5 mesta nikada ne koriste debitnu ili kreditnu karticu | BA.centerar.org

5 mesta nikada ne koriste debitnu ili kreditnu karticu

5 mesta nikada ne koriste debitnu ili kreditnu karticu

U današnjem bezgotovinskog kulture, gotovo svi naši kupovine (uključujući i one nove gležanj-boot ljepote) su plaćeni za preko kreditne kartice. Ali uz sve krađe identiteta i sjeckanje u naslovima, postoji mnogo razloga da daju pauzu.

Tako da prisluškuju Shaun Murphy, bivši privatnost i stručnjak za sigurnost za Ministarstvo odbrane, za svoje savjete o kada treba koristiti alternativne oblike plaćanja izbjeći rizik. Evo gdje dva puta razmisliti prije nego listanju.

1. Online kupovina lokacije koje nisu sigurni: Izgleda očigledno, ali mnogi od nas su krivi za odustajanje na naše brojeve kartica bez provjere na sigurnost lokacije. Prije nego unesete cifre, potražite ikonu zeleni lokot (bez preklapanja) na prednjoj strani URL sajta.

2. Pumpe Gas and Self-Blagajna Stanice: Ova mesta su slatke mete za kreditne kartice skimming uređaja koji mogu sjediti tamo mjesecima, a da niko ne primeti. Oni su mali, nije očigledno da je prosječna kupca i jednostavan za kriminalce da preuzme ili instalirati u roku od nekoliko minuta.

3. Vanjski bankomatima i Pay terminali: Izbjegavajte korištenje bankomata koji su na otvorenom (na pločniku, u dućanu uglu) kad god možete. A kada treba da ih koriste, barem biti sigurni da pokriju PIN pad pri unosu informacija, nikad se ne zna ko vreba iza tebe ili ako postoji skrivena kamera u blizini. Vanjski stanice, uključujući i fast-food drive-throughs su najboljim lokacijama za skrivene skimmer uređajima.

4. Mobilnog telefona stanica za punjenje: Znamo kako je to imati mrtve baterije, ali prelaskom karticu da biste dobili pristup besplatnoj stanica za punjenje na aerodromu mogu se stavljate u opasnosti. Ove kioska su zreli za skimming i zlih kartice skladištenje informacija, a također je poznato da baci informacije iz vašeg mobilnog telefona prilikom punjenja. To se zove sok dizanje.

5. Desktop ili mobilne aplikacije: Pazi za aplikacije i pop-up na vašem računalu i telefon koji traže informacije kreditne kartice izvan zvaničnog programa ili App Store. Stvari kao što su "Vi imate virus-molimo uplatite $ 10" ili "Vaše datoteke su šifrirani i može otključati za određenu cijenu." Vjerojatno ste vidjeli barem jedan od ovih prijetnji ranije. Možda izgleda očigledno, ali budite na oprezu i ne padaju na te zamke.

Dakle, kako bi trebalo da vam platiti? Murphy sugerira koristeći keš ili prepaid nadopunjive kartice koje nisu vezane za bilo kakve lične finansijske informacije. Kao što stara izreka kaže, kupac čuvajte.

Povezane vijesti


Post Novac

Najbolja karijera za vašeg šefa

Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat

Post Novac

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

Post Novac

5 stvari koje će uvek reći kada tražite povišicu

Post Novac

8 stvari koje nikad ne smete stavljati na leto

Post Novac

Kako da pogoršate svoje finansije u 32 jednostavna koraka

Post Novac

5 kreativnih načina da napravite dodatni novac (bez tona napora)

Post Novac

5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru

Post Novac

Kako posjetiti Pariz bez potrošnje milion dolara

Post Novac

Vodič za Bitcoin: Sve što vam treba znati o kriptocurrency-u koja uzima oštar svet

Post Novac

Najbolji poslovi za ljude koji vole gledati televiziju

Post Novac

6 tajni ljudi koji svoj rođendan kupuju ranije