5 načina brzo poboljšati kreditni rezultat | BA.centerar.org

5 načina brzo poboljšati kreditni rezultat

5 načina brzo poboljšati kreditni rezultat

Dakle, Vašu kreditnu rezultat je pao ispod 700. To se događa. I to definitivno ne znači da nikada nećeš dobiti kredit ili biti u mogućnosti da se ponovo otvori u trgovini kreditne kartice. Ovih pet taktika će vam pomoći povećati svoj rezultat vraća u svoj prvobitni položaj... I to brzo.

Twenty20

Kao prvo, da je Soft Povucite da biste saznali svoju Credit Score

Real talk: Ako ne znate svoj stvarni broj, to je prilično nemoguće da shvati sve načine možete ga poboljšati. Otkinuti flaster i učiniti mekom pull (pozadinu provjera vaše kreditne izvještaja koji neće uticati na vaš rezultat) da saznate točno gdje stojite. Web stranice kao što su kreditne Karmawill to besplatno za desetak minuta (ili manje).

Twenty20

Zatim, spora sve greške

Jednom kada generirati svoj rezultat, moći ćete vidjeti listu svih faktora i razloge iza njega na prvi pogled. Skenirati popis i pobrinite se svi dugovi-i računa-smisla u. Na primjer: Možda ima kreditne kartice niste otvorili ili račun od 2015. Da definitelypaid. Greške se dogoditi. Ako vidite info da je to netačno, prijaviti. (U većini slučajeva, možete to učiniti pravo sa sajta.)

Twenty20

Smanjiti vaše kreditne kartice Korištenje

Da, vaš ukupni bilans-i koliko dugo ste imali to-je jedna od najvećih štrajkova protiv svoj rezultat. U idealnom slučaju, vi samo koristi 30 posto (ili manje) od vaših dostupnih kredita. Ali, recimo da imate karticu sa $ 5,000 granica i imate ravnotežu $ 3,500. Čak i ako nikada ne propustite mjesečnog plaćanja, vaš rezultat će dobiti ding na osnovu procenta dostupnih kredita koji koristite. (Da bi se riješio ovaj, možda želite uzeti u obzir snowball approachto whittle svoj dug.)

Twenty20

Ili da Plaćanja dva puta mjesečno

Možda koristite kreditnu karticu za sve. (Moram dobiti bodove, zar ne?), Ali s obzirom da povjerioci prijavljuju samo balansira na kreditne agencije jednom mjesečno, ako ste upravo dere svoju karticu, može izgledati kao da previše koristi vašu kreditnu-čak i ako ste platiti ga u pun. A bolji plan: Napunite sve i dobiti bodove, ali postaviti kalendar podsjetnik Google da twopayments mjesec dana jedan sredinom mjeseca, a drugi kada je ostatak ravnoteže je zbog. (Kao što smo rekli, kredit korištenje je strašno kada je u pitanju svoj rezultat.)

Twenty20

Pregovarati svoj dug

Ako ste propustili nekoliko plaćanja i sada imaju kasno naknade (ili račun zbirke) ozbiljno utiču svoj rezultat, postoji još jedna opcija. Hop na telefon sa svojim kreditorima i vidjeti ima li nešto što možete učiniti da se nastane gore. Na primjer: Možda će očistiti bilo bilješke na svom izvještaju, ako možete platiti ravnotežu u potpunosti taj trenutak. Samo budite sigurni da ćete dobiti posao pregovarati u pisanom obliku.

Povezane vijesti


Post Novac

4 besplatne web stranice koje možete povjeriti brzo generirati svoj kreditni rezultat

Post Novac

4 najbolje stvari za kupovinu u junu (i 3 stvari koje mogu čekati)

Post Novac

Kako stvarno živi profesor u Los Angelesu koji iznosi 61k EUR (i podržava njenog muža)

Post Novac

5 stvari vezane za novac koje treba da uradite u septembru

Post Novac

18 stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete na poslu

Post Novac

5 novčane greške koje možete učiniti tokom praznika

Post Novac

7 načina da izađete iz radne rute

Post Novac

9 načina da uštedite novac na računu za električnu energiju

Post Novac

Kako sačuvati 1.000 EUR ovog leta (i još uvijek idite na odmor)

Post Novac

7 načina da povećate svoju karijeru bez izgovaranja umrežavanja riječi

Post Novac

6 znakova koji su vam potrebni za promjenu karijere

Post Novac

Život je dobar kada ste bez kreditne kartice