mogućnosti sudija" (ili bi mogao jednostavno pitati trenera tvog sina). Mnogo puta male količine treninga-i opće razumijevanje sport se igra-je potrebna, ali nakon toga mogli napraviti onoliko koliko $ 25 do $ 70 po utakmici, u zavisnosti od iskustva.

Twenty20

Od kauča

Imaš laptop. A ti si čarobnjak za biologiju / pisanje / francuski. Sites like Chegg Tutorsmake ga povjetarac podučavala studente na vaše udobnosti. (Cijene se kreću od $ 20 na sat i vrhunski predavači napraviti onoliko koliko $ 1.000 ili više-mjesec dana.)

Povezane vijesti


Post Novac

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara

Post Novac

8 stvari koje se uvek prodaju u februaru

Post Novac

Whoop! Ikea je upravo povećala minimalnu platu

Post Novac

10 tajni ljudi koji imaju budžet

Post Novac

5 grešaka koje možete napraviti kada podnesete svoje poreze

Post Novac

6 pametnih preduzetnika o tome kako su počeli

Post Novac

5 mesta nikada ne koriste debitnu ili kreditnu karticu

Post Novac

Možete pismeno izvoditi klasu duševnog ciklusa (plus 5 drugih poreskih odbitaka koje možete preuzeti ove godine)

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

12 ne može propustiti cyber ponedjeljak poslove

Post Novac

8 tajni genijalnih štediša

Post Novac

7 stvari koje se uvek prodaju u septembru