5 načina za pronalaženje mentora (koji se ne osećaju potpuno neugodno) | BA.centerar.org

5 načina za pronalaženje mentora (koji se ne osećaju potpuno neugodno)

5 načina za pronalaženje mentora (koji se ne osećaju potpuno neugodno)

Sve što tražite je malo karijernog vođenja aka poseban neko ko može bljuju mudrost i savjete kao što mapirati svoj put do svetsku promociju dominationa / dizanje / karijeru promjene. Ali pronalaženje mentor može biti teško. Evo, pet potpuno prirodan način da traže jedno od.

Twenty20

Pridruži se profesionalna organizacija

Brzo Google pretraživanje ( "umrežavanje grupe" "naučnici podataka" + + "Boston") je sve što je potrebno za pristup niz profesionalnih grupa koje postoje u gradu ili grad živite. Stisnuti zube i ići solo na happy hour ili panel diskusije, onda bi se za cilj da zameni poslovne kartice s jednim ili dva nova lica u prostoriji. Naravno, morat ćete plijeviti kroz mase naći nekoga kliknete (i koja ima karijeru putanju se diviš), ali prije ili kasnije potencijalni meč je dužan da se pojavi.

Twenty20

Ali nemojte stavljati potpuni stranac na Spot

Naravno, samo ste uveli sebe Cathy koji ima tech posao veliki posao i-po vašem mišljenju-bi dreamas mentor. Ipak, drži se dok ste imali priliku da je sud malo. Stan se traži da ona bude tvoj mentor na licu mjesta može naići kao agresivan ili, još gore, očajni. Bolji plan napada: Pratite s njom nakon umrežavanja događaj sa jednostavnim e-pošte i aparat za kavu-zahtjev za sastanak. (Mentorstvo 101: "Hoćeš li biti moj mentor" Ne uvijek imaju da kažu riječi)

Twenty20

Fokusirajte se na osobu, a ne na pozicije

Mi smo ga Cathy je glava gazda, i samo je postigao svoj biznis kartice. Dobar posao! Ali ako je ona tako zauzet, ona nikada nije reaguje na jedan mail ili je prilično grub s njom savjete karijere, ona možda neće imati vremena (ili njegovanje stav) da se bori svojim profesionalnu budućnost. Nemojte da nas pogrešno: Trebalo bi definitivno tražiti mentora sa zvjezdana biografiju i kvaliteta znanja da dijele-samo budite sigurni da je na raspolaganju da se sastanemo i da se osećate razgovor iskra.

Twenty20

Ne zaboravite na svoje kolege

Da, to može osjećati ljigav da razgovaraju o svojim buduću karijeru planira na poslu, ali ne zanemariti kolega je postao uzdanica koje možete ići, a ne samo za pomoć navigacije kroz nezgodne radnih situacija, ali da udara ideje vezano za karijeru leđa i dalje. (Hej, to je sve o konus tišine.) S druge strane, vi alsoshouldn't popust mentor potencijal kolega prošlosti i budućnosti. Na primjer, vaš prvi šef ili kolega koji je nedavno preselio na čiji rad ste uvijek divio.

Twenty20

Zapamtite, mentor nije uvijek Vaš Clone

Ne morate da dijele naslov posao pronaći mentora koji je prava stvar za vas. Opet, to je više o povezivanju sa nekim ko ima iskustva uspjeh karijere andis spremni da se interes za tvoje. Jer razmišljam o tome: Snalaženje ured politike i razgovore o promocijama može biti prilično standard sa polja na polje. Nemojte pisati nekoga samo zato što joj je biografija nije replika tvoje.

Povezane vijesti


Post Novac

17 ponuda za crni petak nećete želeti propustiti

Post Novac

9 ozbiljno cool radovi Perks koje ćete pronaći kod najzahtjevnijih start-upa

Post Novac

6 stvari koje se uvek prodaju u avgustu

Post Novac

6 poteza koje svaka žena treba napraviti do 40 godina

Post Novac

4 se bore za sve parove kada kupuju svoj prvi dom

Post Novac

9 tajni mame koji savladaju ravnotežu između rada i života

Post Novac

Chrissy teigen i druge strašne žene prolaze svoje tajne na ovoj konferenciji u Los Angelesu

Post Novac

Whoop! Ikea je upravo povećala minimalnu platu

Post Novac

7 Porezne odbitke koje niste znali da možete uzeti

Post Novac

5 pametnih načina ulaganja 1.000 EUR

Post Novac

To je i donacija odmora

Post Novac

7 aplikacija za brzu hranu koja vas nagrađuju besplatnom hranom