5 pitanja za intervjue, uvek bi trebali biti spremni odgovoriti | BA.centerar.org

5 pitanja za intervjue, uvek bi trebali biti spremni odgovoriti

5 pitanja za intervjue, uvek bi trebali biti spremni odgovoriti

Bez obzira na to koliko ste bili na, intervjui kida živce. Želiš da pozitivno predstavljati sebe, ali ima toliko varijabli koje mogu utjecati na to kako si vide. Zato želimo da bude pripremljen je moguće i da promišljeno odgovore na uobičajena pitanja na gotovs. Evo, pet uvek treba biti u stanju da sredi.

1. Šetnja mene kroz svoj CV. Ovo je vaša prilika da se napravi dobar prvi dojam. To nije vrijeme za deset-minutnog monolog o svemu što ste ikada postigao. Biti koncizan i prilagoditi svoj odgovor na posao koji se prijavljuje za; spomenimo samo relevantne aspekte svoje karijere i života.

2. Zašto želite ovaj posao? Vaš odgovor na ovo pitanje pokazuje dvije stvari: Bilo da ste strastveni o poslu i da li ste učinili vaše istraživanje. Donesite rad kompanija je učinio u prošlosti i naglašavaju načine da bi mogao da utiče. Očigledno pokušati ne naići kao očajnički, ali i ne igraju tako kul da izgledaju blazirani.

3. Šta smatrate svojim najvećim prednosti i slabosti? Da, malo je dosadna, ali to je često pitao tako možda i biti pripremljen uz odgovor koji je iskren ipak laskavo. Drugim riječima, ne govori vaš najveći slabost je da si uvijek kasni i ne u more ići s nešto hiperbolični za prodajno mjesto. Umjesto toga, izaberite umjereniji nedostatak, kao što su "Ne volim konfrontacije, pa ponekad sam napravio nepotrebne kompromise umjesto stoji My Ground" i snagu koja bi mogla da se odnose na trenutni položaj, kao što je "Ja sam stvarno dobro pod pritiskom zahvaljujući moje vrijeme jednim dnevnim novinama. "

4. Šta volite da radite izvan ureda? U osnovi, anketar želi da zna da li bi biti u redu razgovarati te tokom tri sata leta. Opet, ne lutaju, ali definitivno imaju nekoliko hobije i interese na gotovs.

5. Imate li kakvih pitanja za mene? Odgovor bi trebao uvijek biti da. To pokazuje da ste zainteresirani i znatiželjni. Ali to ne znači da pitanja vas ne bitno. Na primjer, ako ste intervju za reklamnu poziciju, ne pitaj, "Ko su neki od klijenata koje ste radili sa?" Umjesto toga, reći nešto poput, "Stvarno mi se sviđa nedavne kampanje si uradio za Amazon i Pitao sam se kako je tim sletio na tom slogan. "Očigledno je da se drži podalje od pitanja o vremenu odmor i rad od kuće... Osim ako stvarno ne želite taj posao.

Povezane vijesti


Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u februaru

Post Novac

6 kreativnih načina za uštedu novca u maršu

Post Novac

7 Greške ATM-a koje možete napraviti

Post Novac

8 tajni genijalnih štediša

Post Novac

5 pametnih načina ulaganja 1.000 EUR

Post Novac

8 iznenađujućih načina da ne potrošite milion dolara ove praznične sezone

Post Novac

7 aplikacija za brzu hranu koja vas nagrađuju besplatnom hranom

Post Novac

10 tajni ljudi koji imaju budžet

Post Novac

7 načina da se ne zajebavate na grupnoj večeri

Post Novac

Iznajmljuje 68k EUR, a iznosi 63k evra, kako su podelili račune

Post Novac

Kako žena iz Bostona čini 65 k EUR stvarno živi

Post Novac

5 stvari koje treba kupiti u crnom petak (i 5 stvari koje treba preskočiti)